Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Да подарим един ден!

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Да подарим един ден!

Мнение от Mouse »

Във фейсбук се разпространи една хубава инициатива, към която и аз се присъединих. Идеята е да се помогне на деца в неравностойно положение като има се предложи безплатно кола за абитуриентския бал. Пускам я тук защото може да се намерят и други желаещи да подарят усмивка на някое лице. Придружих я със снимки на колата. Ето какво написах:
И аз се включвам в инициативата!
Здравейте приятели! Искам да съобщя, че предлагам помощта си на абитуриент в неравностойно положение, който няма как да си позволи превоз. Разходите по превоза и украсата на колата ще бъдат изцяло за моя сметка. Колата ми не е нищо особено, но искам да зарадвам някой и да даря усмивка на лицето на човек в нужда.
Нека ако има хора, които познават хора от София с финансови затруднения при намирането на автомобил да се свържат с мен на лично съобщение. Нека да направим бала на някой по добър!!!! Споделяйте за да достигне до повече хора !
Моето Опел-че надали ще се хареса кой знае колко, но ако нямат възможност за никаква кола и то е опция.
Дано и друг хареса идеята :усмивка1:
Прочетено: 538 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор
Регистриран: пон окт 12, 2009 01:16

Re: Да подарим един ден!

Мнение от шони »

Това е една благородна кауза :clap: , но всички млади/абитуриенти се целят много високооо. :усмивка1:
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Браво, мишле! :гуш: :гуш: :гуш:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

шони написа: .......... но всички млади/абитуриенти се целят много високооо. :усмивка1:
И аз така реших, но моя приятелка ми каза, че ако не се хареса колата и ако иска нещо луксозно, то това дете не е нуждаещо се.
Браво, мишле! :гуш: :гуш: :гуш:
Благодаря Коте PDT_Love_18 PDT_Love_18
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Тая е много хубава идея, която предполагам е инспирирана от онова момче миналата година, дето тръгна с автобуса след като взеха класната от тях, пък комшийка го видяла и го закарала.
Тази тема с абитуриентите и колите е разтеглива като дъвка Идеал
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Freyja
Доктор
Доктор
Регистриран: ср ное 02, 2011 10:52

Мнение от Freyja »

Mause написа:
шони написа: .......... но всички млади/абитуриенти се целят много високооо. :усмивка1:
И аз така реших, но моя приятелка ми каза, че ако не се хареса колата и ако иска нещо луксозно, то това дете не е нуждаещо се.
Това че някой е нуждаещ се,въобще не означава че не разбира от хубави коли.Не че имам нещо против Опел и не бих отишла на абитуриентски бал с такава,но сегашните пуберитети все налитат на разни лъскавини,та не се учудвай,ако не ти харесат колицата.Не го мисли толкова,щото то не се и знае как ще ти я върнат.Може я да переш тапицерия,я направо да сменяш... :evil4: :toothy10:
Montoya написа:Тая е много хубава идея, която предполагам е инспирирана от онова момче миналата година, дето тръгна с автобуса след като взеха класната от тях, пък комшийка го видяла и го закарала.
Тази тема с абитуриентите и колите е разтеглива като дъвка Идеал
Да.Егати драмата се спретна по този случай,егати нещото...Накрая се оказа,че момчето изобщо нямало нищо против да отиде и без кола. :toothy10:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Freyja написа:...Това че някой е нуждаещ се,въобще не означава че не разбира от хубави коли.Не че имам нещо против Опел и не бих отишла на абитуриентски бал с такава,но сегашните пуберитети все налитат на разни лъскавини,та не се учудвай,ако не ти харесат колицата.Не го мисли толкова,щото то не се и знае как ще ти я върнат.Може я да переш тапицерия,я направо да сменяш... :evil4: :toothy10:.....
Така е, може и никой да не я хареса :-k Колкото за другото - нали аз ще я карам - не давам колата просто така на някой сам да си я кара. Мислех си го - че го взимам от дома, през класната и до ресторанта и евентуално от ресторанта пак до дома му. А ако го видя, че е толкова пиян/пияна и тръгне да повръща или съсипва > да си търси такси.
Мислех, че има деца, на които семейството не може да им осигури кола, там с балоните и панделките и може да са доволни и те да пристигнат с кола. Ако никой не се обади (колата не им се хареса) - хубаво. Аз съм го предложила. Няма да се тръшна ако не ме изберат :lol: :lol:
Според мен идеята все пак е добра.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Аплодирам благородните ти намерения, Мишле! Написах поста си, защото вече се опарих в подобна ситуация. Отговорено ми беше с "да, бе, с Рено...". А аз си отговорих наум с поговорката "къде шуто, там и рогато."
Ама какво да ги правиш, млади са, искат да скочат изведнъж нависоко. Нямат или не искат да си дадат реална преценка.
"Просветеният народ се подчинява, защото така иска; заслепеният от предразсъдъци народ - защото така трябва".
Потребителски аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

