Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Добрият брак

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
gery81
Пепеляшка
Пепеляшка
Регистриран: вт мар 03, 2009 14:09

Re: Добрия брак

Мнение от gery81 »

PDT_Love_18 точно в този смисъл изуми....това беше първата тема ,която прочетох за днес и дълго се взирах недоумяващо в компа :booty:
Прочетено: 2752 пъти
Когато изглежда ,че няма надежда,
че всичко е свършило вече-
недей се окайва,недей се отчайва,
недей се предава човече.
Кажи си неми пука от таз несполука
аз мога,аз вярвам,аз зная,
че въпреки факта това е антракта ,
антракта ,но не е и края.

http://vbox7.com/play:c5ae4252
Потребителски аватар
Docenta
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт ное 27, 2007 14:02
Контакти:

Мнение от Docenta »

Офтопик:
kakavida написа:Неканени гости...Това са приятелите в кавички,които съсипват брака.
Ще се направя ,че не забелязах намека,но съм с чувството на привилигированите за ценителите на добрия брак.И щом темата е за добрия брак,ще си позволя да не ти се обидя и ще остана за човечеството,което търпи доброта,отстъпчивост,което даже уважава себе си.
Не търпя критики,срещу това което съм извоювола,курвите настрана защото са смешни,мързеливките настрана защото и сами немогат да оцелеят ,а никой не би ги поискал като тежест заради изкуствените миризливи цици.
Ало ШЕФА,НА ТЕМАТА,не можеш да ме игнорираш ;) ,щото аз съм действителността.
На колене....Търкай котлоните и фурната,да скиваш кво е 20 години с естествени цици и то готини,ама да видиш кво е истински несиликонов ,ама това си приключение,като на острова на мечтите,ама ние с некъдърни чистачки не си делим нашия си 27см-ров калибър с такива дето с ноктите с микроби немогат да си измият шундата и могат да ни принесат болести чрез съпруга и на децата в пералнята.Вън миризливки,нечистоплътни нискокачествени,спящи с педали ниско качество провинциалистки,никой не ви иска и за камериерки,без книжка от ХЕИ и проба от изпражнения.Научете се на хигиена най-после,това депутат наврял ви го в гъза,не значи отрицателен хив.
Нашите мъже си имат прислужници,коя донски казак,кой- чистокръвна българка,но никой не ще да му се подиграват с прислужница фолк цица с фалшив напев ;) Сори,арабите неразбират нашата музика,
може там да извъртите за чистене на тоалетни..
Боже ко ше ги праим,турските чалги :-k :headbang:
Знам че съм кух, ма някой ще се опита ли с думи прости да ми резюмира за кво иде реч тука :-k :evil4:
NUCLEAR QUEEN
Transformer
Transformer
Регистриран: ср юли 04, 2007 15:32

Мнение от NUCLEAR QUEEN »

Docenta написа:
Офтопик:
kakavida написа:Неканени гости...Това са приятелите в кавички,които съсипват брака.
Ще се направя ,че не забелязах намека,но съм с чувството на привилигированите за ценителите на добрия брак.И щом темата е за добрия брак,ще си позволя да не ти се обидя и ще остана за човечеството,което търпи доброта,отстъпчивост,което даже уважава себе си.
Не търпя критики,срещу това което съм извоювола,курвите настрана защото са смешни,мързеливките настрана защото и сами немогат да оцелеят ,а никой не би ги поискал като тежест заради изкуствените миризливи цици.
Ало ШЕФА,НА ТЕМАТА,не можеш да ме игнорираш ;) ,щото аз съм действителността.
На колене....Търкай котлоните и фурната,да скиваш кво е 20 години с естествени цици и то готини,ама да видиш кво е истински несиликонов ,ама това си приключение,като на острова на мечтите,ама ние с некъдърни чистачки не си делим нашия си 27см-ров калибър с такива дето с ноктите с микроби немогат да си измият шундата и могат да ни принесат болести чрез съпруга и на децата в пералнята.Вън миризливки,нечистоплътни нискокачествени,спящи с педали ниско качество провинциалистки,никой не ви иска и за камериерки,без книжка от ХЕИ и проба от изпражнения.Научете се на хигиена най-после,това депутат наврял ви го в гъза,не значи отрицателен хив.
Нашите мъже си имат прислужници,коя донски казак,кой- чистокръвна българка,но никой не ще да му се подиграват с прислужница фолк цица с фалшив напев ;) Сори,арабите неразбират нашата музика,
може там да извъртите за чистене на тоалетни..
Боже ко ше ги праим,турските чалги :-k :headbang:
Знам че съм кух, ма някой ще се опита ли с думи прости да ми резюмира за кво иде реч тука :-k :evil4:
то по тази логика всички кънтим :toothy10:
накратко става дума за перфектния брак и перфектното безумие :mrgreen:
перфектно обяснено :lol:
Последна промяна от NUCLEAR QUEEN на пон фев 01, 2010 14:52, променено общо 1 път.
Излъчвам радиация......ама от сърце!
Добре,добре взимам си думите обратно.Да ти го отчукам!
Искам райграса ми да е ЕМО-сам да се реже!
Потребителски аватар
gery81
Пепеляшка
Пепеляшка

