Благодаря предварително!

Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Какво учиш, та ви карат да пишете такива програми на Матлаб?desi_listoto написа:Можете ли да ми помогнете с тази задача:Въведете цяло число "n" .Проверете дали сумата от цифрите му се дели на някоя от цифрите , от които е съставено числото "n" .
Благодаря предварително!![]()
![]()
Интересно на какви неща ви учат. А програмиране на по-нормален език учители?desi_listoto написа:Инжинерство в техническия
Код: Избери всички
n = 1234567;
N=[];
l = 1;
len = 0;
while true
if(idivide(int32(n), int32(l)) == 0)
break;
end
l = l * 10;
len = len + 1;
end
for i = 1:len
N(i) = rem(n, 10);
n = (n - N(i)) / 10;
end
msum = sum(N);
for i = 1:len
if(rem(int32(msum), int32(N(i))) == 0)
sprintf('%d се дели на %d', msum, N(i))
else
sprintf('%d НE се дели на %d', msum, N(i))
end
end
Аз съм пасninam написа:реализиране на агоритъм на матлаб за корекция на интензитета на ултразвукови изображения в зависимост от дълбочината на проникване.
Теост като се вземе изображението да се усилва и намалява сигналът.
Генериране на матрица 10х10 със случайни числа:ivetamiro написа:Здравейте.Може ли някой да ми помогне?Имам задача на Матлаб! Да се генерира по случаен начин числовата матрица А[10,10].Да се намери средноаритметичното на елементите,които не принадлежат на интервала(-6,50).Да се отпечата на екрана.
Благодаря предварително!!!
Код: Избери всички
randn(10,10)