Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Градинарство - въпроси, мнения и препоръки
- elementaryos
- Почетен член
- Регистриран: пон окт 03, 2016 17:36
Re: Градинарство - въпроси, мнения и препоръки
Доста хора се оплакваха тази година, че са купили едно, а е поникнало друго. Сега важното е да израсте здраво и да даде добра реколта.
Прочетено: 16651 пъти

Много са на гъсто и то по два стръка. Мислех да изскубя някои, за да ги разреда, но съседът искаше и ще ги откопая и ще ги сложа в неговата леха - дано се хванат. Те не са тук перманентно. Жената работи в чужбина, а той ту тук, ту там. Така че аз ще ги гледам и поливам. Само дано се прихванат след ваденето.elementaryos написа: ↑пет май 23, 2025 06:44Доста хора се оплакваха тази година, че са купили едно, а е поникнало друго. Сега важното е да израсте здраво и да даде добра реколта.
Плъхолюбител

Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!

Ще пробвам, пък ако стане - добре, ако не стане - пак няма да имат доматки съседите

Плъхолюбител

- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
Естествено, на всяко растение ако му обхванеш корените при ваденето, може да се пресади 
Друг е въпроса тия дето са един до друг при разделянето, дали няма да им накъсаш корените

Друг е въпроса тия дето са един до друг при разделянето, дали няма да им накъсаш корените

Няма да ги разделям на по един, въпреки че така се садят. По два ще са. А и доста от долните ми съседи, които садят от деца, казаха че по два си ги садят. Само дето при мен вали и ще видим дали ще можем днес да го направим.Zeroadhesion написа: ↑пет май 23, 2025 22:03Естествено, на всяко растение ако му обхванеш корените при ваденето, може да се пресади
Друг е въпроса тия дето са един до друг при разделянето, дали няма да им накъсаш корените![]()
Плъхолюбител

Може и да съм питала миналата година, но не помня. Кога е по-добре да поривам: сутрин или вечер?
@elementaryos ти кога поливаш?
@elementaryos ти кога поливаш?
Плъхолюбител

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Вечер. Сутрин, колкото и да е рано, все ще има вода по листата като изгрее слънцето и ще им разкаже играта.

Благодаря Мозо

Плъхолюбител

- elementaryos
- Почетен член
Ето градината в момента

@Mouse Аз поливам сутрин ( обикновенно) но доста рано ( около 6) иначе вечер след 20ч.

@Mouse Аз поливам сутрин ( обикновенно) но доста рано ( около 6) иначе вечер след 20ч.

Еха-а, страхотна ти е градината и дори вече си имаш доматки. Има и котеelementaryos написа: ↑вт юни 03, 2025 18:59Ето градината в момента

Тази година останах без краставици. Една не поникна. Четири вида снаата донесе от Индонезия и три вида нашенски - zero

До сега поливах и мисля, въпреки че е бая жега, утре да пропусна.
Всеки ден ли поливаш ОС?
Плъхолюбител

- elementaryos
- Почетен член
Котето е най - важно! Преди няколко години имах сляпо куче в градината. Изяждаше всички корени. Това коте изчисти двора. А и парника му е любим за спанеMouse написа: ↑вт юни 03, 2025 19:39Еха-а, страхотна ти е градината и дори вече си имаш доматки. Има и котеelementaryos написа: ↑вт юни 03, 2025 18:59Ето градината в момента
@Mouse Аз поливам сутрин ( обикновенно) но доста рано ( около 6) иначе вечер след 20ч.![]()
Тази година останах без краставици. Една не поникна. Четири вида снаата донесе от Индонезия и три вида нашенски - zeroЗа сметка на това доста тиквички покълнаха и на мястото за краставици (за да не стои празно, пък и да не хвърлям разсад) сложих тиквички
![]()
До сега поливах и мисля, въпреки че е бая жега, утре да пропусна.
Всеки ден ли поливаш ОС?

Иначе, насадих и декоративни тикви, но чак вчера са поникнали. За краставиците- незнам. И аз сложих доста семки, но поне половината не поникнаха.

Моето коте е беля. Претрадих двора, но на котка да преграждаш е мисия невъзможна. Проблем ми е, че му е много кеф да си върши работата в повдигнатите лехи, където почвата е разкопана и мека. Унищожи на 90% морковите, сега видях, че има и няколко люти чушки изровени. Поне като твоето да вършеше някаква работа, но не .... разглезен до безобрацие. Ще ми носи удавени плъхове, врабчета, гущерчета, че и един голям бръмбар, а не хвана ни едно сляпо куче, къртица или гол охлюв.elementaryos написа: ↑вт юни 03, 2025 20:53
Котето е най - важно! Преди няколко години имах сляпо куче в градината. Изяждаше всички корени. Това коте изчисти двора. А и парника му е любим за спане![]()
Иначе, насадих и декоративни тикви, но чак вчера са поникнали. За краставиците- незнам. И аз сложих доста семки, но поне половината не поникнаха.
Явно нещо стана с краставиците, че пък една да не поникне. Син домат - три вида, още го чакам дали ще поникне или не. Че то и няма за кога. Той е бавен за раждането на плод.
Преди две години и аз мислих за оранжерия, но ми е късно вече - нямам сили да се справям и с това, което е вече разкопано

Плъхолюбител

Вчера съседът под мен коси и пак ми даде от косената ситно нарязана от косачката трева. Ползвам я за мулчиране. Това е за втори път. Да не изсъхва от вятъра толкова почвата и да пази отчасти влагата и най-вече - да не ми се налага да плевя много
Селските чушки:

Доматите в леглата започнаха да цъфтят:

Част от лютите чушки:

И доматите, посадени за люти чушки

Доколко правилно е това ще каже @elementaryos както и всеки разбиращ от градинарство. Приемам всякакви съвети. Тъй като мразя химията довечера ще пръскам всичко с домашно неварено мляко+вода+2 капки йод.

Селските чушки:

Доматите в леглата започнаха да цъфтят:

Част от лютите чушки:

И доматите, посадени за люти чушки

Доколко правилно е това ще каже @elementaryos както и всеки разбиращ от градинарство. Приемам всякакви съвети. Тъй като мразя химията довечера ще пръскам всичко с домашно неварено мляко+вода+2 капки йод.
Плъхолюбител

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Препоръки за заем от 38 000 евро от г-н DIDIER във Франция
от ELENA90 » пет авг 02, 2024 21:43 » в Лафчета, лични проблеми, въпроси и още - 6 Отговори
- 315 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
пет авг 23, 2024 14:15
-
-
-
Без нови предсрочни избори заради Калин Стоянов: И не, и да - мнения на експерти
от Mozo » пон авг 19, 2024 12:49 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 129 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон авг 19, 2024 12:49
-
-
-
Президентът Радев към журналисти: Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо (Видео)
от Mozo » пон сеп 16, 2024 12:08 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 108 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон сеп 16, 2024 12:08
-
-
-
Politico: Четирите къщи на Екатерина Захариева повдигат въпроси в Европарламента
от Mozo » пет окт 04, 2024 14:53 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 51 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет окт 04, 2024 14:54
-
-
-
Световен ден за борба с глаукомата: Най-важните въпроси и отговори за това заболяване
от Mozo » ср мар 12, 2025 12:58 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 145 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
ср мар 12, 2025 12:58
-