Мнение от gery81 »

:mrgreen: даммм може би
недей се предава човече.

Потребителски аватар
Ваня
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед апр 19, 2009 20:58

Мнение от Ваня »

Вглеждали ли сте се как танцуват семейни двойки по време на сватбено тържество? Сравнявали ли сте нежността в погледа и движенията на младоженците, и не по-малко всеотдайната прегръдка, в която танцува някоя възрастна двойка.

Кои са тези хора, излъчващи семейно щастие?

Какво ги е задържало заедно в брачния впряг толкова много години? С една дума - къде е разковничето за тяхното семейно благополучие?

Отговорът е много прост: те наистина са щастливи в любовта си!

Не че не е вярно твърдението, че любовта „узрява" бавно, с течение на времето, или чак когато двамата съпрузи изядат заедно една торба сол. Но чувството за близост, за еднаква ценностна система, дори за емоционална и сексуална хармония споява още от самото начало партньорите, съхранили с години своята любов. Тази близост включва и едно деликатно равновесие на приятелството, което се гради както върху еднаквостта на характерите, така и на взаимното им допълване.
Щастливите съпрузи делят и делничните ангажименти, и мечтите си

Тя приготвя сутрешното кафе, той разхожда кучето, а двамата заедно прочитат вестниците на закуска. Е, ако у дома няма четириног любимец, тогава съпругът ще се захване с нещо друго от обичайните семейни дела, но повечето стабилни семейства с дългогодишна практика се крепят на този ежедневен „модел”.

Наистина рутината сама по себе си не поражда щастие, но тя вдъхва доверие и сигурност в нормалното съществувание на брака. От тези малки удобства и дребни радости мъжът и жената напълно естествено преминават в по-дълбокото и неизбродимо царство на споделените мечти.
Щастливите съпрузи не остават скарани задълго

Естествено семейният живот би бил твърде монотонен и нереален, ако от време на време не припламне искрата на някоя кавга. Но тайната на влюбените съпрузи се състои в това, че те никога не си лягат скарани. Макар че има и такива, които предпочитат да „преспят" с гнева си от възникналия конфликт, но на сутринта мирът в семейното гнездо отново е възцарен.
Щастливите съпрузи винаги виждат, или търсят, най-доброто у партньора си

Положителните очаквания крият невероятна сила: да виждаш най-доброто, да развиваш най-доброто, да очакваш най-доброто у своята половинка - това е същината на „розовия реализъм", който е толкова типичен за дълголетието на щастливите семейни двойки. Когато харесваме някого, ние всъщност виждаме собственото си по-добро аз в неговите или в нейните очи.

