Необходими продукти:
1.2 кг. свинско месо
3 гл.лук кромид стар
1 гл.чесън стар
2 бр.моркови
500 гр.гъби печурки
500 гр.картофи
1 ч.ч.вино бяло
1 ч.ч.вода
100 млолио
3 стр.магданоз пресен
1 гл.целина
2 щипка черен пипер млян
2 щипка сол
Начин на приготвяне
1. Месото се реже на големи хапки, лукът на шайби, чесънът и морковите на колелца, картофите на големи парчета, гъбите на ивици.
2. В дъното на гювеча се слага олио, ред зеленчуци, ред месо и така редуваме всичко. Накрая слагаме виното, олиото и вада.
3. Захлупваме с капака. Ястието се пече на фурна около 4 часа на бавен огън./actualno.com
Приятен апетит