Mause написа: Според мен идеята все пак е добра.
Идеята си е много добра,да,нищо против нямам.
шони написа: Отговорено ми беше с "да, бе, с Рено...".
:toothy10: :toothy10: :toothy10: Ми така де,то това кола ли е въобще... :roll: :toothy10: Бъзикам се,Шони,но е вярно че скачат нависоко.Те после като се женят не подбират толкова колите :toothy10: а сега,все едно са дипломанти на НАСА а не на кварталната гимназия... :mrgreen:
“We watch, we listen, and we remember.The past is already written. The ink is dry.”(the Three-Eyed Raven)
Потребителски аватар
шони
Модератор
Модератор

Мнение от шони »

Freyja написа:
Mause написа: Според мен идеята все пак е добра.
Идеята си е много добра,да,нищо против нямам.
шони написа: Отговорено ми беше с "да, бе, с Рено...".
:toothy10: :toothy10: :toothy10: Ми така де,то това кола ли е въобще... :roll: :toothy10: Бъзикам се,Шони,но е вярно че скачат нависоко.Те после като се женят не подбират толкова колите :toothy10: а сега,все едно са дипломанти на НАСА а не на кварталната гимназия... :mrgreen:
Точно казано. :thumbright:
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Като не харесат Опел, да си намерят Ягуар корвет или Майбах (май се казваше), Ламборгини или Мерцедес :toothy10: Аз такава имам - такава предлагам, никой не го насилвам. Просто реших, че за някой може да е опция. Щом хвъркат на високо да ходят с трамвай или такси. Не знам защо, но идеята ми се видя положителна.
А който казва:
"да, бе, с Рено..."
не го е закъсал за пари. Родителите му да му пазарят лимузина :toothy10: Тъй де :lol:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Оказа се, че моята и на други хора идея е порочна :sad:
Не знам как линк да го направя така, че веднага да се отвори, но ще опитам.

https://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/ ... a-praktika

Я, виж ти - стана :усмивка1:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

Всеки човек трябва да се разполага според чергата си, а каква ще е тя, зависи от него - къса, дълга, широка, тясна, сива, шарена... Не отнемайте инициативата и не обезкрилявайте тези млади хора в този момент.
Хаха...тази кака е малко изтрещяла ми се струва. :evil4: Каква черга,какви пет лева,кое от кого зависи-те нали са деца?и поради някаква злощастна причина не могат да си позволят нещо което искат/ако го искат изобщо/...Никой не е казал,че задължително трябва да се возят в скъпи коли-просто им е предоставен избор.То по тая логика,дай всички в неравностойно положение да ги зачеркнем въобще-изобщо,защото си зависело от тях...Това е голяма глупост м/у другото-че всичко зависи от теб.И за съжаление никак не е вярно.
Иначе,локуми може да разтяга всеки... :evil4:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Има нещо вярно в думите ѝ :)
Изображение
Потребителски аватар
Freyja
Доктор
Доктор

Мнение от Freyja »

Mozo написа:Има нещо вярно в думите ѝ :)
Я да чуем кое е то...? :roll: :mrgreen:
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”