Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Кой има право да разполага с наша лична информация ?

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Кой има право да разполага с наша лична информация ?

Мнение от Mozo »

Точно срещу имотните измами сега се приемат нови правила и вече няма да стават така, бъди спокоен :thumbright:
Прочетено: 533 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Първо от човек ползващ уйн и погрома акъл за свободата и вятъра в косите не ми трябва, второ никъде не твърдя, че определени тенденции у нас и по света не ме притесняват тъкмо напротив, трето правиш манджа с грозде.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

И аз не мога да хвана мисълта, личните данни, използването им и измамите свързани с това са едно нещо, световния тероризъм съвсем друго.
Васил Антонов написа:Ако аз , Мозо , Монтоя или който и да било работи в държавна институция ( община , поземлена комисия към държавен фонд земеделие , търговски регистър , НАП , КАТ , кадастър или др. ) в която се борави непрекъснато с личната информация на хората и ако реши да злоупотреби срещу точно определен човек като се възползва от служебното си положение доста лесно може да навреди на жертвата посредством свободният му достъп до личните данни на хората доколкото помня от 2010 г нотариусите получиха пълен достъп до НРБЛД. Та ако някой реши навреди на някой може да му прехвърли фалирала фирма , може да му продаде апартамента или нивите без той да знае и още куп злоупотреби . Та нали френския посланик изригна миналата година точно среща подобна схема в която някакъв наш тарикат откраднал фирмата и целия бизнес на френски инвеститор и съдът нищо не е направил .
По принцип, не знам как е в НАП, предполагам и там е така както и при нас, както и в банките, т.е всеки който работи законно с лични данни има издадено разрешително за тази работа от комисията за защита на личните данни. Сега, който е решил да злоупотреби, ще намери начин. Въпреки, че всяка сделка с имот трябва да мине през нотариус, големите банкови кредити също минават през нотариус, намират се и подкупни нотариуси.
Преди 3-4 години Иван Иванов от Нова успя да прехвърли лимузината с която се вози Президента :lol:
Ако иска някой да злоупотреби, спокойно може по абслютно лесен начин да се сдобие с нужната информация, просто трябва да влиза всеки ден в продължение на един месец във входа на някой по голям блок.
Лични данни се изсипват с чували на масички пред пощите, сметки от мобилни оператори, топлофикация, вик, сметки за телевизия, други комунални услуги. Съобщения от банки, от фирми за бързи кредити се валят е така по земята. На мен ми изпратиха кредитна карта с писмо по пощата, готова, само трябва да я активирам на банкомат :booty: Ама предполагам, че всеки който я е взел примерно ще успее да я активира след като ми е видял егн-то от фактурата за телефона :evil4:
Просто трябва да се пазиш от себе си на първо място и на последно място от някой който има право да борави с лични данни.
За тероризма, няма да съм пространствен, че вече ме мързи да пиша, но с анти терористичния закон, не ти нарушават личните права и данни. Като България е по малко застрашена от ЮК и САЩ от терористи, не значи, че ние не трябва да имаме закон по който да работим. Не може да има само един отряд СОБТ за цяла България и той да е в София, а в Бургас, Варна, Пловдив да няма такива отряди.
Не може да има някъде заложена бомба и хората които отиват там да се занимават със ситуацията да нямат право да спрат телекомуникациите, интернета и телевизията в райна.
Този закон не е написан, за да реши бай Петко милиционера, че ти има зъб и е сега по направление анти тероризъм ти взима колата като те изхвърля от нея, както в американски екшън и ще ти я блъсне е там щото е решил.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

:clap: :clap: :clap:
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”