Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Пиле с картофи в гювечета

/свинско, телешко, агнешко, дивеч/
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Мнения: 283803
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Репутация: 334290
Местоположение: Somewhere In Time

Пиле с картофи в гювечета

Мнение от Mozo »


Изображение

Продукти: пилешко филе и картофи - по 300 г, морков, глава лук, 2 скилидкичесън, 100 г кашкавал, 2 суп. лъж. заквасена сметана, черен пипер и сол, подправки, магданоз - на вкус, около 0,5 л бульон, растително масло.

Приготвяне:
Обелете зеленчуците и ги нарежете на кубчета. Изплакнете филетата, подсушете и нарежете на кубчета. Поръсете със сол и черен пипер и избраните подправки. Запържете в маслото.

Вземете втори тиган и запържете в него морковите и лука.

Поставете филетата на дъното на гювечетата, отгоре покрийте с лук и моркови. Отгоре разпределете картофите и завършете с лук и моркови. Залейте с бульон (трябва да покриете до една четвърт от обема на гювечето). Смесете заквасената сметана и смачкания чесън и добавете към ястието.

Затворете капаците и поставете във фурната за 45 минути. След 25 минути, когато кухнята се изпълни с прекрасен аромат, отворете гювечетата, поръсете настърган кашкавал и магданоз и върнете за още 20 минути.

bgfermer.bg
Прочетено: 388 пъти
Изображение
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с месо”