Не са малко случаите, когато единият от съпрузите е постоянно напрегнат, избухлив или потиснат, но семейството им се крепи поради това, че другият партньор не фокусира своите черни мисли върху минусите на спътника в живота си. Остава вярата и доброжеланието един към друг.
Щастливите двойки се променят през годините на съвместния си житейски път

При това повечето от Тях признават, че са се променили към по-добро. Целебният ефект на промяната особено много се чувства при семейства, които са били на ръба на раздялата. Но бракът им е бил запазен и е надживял кризите, защото единият /или и двамата/ се е променил, изкоренявайки у себе си недостатъка, предизвикал конфликта във взаимоотношенията им. Един съпруг например, страстен комарджия, осъзнава в един момент, че този му порок отблъсква жена му и децата му и когато в крайна сметка решава, че семейството има за него първостепенно значение, се отказва завинаги от игралните заведения.
Щастливите двойки не подценяват значението на секса

Наистина добрият, трайният брак се гради върху любовта, приятелството, уважението, всеотдайността - качества, които са непреходни, за разлика от страстта. Но твърде често една силна и неутолима сексуалност е истинската рецепта за хармонията между съпрузите.

Един съпруг описва жена си като „най-красивата жена на Америка" - а за да възприемеш съществото до себе си по този начин, означава, че винаги и преди всичко я възприемаш като жена.

Любовта между такива съпрузи е в основата си сексуална - независимо от честотата и интензивността на техните интимни срещи.

Съпружеската вярност е също една твърда гаранция за трайната семейна връзка.
Щастливите двойки не се борят за превъзходство в семейството

Особено, когато наближат петдесетте. Те може да се изправят пред разни други конфликти, но никога не водят битка за власт или първенство. И обичат да представят партньора си като своя най-добър приятел.
Умей да живееш, дори когато животът ти стане непоносим!
Изображение
Изображение
Потребителски аватар
gery81
Пепеляшка
Пепеляшка

Мнение от gery81 »

O:) Иска ми се да вярвам,че наистина го има това....но ми е труднооооо :)
недей се предава човече.

kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23

Мнение от kakavida »

Аууууууудоброто съжителство дали е в това съпругът да каже на жена си че ау колко е отслабнала поне с кг 8-[ Това болест ли е или лош брак?
Дори вие да не виждате промянато добър брак ли енякой да ви усеща с лекота? :-k Дори и да сте се премерили и сте същите киладали някоя по-тежка не му е газила гърба,раменете и надкръстието :roll:
Или е шега,защото сте сготвила пържен бързо свински дроб,чушки с кайма,ориз и обилно зеленчуци,пача чорба и крем карамел и този който вижда ,че нищо от умора не сте вкусили е решил да се изгаври с вашето тродолюбие или да ви внуши поне една филийка да си хапнете..
Ето това е добрия брак,единия се гъделичка с чувствата на другия,ама всички се смеят.Гъдела е добрия семеен живот,не секса или фигурата,а онстъпчивостта пред шегичките на количествения стомашен смях.Много пъти единия за да докаже любовта си чрез стомаха на другия,не вечеря или въобще не яде.Щото не му се яде.Но понеже трябва да има баланс и мъжете не обичат кокали,трябва да се яде насила.Като ,ше е насила,мъжът да докаже своята любов през стомаха на жената вместо шопинг.Трябва уважение и от двете страни за да има добра семейна обстановка.
Другото е в една посока.Ако мразите някой,то и двамата трябва да воювоте срещу тези гадни роднини.И двамата да се подсещате,защо са тези гадни и прости,и защо ви завиждат.Те ви завиждат,защото и да сте обикновено облечени и да имате кола с дизел,то просто е вие се УСМИХВАТЕ.Вие имате желание за емоции и живот,за вас не е от значение материалното,вие бихте си купили едно цвете,радост за очите преди дело,да му се зарадвате и да сте щастливи,особено като знаете ,че половинката е на ваша страна и вечерта ще ви попита защо сте си купили едно кокиченце.И ще знае ,че вие сте победили света.И той ще се усмихне на вашата примитивна хитрост,но ще се примири и усмихне защото гледате в една посока.Посоката на победата.
На никой непожелавам тази посока,но се случва да е крайно необходима ,за да имате успешно съжителство,понякога,зависи от законодателството и експериментитет му.Ха ха,ха,за изписаните вежди,борбата за уцеляване ,целия фарс в последните години,ми дават напътствия,че трябва да си купя минзухар и да се усмихна предвеликденско.Ето така мили съфорумци,доброто съжителство се гради не от материалното,не от физическото,а от това да осъзнаваш природата си,инстинктите си,красотата около себе си,която малко хора забелязват и я усещат,доброто съжителство е предимство на хората,на човешкото ,на забравените сетива,нужди,хармония и желания.Ако вие смогнете да видите себе си отстрани,семейството си,нуждите,то вие прекрасно може да се наречете човек и да живеете в хармония с човека до себе си.
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
Контакти:

Мнение от drumata »

Много са ми странни тези, които смятат, че любовта минава през стомаха. И че перфектния брак е висене в кухнята и прекарване на свободното време в правене на салатки и десертчета. Много по-семейно е да си купите десерта от сладкарницата и да прекарате спестения от готвенето час гушанти. Все си мисля, че трябва съпрузите да са равни- готви, който се прибира по-рано от работа, пазарува, който е излязъл сутринта с колата, партньора е с теб в съдебната зала.. таквиз работи- дребни. И не да си купуваш кокиче или букет от 100 рози, а той да ти откъсне трендафила, който е разцъфнал на фасадата на съседния блок твърде високо, за да го достигнеш сама, макар и после да му се наложи да заляга в градинката, за да избегне кофата вода, дето са му метнали отгоре. И ако знае, че си уморена или изнервена да каже- о, този набързо изпържен дроб е точно онова, за което се бях замечтал тия дни или ако види, че не ти стават миналогодишните блузки да те помоли да го придружиш във фитнеса, защото му е неудобно да ходи сам, че го е срам от зимните запаси, дето е понатрупал... А почне ли да си прави смях на дружинката с половинката, значи нещо му куца. На съпруга или на брака или на двете..
Мойто си е теория, ама и телепортацията беше теория доскоро. :roll:
Офтопик:
Сетх се за "Лабораторията на Декстър"- през цялото време майката на Ди и Декстър е с домакински ръкавици :lol: Точно както изглеждат жените през детските очи. И какво ли ще си мислят тия дечица като станат възрастни? Боже- тя не си сваля ръкавиците, даже и когато целува съпруга си :lol: Отивам да си пусна някое епизодче, много го обичам тоз Декс
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23

Мнение от kakavida »

О,Декс,тука в България не се пуска прахосмукачката за да се пести тока и всички са доволни,но ако пък знаеш къв релакс е да готвиш по цял ден и да броиш дните до делото на твоята сплотеност,която изненадващо в последната година е през 4 месеца вече,то си е направо сплотеност отвсякъде.
Ако няма добър брак ,то вече започва изкудкудякване.Например преди месеци си обявил тристаен за продан отэ 45 хиляди евро.Но само хиени те нападат,да се чудиш защо след като едно проучване от агенцията по вписванията за тежести струва 50 лева за последния час преди сделката,та чудиш се що хората предпочитат по-високия оглед чрез посредник,който е все едно клиент.На това му викат изкукуригал народ.На сплотеното семейство му е смешно,а смехът е здраве.Ето че стигнахме и до този важен фактор на добрия брак.
Защото мила,твоята торта в сладкарницата,ще ти вземе париците за дроба,който е много важна храна ,и за твоите деца които плачат ,че не получават това което са заработили по договор.Срамно е,но споделено в семейството е добър брак.Когато бещата разбере ,че детето има "клипс"на езика от снимките в компа,то го приеми с насмешка ,защото целия млад народ си праи експерименти с мазо и всичко си е търпяло болката и младостта.И започваш темата на неговите проблеми.А неговите са какво обича да яде и че трябва да те подсети,да купиш мляко и да му приготвиш всички негови сладкиши.Да не забравяш и чесън.
Умението за добър семеен живот е да сте достатъчно умни,пресметливи,спестеливи,отстъпчиви,да имате точилка за да се види кой командва н този дом,кой е шофьорът,кой може да тегли кредит,кой харчи разумно без да се забелязва,кой е невидим за обществото и видим за вашите желания,дори и мънички,защото брака е това :да имаш деца,те да имат подслон и да не ги вали дъжда,да има хляб,да ти се жалват,а ти да им даваш съвети или да ги галиш и съчувстваш,да им казваш да търпят защото има и такива дни,то това е семейството до и след 80 годишния брак.Майката е добра и дава успокояващи и истинско съвети,бащата е за да защитава майката,когато на детето не му хареса истината.Когато бащата иска да научи детето на занаят,тогава майката поощрява детето че нищо не е излишно на този свят,винаги може да потрябва някоя мъдрост от работа.Ама пък кво истинско семейство настава ,когато някое дете пострада в любовта,в джоба или в човешките отношения...Е по сплотено семейство НЯМА :headbang:
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
Контакти:

