Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Мнение от Mozo »

Много е хубаво, браво PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Прочетено: 16638 пъти
Изображение
Потребителски аватар
elementaryos
Почетен член
Почетен член
Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36

Мнение от elementaryos »

@Mouse Екстра е! И аз не съм любител на химията.
Това с тревата е добра идея щом имаш и време да се занимаваш :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

@elementaryos да те попитам първо ти на каква височина си? При мен са около 860 н.в., но от планината през Плана, Железница, Бистрица, през нас има един постояннен въздушен поток (река), който духа надолу към София и чисти крайните Младости и Дружба 2. Аз, заради този ветрец слагам тревата, за да не изпръхва бързо горния слой но пачвата. Второ да те попитам ти на колко дена поливаш домати чушки и други. Аз през ден, но съседът срещу мен каза, че съм ги преполивала, а земята е суха. Дори на един от сортовете листата са огъват, като не дополяти.
Сега не е баш такава жега и да продължа ли през ден да поливам или да мина през два дена? Не е до водата, а то и много вода не е на хубаво.
Само инфо ти как процедираш.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

И за тиквичките изрових кръгче като паничка за да не се разлива водата настрани и мулчирах със ситна трева от съседа. Хем да не изпръхва и се спича земята, хем задържа влагата след поливане, хем не ми се налага много да плевя. Мързелива работа :toothy10:

Изображение
Изображение
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Изпръхване и спичане са две противоположни неща. Изпръхването е желателно, спичането не :)
Изображение
Потребителски аватар
elementaryos
Почетен член
Почетен член

Мнение от elementaryos »

Mouse написа:
нед юни 15, 2025 09:03
@elementaryos да те попитам първо ти на каква височина си? При мен са около 860 н.в., но от планината през Плана, Железница, Бистрица, през нас има един постояннен въздушен поток (река), който духа надолу към София и чисти крайните Младости и Дружба 2. Аз, заради този ветрец слагам тревата, за да не изпръхва бързо горния слой но пачвата. Второ да те попитам ти на колко дена поливаш домати чушки и други. Аз през ден, но съседът срещу мен каза, че съм ги преполивала, а земята е суха. Дори на един от сортовете листата са огъват, като не дополяти.
Сега не е баш такава жега и да продължа ли през ден да поливам или да мина през два дена? Не е до водата, а то и много вода не е на хубаво.
Само инфо ти как процедираш.
Аз съм на около 900м. Предполагам, чувала си за въздушните течения над Банкя. Поливам през 2- 3 дни. Само краставиците почти всеки ден. След малко ще сляза и аз да снимам!
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
пон юни 16, 2025 10:45
Изпръхване и спичане са две противоположни неща. Изпръхването е желателно, спичането не :)
То хем изсъхва, хем се спича. Де да го знам кое от двете е :toothy10: Ама тревата предпазва донякъде.
elementaryos написа:
пон юни 16, 2025 11:53
Аз съм на около 900м. Предполагам, чувала си за въздушните течения над Банкя. Поливам през 2- 3 дни. Само краставиците почти всеки ден. След малко ще сляза и аз да снимам!
Имах предвид ако имаш домати и чушки на вън, не в оранжерията. Аз през ден, но днес ще поливам само доматите в големите "легла", че минха два дена без поливка.
Съседът казва, че преполивам, но има един сорт домати с по-едри и тъмни листа, които се къдрят, като на сухо. Другите са си добре. И аз ще поразредя и през два дена ще ги поливам. Само тиквичките и двете-трите новопоникнали краставички ще са всеки ден.
Благодаря ОС :гуш: :гуш:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
elementaryos
Почетен член
Почетен член

Мнение от elementaryos »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Доматите са в оранжерията само. Чушки не съм садил тази година. Краставиците както виждаш им е все едно дали са на открито или в оранжерия. Вървят си еднакво :mrgreen:
Не обръщай внимание на тревата - правя ремонт в къщи и нямам много време за градината за съжаление.
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Красота :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Еха-а, ти имаш вече доматки. Моите дори втора китка правят, но никакъв завръз още няма.
А и краставичките ти са започнали да цъфтят. Ти каква конструкция си направиз, за да се катерят?
На мен чак сега ми поникнаха 3 от нашенските краставички и само 1 от индонезийските. Нея я гледам като принцеса, че съм любопитна дали ще върже и какви ще са.
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”