Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Срамно ли е да си женен?

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
az_polinka
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср фев 17, 2010 12:40

Re: Срамно ли е да си женен?

Мнение от az_polinka »

То попринцип не е срамно, но вицовете със сигурност умеят да изкарват лошата страна на брака.
:evil3: :evil3: :evil3: Ако приема "срамно" от заглавието за "какво мислите", сус сигурност щях да спечеля нобелова награда за най-дългото разсъждение в галактиката, но след като не е така, ще драсна няколко реда за брака. Като начало, искам да спомена така наречените "минуси" в брачната връзка:
1. съпрузите са лишени от свободата да излизат с други хора
2. брачните двойки рядко изкарват повече от 30-35 години
3. ....абе прочетете някой виц за женени!!!!!!!
А "плюсовете" са (пиша във 2 лице, за да ми е по-удобно):
1. Прекарваш живота си със човека, когото обичаш (до когато един ден не ти писне от него/нея и не се разведете)
2. ...хммммм........ми прочетете Билията!!!!
:плезене: :плезене: :плезене:
Прочетено: 550 пъти
Една тъмна нощ.
И едни ярки звезди.
Една улична лампа.
И аз.И ти...
[blink]

Когато всичко е срещу теб....сигурно караш в насрешното платно.
Библията ни учи да обичаме ближния си, а кама сутра как точно.

[/blink]
kakavida
Белият рицар
Белият рицар
Регистриран: пон май 05, 2008 16:23

Мнение от kakavida »

То глупостта е едно от най-срамните неща.
Друме,според думите ти ще попитам,тогава за чий е тая държава,кой е държава и защо трябва да избираме,когато ще става дума само за държава.Щом няма условия,няма и раждаемост.А кой е заинтересован от това,хич не е умно и да питам,за да не задълбочавам темата.
Колкото до библията,до религията,защо е написана или създадена,и това не ме интересува.
Друме,условия и за реклами по телевизията няма да има след време,щото семейството ще спре да купува и перилни препарати,ама държавата хич не е виновна,виновна е глупостта да си женен и да поемеш отговорност в безотговорно време и нехайство.
И помнете Господ вижда всичко.
Живейте така, че да му е интересно.
Потребителски аватар
drumata
Черногледец Храбър
Черногледец Храбър
Регистриран: пон апр 06, 2009 18:47
Контакти:

Мнение от drumata »

Какавиде, като не си способен да си осигуриш приличен стандарт, значи не си годен и за семейство. Независимо в коя държава си никой не ти е длъжен да ти бута в устата с лъжичката, нали? Най-елементарното е, че българите масово не поддържат жизненото си пространство чисто и спретнато....
Изображение
Изображение

Има мъже, които с красноречието си превъзхождат жените, но нито един мъж не притежава красноречието на женските очи!
Потребителски аватар
az_polinka
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: ср фев 17, 2010 12:40

Мнение от az_polinka »

С други думи всички са на едно мнение по въпроса - че не е "срамно да си женен". :clap: :clap:
Е, за тази тема не беше нужно да си блъскаме главата в стената ( :banghead: ) много-много... :съгласен:
Една тъмна нощ.
И едни ярки звезди.
Една улична лампа.
И аз.И ти...
[blink]

Когато всичко е срещу теб....сигурно караш в насрешното платно.
Библията ни учи да обичаме ближния си, а кама сутра как точно.

[/blink]
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

az_polinka написа: А "плюсовете" са (пиша във 2 лице, за да ми е по-удобно):
1. Прекарваш живота си със човека, когото обичаш (до когато един ден не ти писне от него/нея и не се разведете)
2. ...хммммм........ми прочетете Билията!!!!
:плезене: :плезене: :плезене:
Полинке,Кака,по първа точка сте си гаджета и ви е срам някога да му взимате 20 процента от пенсията.
По точка 2,да се плезиме на Библията или да вървиме в правилната посока след женитба и развод,то дали Библията при едно отчуждаване на имоти би прочела законите,за да обезщети с имот някой без жилище като не е женен за стойност два пъти по-голяма от паричната стойност на същия женен с имот на жена му. :p :evil4:

Направо си е срамота ,закона да си присмива даже на женените :oops:
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Не е срамно да човек да е женен. Но за да има семейство, трябва то да има дом, образование, възпитание, сплотеност и най-вече материални облаги, за да се възпита/т детето/децата на това. В българските семейства цари пълно безхаберие и после псувате и плюете защо децата са такива олигофрени и простаци. Това не идва от улицата, а от семейството. Човек ако няма дом, образование, възпитание и не е материално осигурен, не може да бъде готов за семейство или за съжителство.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Естествено, че е така. Не може бащата да виси денонощно по кръчми и Еврофутбол, а в редките случаи когато се прибира да осъществява културно-масово мероприятие с мазна чалгия. Еми, твърде вероятно е детето да излезе простак, еврофутболист и кръчмарски плъх :-$
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Раздялата и изневярата на родителите също така влияят отрицателно децата. Друго нещо е типичното за всяко българско семейство да прилага насилие към децата, вместо да се поговори с тях. По този начин стават и те насилници и се държат със своите деца. Алкохолът и кръчмарското мислене също негативно влияят. И после защо подрастващите се наливат с алкохол, пушат цигари и правят секс на 12-13...
И то какво излиза от моите разсъждания - че българинът не заслужава да създава семейство, докато не си оправи селския си манталитет...
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Абсолютно вярно :thumbright: :thumbright: :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Не ми е ясно защо пък да е срамно? :-k Не е ли по- логично да се пита дали е лесно или дали е важно? :roll:
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Потребителски аватар
Stoiedno
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: чет окт 02, 2008 17:44
Контакти:

Мнение от Stoiedno »

Веднъж бях споменал в подобна тема - ако жената срещу мен е тази с главното "Ж" пак бих се оженил, стига тя да го иска. Бях женен 2-пъти .... и все неуспешно. Запазих нормални отношения с "бившите" си.... Няма да крия, имаше моменти когато се чувствах много наранен (дали заради правдата или заради егото ми :roll: )
Важното е, че не загубих контакт с децата си и сега мога с гордост да заявя, че винаги щом съм у дома (пътувам често и за дълго) те предпочитат да са с мен.
Винаги в подобни теми възниква въпрос и за правните последствия. Оставам с усещането, че много хора у нас, не правят разлика между секс и любов, между връзка и брак. Мисля, че разочарованията идват от там, че единия или и двамата партньори на са си дали сметка за отговорностите които поемат и после .... общо взето, пищят, че жените били такива, а пък мъжете били онакива.... Но да се върна на темата. Не е срамно да си женен, ако знаеш с какво се нагърбваш и съзнателно приемаш такъв избор. Срамно е да подходиш лекомислено и да се окаже, че не си в състояние да поемеш отговорностите, които идват с брака. Срамно е, да създадеш деца и да се окаже, че не можеш да ги гледаш (физически и духовно)...... Срамно е да се страхуваш от брака, защото при евентуален развод, можеш да загубиш собственост или пари.... Не по малко срамно е и да се ожениш заради пари или собственост.... Сигурен съм, че може да назовете още много срамни неща. Обаче може да възникне въпросът - ами тогава защо да се женим? Лично аз мисля, че това е най-голямото доверие, което можем да дадем на партньора си..... А в една връзка, въпросът за доверието, поне за мен, е критичен...
С две думи, ако мислите че партньорът ви заслужава подобно доверие, въобще не е срамно да се ожените за него.
42
Потребителски аватар
kim75
Академик
Академик
Регистриран: чет май 08, 2008 01:35

Мнение от kim75 »

Хареса ми мисълта ти, че много хора не правят разлика между секс и любов и връзка и брак. Напълно вярно. :clap: Както е вярно, че много хора се женят не за да имат до себе си любимият човек, а за да не ги сочат с пръст, че не са успели да го направят и ще останат сами... От там идват проблемите и разочарованията в брака. Така създават много хора и деца, от чувство за дълг, не от голямо желание и любов към малките човеци. От това си патят само децата. :sad: Да, няма срамота в това дали си женен или не, а в това дали правиш онова, което ти самият искаш за себе си и смяташ за редно. ;)
Изображение
This is not the end,my only friend!I hope I´ll see you again!!!
Потребителски аватар
Nukta
Регистриран
Регистриран: пон май 09, 2011 14:17

Мнение от Nukta »

Не е срамно да си женен. Преди година бях сгодена и до един момент исках да прекарам живота си с този човек. Исках заедно да се мъчим в правенето на наше място, заедно да сглобяваме мебели, заедно да гладуваме, заедно да спим на земята, докато съберем пари за легло примерно, ей такива неща. Бях готова да си прекъсна образованието и пак да почна работа, за да ни е по-леко и като се прибираме вкъщи да си се радваме уморено от работния ден един на друг и прочие... само че нещата не се стекоха, както ги виждах и не съжалявам. Но идеята ми е, че се чувствах напълно готова да нося с някого този товар и да бъда щастлива от това въпреки проблемите.

Глупаво ли е да си женен? Не. Един от преподавателите ми води лекция за една полска поетеса и се изрази така "Тя имаше няколко успешни брака." Глупаво е да останеш с някого, с когото няма чувство, което да ви събира и да гледате в една посока.

Практично ли е да си женен? Така всъщност аз разбирам въпроса. Ами честно казано винаги е по-добре две заплати да влизат вкъщи. Въпреки всички спънки на членовете и алинеите. А и като обичаш въобще не се замисляш над тези неща.
I'll tell you a riddle. You're waiting for a train, a train that will take you far away. You know where you hope this train will take you, but you don't know for sure. But it doesn't matter. How can it not matter to you where that train will take you?
blagina
Регистриран
Регистриран: вт май 24, 2011 16:48

Мнение от blagina »

Как така срамно?

Е, за някои среди може да изглежда ''странно''...

Но ''срамно'' ... :-s
kakavida
Белият рицар
Белият рицар

Мнение от kakavida »

blagina написа:Как така срамно?

Е, за някои среди може да изглежда ''странно''...

Но ''срамно'' ... :-s
Срамно заради уязвимостта,защото е по-лесно като си сам,а е много по-отговорно като сте трима и те държи течението на съвременното безхаберие за човека,достойнството и дори заплащането.
Странно,защото все по-рядко трезвомислещите хора биха предприели брак ,деца,семейство и излагация в която могат неволно да попаднат,при несправяне и задължителното осакатяване на българската чест..
Въобще да си женен си е отговорност,жалко тази част от характера все повече се възпрепятства от странични фактори,закони и безхаберие ..
Въобще за какво се създава семейство и кой го интересува това въобще,като може да си създаде държава от изкуствено оплодени деца,за които да взима даже субсидии за отглеждането им в домове...
Щом по никакъв начин не се стимулира семейството,то защо трябва да вярваме,че не е срамно,изглеждайки нещо като за отхвърляне като проблем или въобще като задание на първо четене.
Нова тема Отговори

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”