Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

     Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

  Ако не знаете как, кликнете тук

Леща със зеленчуци и печен бекон

/свинско, телешко, агнешко, дивеч/
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Мнения: 24780
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16
Репутация: 115275
пол: Мъж

Леща със зеленчуци и печен бекон

Мнение от шони »

Изображение
Необходими продукти: 400 г червена леща, 2 глави лук, 4 скилидки чесън, 2 моркова, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 200 г бекон, 100 мл готварска сметана, зехтин за пържене, червен пипер, сол.
Начин на приготвяне: почистете и нарежете зеленчуците на ситно. Сварете лещата в около 1.5 литра вода. Добавете половината от зеленчуците, сол и черен пипер. Докато лещата и зеленчуците се варят, нарежете бекона на тънки ленти . Запечете го в сух тиган. След това го нарежете на кубчета и го добавете към лещата. Останалите зеленчуци запържете в зехтина. След това ги задушете със 100 мл вода. Запържете червени пипер и го добавете към зеленчуците. Към така подготвената запръжка добавете един черпак от бульона на готовата леща. Разбъркайте и добавете всичко в тенждерата с готовата леща. Добавете сметаната . Оставете лещата да къкри на слаб огън за около 15 минути. Сервирайте, като поръсите всяка порция с малко наситнен пресен лук. Съвет. Вместо зехтин, можете да използвате масло или олио. Ако нямате червена леща, можете да използвате и обикновена. Не забравяйте да я почистите преди да я сложите да се вари. Често се случва да има дребни камъчета. Ако не използвате харесвате супи със запръжки, можете и да я пропуснете. Просто добавете зеленчуците към лещата. След това в малка купичка размийте червения пипер с малко олио или зехтин и добавете на тънка струя при непрекъснато бъркане към лещата./Actualno.com
Прочетено: 411 пъти
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Нова тема Отговори

  • Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Ястия с месо”