Караджови сарми
Продукти:
8 бр. Свински вратни пържоли без кост
8 бр. Големи листа кисело зеле
4 бр. Кисели краставички
2-4бр. Моркови от туршия
4-5 бр. Гъби
4-5 бр. Топено сирене от триъгълното
6 скилидки чесън
2 с.л. соев сос
1 ч.л. червен пипер
1-2 с.л. доматено пюре
8 бр. Чери домати
подправки за пържолите: по 2 щипки индийско орехче, куркума, чубрица и черен пипер.
1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Начуканите на тънко пържоли, леко осолени, се слагат върху листата от кисело зеле. Върху тях се слагат надълго нарязани ленти от кисела краставичка, морков, прясна гъба, по половин кубче топено сирене. Поръсват се с подправките (може да ги смесите и така да поръсвате) или други по желание, завива се на голяма стегната сарма. Нареждат се в керамичен съд /глинен гювеч/, като между тях се слагат 5-6 скилиди чесън. Поръсват се с 1 суп. лъжица соев сос, червен пипер, доматеното пюре се разтваря с 2-3 лъжици вода и се залива върху тях, нареждат се отгоре резенчета Чери домати . Поръсва се с олио, залива се с вода на нивото на сармите и се пече 2 часа на 180 градуса.
При сервиране, за декорация по желание може да сложите фунийки от печен пипер с печен патладжан.
Източник: vkusnihrumki.blogspot.bg