Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Сайт за университети - реклама и изграждане

Споделен проблем - половин проблем.
Нова тема Отговори
happy_flower
Регистриран
Регистриран: съб ное 11, 2017 17:37

Сайт за университети - реклама и изграждане

Мнение от happy_flower »

Добър ден! С мои роднини ни хрумна да създадем сайт за университети и да вложим в него. Целта ни е да го разпространим възможно най-много, за да стане известен. Успяхме да открием хора, които ще ни помагат за част от нещата. Имаме няколко въпроса, които ни интересуват:
1. Кой вариант е по-добър - да вземем нов домейн или стар. Четох доста и все повече хора ме съветват да закупя стар, защото по-лесно ще може да се позиционира в търсещите машини. Ако е така, от къде мога да го взема и каква ще е неговата цена?
2. Необходим ни е линк билдинг за сайта. Може ли да ми препоръчате фирма, която предлага тази услуга и колко дългосрочно трябва да инвестирам, за да има ефект. Какви са вариантите и как точно трябва да се процедира.
3. Някъде четох и за така наречените сателитни мрежи. Все още ли този вариант действа, защото видях, че повечето имат различно мнение по въпроса. Аз лично бих тествал, за да видя какъв ефект ще мога да постигна. Тук отново стои въпроса как точно да я направя – с чисто нови домейни или със стари.
Прочетено: 516 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Сайт за университети - реклама и изграждане

Мнение от Mozo »

Привет :)

Стар домейн може и да е добре, но ако предварително е имал добро класиране в търсачките. Също така като минус може да се отчете липсата на гъвкавост при избирането на концептуално име, защото при старите просто нямаш избор, а разполагаш с това, което е налично. Линк билдингът е изключително скъпо начинание и така и не съм опирал до тях, за да мога да предложа някакво читаво решение. Нямам представа за сателитните мрежи :)
Изображение
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: вт окт 16, 2007 22:28

Мнение от Чими »

Домейн с дългогодишна история е за предпочитане, въпросът е, както каза Мозо, да няма негативна репутация.
"Линк билдинг" или връзки от външни сайтове към вашия сайт е задължително да има, за да се надявате на някакъв ефект при класиране в резултатите на търсене. Въпросът е, че това не е толкова проста работа, ако искате да има някакъв положителен, а не обратен ефект.
Също така е важно, както съдържането на сайта, така и правилно програмирания код на страниците. Това също не е толкова проста работа. Ако нямата желание да давате пари за разработване на специфичен ваш дизайн, то подходящ за създаване на стандартен безплатен сайт е Wordpress и остава само да сложите подходящо съдържание.
Тези "сателитни мрежи" и на мен нищо не ми говорят.
kinggod
Регистриран
Регистриран: нед яну 10, 2016 00:13
Контакти:

Мнение от kinggod »

Привет! Много добра идея имате, но какво точно ще представлява този сайт? Има доста подобни и се надявам да сте го обмислили много добре. Мога да дам моите съвети по твоите въпроси:
1. Вземи си стар домейн, но както и колегите са споменали, гледай да не е наказван. Ако всичко е наред с него и има хубав линк профил ще го класираш добре. Аз лично съм си купувал няколко пъти от https://domeinite.bg/ и до момента не съм имал никакви проблеми. Сайтовете се класират добре, а ако имаш по-добър бюджет и следиш постоянно може да грабнеш някой много добър.
2. Относно линк билдинга в началото не бързай толкова. Първо оправи Onpage и след това се захван с другото. Аз пазарувам линкове от https://linkove.bg/, защото цените са им много добри и имат огромен, качествен ресурс. Мисля, че имаха и за твоята тематика. Не си мисли, че ако вземеш за 1-2 месеца и сайтът ти ще изхвърчи. Купи си ги поне за 1 година и ще видиш колко добре ще се получат нещата, а ще ти излезе и по-евтино.
3. Сателитните мрежи все още си действат, но всичко трябва да е много добре направено и да няма никакъв спам. Аз имам около 20-тина сайта, които са изградени отново на стари домейни, които взех от https://seo.domains/. Ежемесечно те предлагат около 4000-5000 домейна точно за тази цел. Ако имате хубави бюджети - препоръчвам да си вземете от тях.

Това е от мен. Ако има нещо може да питаш, с радост ще помогна.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”