Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

[Firefox] Swift Selection Search - много яка добавка

feed Новини и полезни съвети, свързани с Интернет.
Нова тема Отговори
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

[Firefox] Swift Selection Search - много яка добавка

Мнение от Валсо »

https://addons.mozilla.org/bg/firefox/a ... ent=search

Тази добавка мен лично много ме кефи и затова реших, че си струва да я пусна в отделна тема. Със сигурност знам, че я има за лисицата и лисико-проиозводните, а за другите браузъри не съм търсил.
Добавката се казва Swift Selection Search и позволява лесно търсене на селектиран текст във всякакви сайтове, каквито вие пожелаете - стига да си ги добавите, разбира се! Добавянето е адски лесно и смятам, че дори и Плъхолюбителката би се справила сама с тази добавка. За незнаещите - инструкции как се добавя търсачка в добавката - в края на поста. А сега малко инфо и снимки.
Да кажем, че в някой сайт видите заглавие на игра или на филм, които не сте виждали никога през живота си. Сега трябва да копирате заглавието, да отворите нов таб с някой сайт с търсачка и да започнете издирването. Ако го намерите от раз, това добре. Но ако търсеното го няма навсякъде, има да си играете да копи-пействате заглавието като побъркани. И тук се намесва SSS и причината, поради която ми харесва толкова: просто селектирам заглавието, натискам десен бутон и най-долу в контекстното меню стои добавката, заедно с всички сайтове, които съм добавил:

Изображение

Така няма нужда да пазя нито отметки, нито дайъли, нито да пействам нещо като побъркан, защото добавката извършва пействането вместо мен.
Това е малка част, но най-съществената, от настройките:

Изображение

А сега обяснение как се добавя сайт за търсене към добавката. Да кажем, че искате да търсите селектиран текст (който за примера съм избрал да бъде "wing commander") в замунда, но нямате добавена замунда в добавката. Отваряте си замунда, избирате си категориите, в които да търси, пишете "wing commander" и натискате ентър. Гледате съдържанието на адресната лента, което (ако сте избрали да търси сàмо в "Игри/PC-ISO" и "Игри/PC-Rip", както аз съм избрал за този пример) ще изглежда така:

Код: Избери всички

https://zamunda.net/bananas?c4=1&c21=1&search=wing+commander&gotonext=1&incldead=&field=name
Копирате целия адрес - от първата до последната буква от него. Отивате в настройките на добавката и цъкате бутона "Add engine". В лявата кутийка пишете каквото искате - примерно "Замунда Игри", както съм направил аз. В средната кутийка пействате копирания адрес, а думите между знака за равенство и амперсанда ги замествате с това:

searchTerms
Ако сте направили заместването както трябва, адресът трябва да изглежда така:

https://zamunda.net/bananas?c4=1&c21=1&search={searchTerms}&gotonext=1&incldead=&field=name
В дясната кутийка е адресът за фавиконата на сайта, която фавикона добавката сама си взема в 99% от случаите. Има някои частни случаи, при които това не се случва, но ще ги коментирам само, ако някой се натъкне на такъв случай.

По описания метод си добавяте и други сайтове.
Сигурно сте забелязали, че на снимката с настройките има два пъти Стийм, но не е така - добавката ще покаже само търсачките с отметка. Единият Стийм няма отметка, защото авторът на добавката (по незнайни за мен причини) е направил търсенето в Стийм да минава през Гугъл, което за мен е безсмислено, при положение, че Стийм си има собствена търсачка.

Ако някой, който чете темата, го устройват моите настройки, качил съм ги в Гугъл Драйв за свободно сваляне. Добавката има опция за внасяне и изнасяне на настройки (import/export settings), така че можете да ползвате и чужди настройки, ако ви харесват или не успявате да си добавите ваши търсачки.

https://drive.google.com/file/d/1OE1QvwfPK1rQChXfuUumt0jQvHXrJvLV/view?usp=sharing
Смятам, че описах всичко, което можах да се сетя. Но все пак, ако има нещо неясно, питайте и ще помагам. Ползвам я от доста време и мисля, че ще мога да отговоря на евентуални въпроси.
spoiler:
Със следния адрес пък си превеждате селектирания текст от неизвестен език (разпознаване на езика) към английски. :evil4: :evil4:

https://translate.google.bg/?hl=bg&sl=auto&tl=en&text={searchTerms}&op=translate
Последна промяна от Валсо на пон дек 07, 2020 21:46, променено общо 1 път.
Прочетено: 558 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: [Firefox] Swift Selection Search - много яка добавка

Мнение от Mozo »

Хитра работа :)
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пон дек 07, 2020 21:26
Хитра работа :)
Хрумна ми и нещо още по-хитро. Познай това какво прави със селектирания текст... :evil4: :evil4:

https://translate.google.bg/?hl=bg&sl=auto&tl=en&text={searchTerms}&op=translate
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Яко :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: пон мар 27, 2017 21:55

Мнение от bulljo »