Мнение от drumata »

Точно тая наука с търпенето е най-вредната. От тия "мамини" съвети сме си докарали държавицата на тоя хал.
Не съм специалист, ама мойто дете ще ме попита дали да си продупчи езика и аз ще кажа- да, даже и пари ще и дам, за да не влезе в някоя групировка за заеми, заради едната дупка.
Пък командването си е за армията. Няма лошо в него, обаче не е подходящо да се превръща семейството в казарма. А ползваш ли точилката в спора има голяма опасност децата да го полмислят за нормално и да я използват в някой спор с тебе..
То истории всякакви, странности също. Уважавам факта, че така се чувстваш най-добре. Всеки има правото на свое мнение и предпочитания. Знам, че хората, които не искат да видят нещо различно, обикновено смятат, че са видели всичко и то е най-вярното и най-правилното и единственото и всички други не си мият задника. Но на мен ми изглеждат като безнадеждно закостенели, без никаква фантазия и с много ограничен кръгозор. После онази е к***, че мъжът кривнал по нея, ама само тя и никой друг и ляляляля и такам..
Та, щях да казвам, че сплотеното съдружие с идеална цел- отглеждане на поколение е далеч от моите представи за добър брак. Знам, че може да изкара 80 години, обаче душичката страда, а целия смисъл на съществуването е тая душичка, милата. Може да я оставим да закърнее, обаче без нея не сме съвършени хорица. Нали уж тя ни отличава от щъркелите.
И да, в България пестим тока, затова още си летим на метлите, кой ще ти я зарежда тая прахосмукачка с гориво :toothy10:
Офтопик:
Сега ще погледам Симпсънс. Тях не ги обичам много. Една умна жена така се е влюбила в този безнадежден кретен, че движи цялата армия като адютант на пиян генерал :lol:
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Потребителски аватар
Деп
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт ное 04, 2008 21:53

Мнение от Деп »

Ей, ако ви слуша човек, никога няма да се бракува. :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Ще изплашите младите бре! :evil4:
Потребителски аватар
gery81
Пепеляшка
Пепеляшка

Мнение от gery81 »

:p ми то си е за страх :toothy10:
недей се предава човече.

Потребителски аватар
Деп
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт ное 04, 2008 21:53

Мнение от Деп »

Хич не е или ние сме големи смелчаци... :evil4: :evil4: :evil4:
Нямах време да чета всичко, само по диагонал, но въобще не съм съгласна с написаното. Аз нито седя в кухнята, даже мъжът ми все ме гони да не му се пречкам докато готви, нито тичам с парцала и прахосмукачката, така че не съм съгласна с констатациите, че един вид мъжът си търси прислужница и готвачка само. [-(
Е, деца няма как да роди вместо мен. :toothy10: :toothy10: :toothy10:
И какво е това определение "противните дечурля" ли беше?! Това за собствените си деца никога не мога да го кажа, колкото и да ме ядосат. =;
Потребителски аватар
gery81
Пепеляшка
Пепеляшка

Мнение от gery81 »

PDT_Love_18 Деп ти си прочела най-убийствените коментари :evil4: :evil4: А за съпруга-твоят просто е изключение от масата бълг.мъже :)
недей се предава човече.

Потребителски аватар
girl
Почетен член