Отдавна се каня да задам един тъп въпрос
Гледайки нф сериали ми прави впечатление, че "астронавтите" когато са в безвъздушно пространство/космоса едва се движат, едва развиват нещо си там, едва пристъпят .... та защо?
Нали като няма съпротивлението на въздуха всяко движение би трябвало да е по-бързо, не по-бавно?
Последна промяна от Montoya на вт юли 23, 2019 20:47, променено общо 1 път.
Причина:Редактирах заглавието
Прочетено: 1350 пъти
Плъхолюбител Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Прав си Трии темата!
Въпреки че не разбрах нищо от обяснението по-добре я махни, за да не дразни. Знам го това правило, но съм се отнесла.
Извинявам се
Няма земно притегляне Мишок, а като го няма няма как да тежиш върху земята, та като стъпиш да се получи триене между крака и повърхността, та от там и по бавното.
AsusVivoBook17 CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Няма земно притегляне Мишок, а като го няма няма как да тежиш върху земята, та като стъпиш да се получи триене между крака и повърхността, та от там и по бавното.
Това за ходенето добре, но примерно като искат да сменят някакъв панел? При наличието на въздух ще има определено триене, при безвъздушно - трябва да е по-лесно, т.е. липсва каквото и да е съпротивление ... или е само за по филмите?
Трети закон на нютон гласи.
Всяко действие има равно по сила и различно по посока противодействие.
Т.е за да мръднеш напред с една крачка да речем, тежиш 60 кг, ти трябва триене равно на 60 кг в обратната посока. Само че ти го нямаш.
Пример за тоя трети закон на нютон, който във филмите го пренебрегват. Взел един една пушка помпа и стреля в някакъв, оня отлита 5 метра назад. Това е напълно невъзможно. за да отлети стреляния, трябва и стрелящият да отлети същите метри назад.
Същото е и в безтегловност, ако раздвижиш двата крака все едно бягаш, ще можеш да ги движиш много бързо, щото няма въздух, но заради липсата на триене, т.е действието в обратната посока ще си стоиш на едно място.
Между другото ако си намериш от къде да си свалиш или попаднеш на предаването "Теория на глупостта" по Нешинъл джиогафик, там с графики и смешни клипчета обясняват тия физични закони
AsusVivoBook17 CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Мерси. Това с Нютон ми е тъмна Индия. Отрязаха ми и тази програма та ще видим да искам по-скъп пакет, че сега няма нищо съществено по тивито. Т.е. аз нямам достъп до нищо съществено.
Ама нали е на името на сино и он се тутка вече трети месец да ми смени пакета, хем обещах да му плащам увеличението.
А, мен не ме бърка гъбаркането Зеро, нали трЕбе и сеир да има. Важното е да получа отговор, а на Монти пак не му разбрах.
Искам да завия болт тук на Земята - няма проблем. Защо тогава се явява проблем ако съм в безвъздушно пространство, където дори триене няма = демек трябва да е по-лесно и по-бързо?
Има триене между болта и гайката, дори в Андромедския Карнобат да си
Монти има предвид, че поради липсата на земно претегляне, триене конкретно със земята няма да има, защото няма да си стъпила на нея. А не, че в безтегловност няма триене като цяло.
Има триене между болта и гайката, дори в Андромедския Карнобат да си
Монти има предвид, че поради липсата на земно претегляне, триене конкретно със земята няма да има, защото няма да си стъпила на нея. А не, че в безтегловност няма триене като цяло.
Убаво де. А защо става по-бавно и по-трудно?
Само глупаците не се страхуват от оръжия. Владимир Путин е полудял, както се вижда от ракетните му атаки. Заплахите му трябва да изплашат целия свят....