Изображение
Без добавка, изцяло от настройките на браузера vivaldi.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ползвай си я тази хромска помия, щом те кефи за всеки таб да яде по 1 ГБ РАМ, а с всеки ъпдейт да добавят една опция и да махат други три - Вивалди е на този принцип, откакто съществува. :lol:
Всички хромски браузъри имат едно общо нещо - не можеш да промениш стартовата страница с добавка и затова всякакви спийд дайъли не работят. Стартираш браузъра и ти се показва стартовата страница, която те са задали, а не тази, която ти си задал. За да се покаже спийд дайълът, трябва да отвориш нов таб и специално да цъкнеш хоум бутона. За мен това е дигитална диктатура, която няма място на моя компютър.
Освен това на хромските браузъри не можеш да инсталираш модифицирани от теб добавки, а трябва задължително да са от скапания магазин. Докато в лисицата променям една опция в about:config, ако добавката е спряла да работи заради версия на браузъра, модифицирам добавката, връщам я обратно и тя работи. По този начин мога да направя някоя добавка да работи и в Pale Moon, ако реша. Успех да го направиш това с хромските браузъри... :evil4: :evil4: :evil4:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Могат да се инсталират къстъм добавки, просто трябва да провериш как става. За Home страницата не знам, не ги ползвам, но предполагам, че толкова елементарно нещо също може да се направи.
Изображение
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от bulljo »

Валсо, знаем че твоята крава е най-мъжка, но преди да пишеш глупости поне ги проверявай, че изглеждаш смешно.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
вт дек 08, 2020 12:44
Могат да се инсталират къстъм добавки, просто трябва да провериш как става. За Home страницата не знам, не ги ползвам, но предполагам, че толкова елементарно нещо също може да се направи.
Проверявал съм и съм ровил. Политика на Мухъл било да не може стартовата страница да ти тръгва с добавка. Даже писах на разработчиците на три спийд дайъл добавки и всички казаха същото: от Гугъл по някакъв начин са забранили на добавки да модифицират началната страница, което важи за всички мухлясали браузъри и затова версиите на добавките им за тези браузъри не са им приоритет за разработване. :lol: По-късно намерих потвърждение и от самия гугъл. Уж било за сигурност, ама аз това не го вярвам. Има някакви override-ове за това, но те спират да работят при всеки следващ ъпдейт на браузъра, защото от мухъл непрекъснато затягат контрола и правят всичко възможно да си наложат диктатурата на потребителите. Съответно при всяка нова версия на браузъра трябва да чакаш разработчика на добавката да намери начин да заобиколи мухълската диктатура, което може да отнеме и месеци.
А Лисицата като я стартирам, изглежда така:

Изображение

Но както и да е. Темата е за потребителите на Firefox, а не за феновете на мухъл да си възхваляват браузърите. Като ги кефи някой да им налага как ще им изглежда браузърът, да си го ползват и да не ни занимават!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Обичам като си стартирам браузъра да е бял, празен лист. Всякакви други спийд дайъли и пр. простотии не са за мен :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от bulljo »

Въпрос на вкус казало кучето и ......., нещо което ти постигаш с добавки при лисика в опера и вивалди получаваш, как беше на английски out of the box. хайде стига глупави спорове, хич не ми е цел да хваля някой браузер за сметка на друг, исках да ти покажа че нещата могат да се постигнат и без добавки , и не, не съм сляп фен на даден софтуер и да плюя по останалите като теб, което си точно фенщина, както ти се изрази, напоследък всички браузери ме дразнят с нещо.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

bulljo написа:
вт дек 08, 2020 21:10
не ми е цел да хваля някой браузер за сметка на друг
Ако не ти е цел, тогава защо постваш снимки от мухлясал браузър? Ако исках такъв, щях да го ползвам. Мозо има цяла тема за Pale Moon, който отдавна няма много общо с Лисицата, но не съм отишъл там да му поствам снимки от Лисицата и да му я хваля колко по-добра е от Луната.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Айде стига се препира за глупости. Човекът просто показва, че може. И аз да бях, и аз щях да постна. Както елементарни неща при KDE стават с клизма при GNOME, е, сори, ама не се въздържам и пускам :evil3:
Изображение
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител

Мнение от bulljo »

Щом така мислиш, тъй да бъде нека мозо да почисти темата, жалко за лисицата, че за нещо елементарно като добавяне на търсачка или speed dial трябва да инсталират добавка, което за жалост е практика при повечето браузери, а какви браузери имаше навремето, а сега плевел и плява и тук там тинтява.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, то не е лошо да може. Важното е да може. Пък някои обичат по-ванила преживяване и по-гол браузър, та за тях ще е кофти да е наджвъкан с екстри и предпочитат с добавки. Нали знаеш - угодия на всекиго няма. А за старите браузъри си прав - сегашните са просто бледо копие по възможности. Аз и затова все още ползвам PM, защото по персонализация никой от модерните боклуци не може да му стъпи и на малкия пръст.
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Интернет свят”