Огорчен научих че :
ТРЯБВА ДА СЕ СКАРАШ С НЯКОЙ , ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ ЩО ЗА ЧОВЕК Е !!!
Естествено аз със никой не съм се скарал.
Днес към 11.00 под прозореца ми / на първия етаж съм / чувам шум от двигател на голям камион.Поглеждам и с ужас виждам как камиона /доста висок ,натоварен с дърва / къса вече въздушния кабел между апартамента ми и гаража ми , 220 волта.
Двамата братя , съседи , на които са дървата , стоят и гледат безучастно. Излизам веднага вън и успях да кажа само една реплика :
-А бе , Ради/съсед , професионален шофьор / не можа ли да кажеш на шофьора да мине ето от тук,много по лесно щеше да е с маневрите и нямаше...
това успях да кажа...
Двамата братя са единни и естествено знаят , че най добрата отбрана е нападението...
Че като ме емнаха двамата братя , ти какво искаш бе ,не го видял човека , ти като ми удари волгата , на мене хубаво ли ми беше ... как мога да ударя Волга със старото си Пежо/продадено/ ,
без да усетя , на мойта кола нищо да и няма а на Волгата да и има...
На ум анализирам , разбира се.
Брат му - адвокат на частна практика - ти къде се намираш бе , аз тоя кабел ще го резна , така да знаеш ... шаш от всякъде. Не мога да се осъзная.
Аз, едва успявам да кажа последната си реплика :
- Чакайте бе какво толкова съм казал....
Ради , много гръмогласен
- Ти ли бе , на мене цял живот са се ми се карали и ти почваш...
Брат му
-Я се махай от главата ми , не виждаш ли че дървата ни чакат...
Продължават в същия дух на нападение.
Любопитните съседи наскачат по прозорците
Пълен шаш от моя страна , съседите гледат и попиват как аз съм "нагрубил" тия мили съседи , и те културно ми отвръщат.
Хайде , дето вика жена ми , на Ради главата му е отваряна / да е жив и здрав / може да се очаква нещо подобно , ама на брат му - адвокат- той , който раздава справедливост ....
А бе тия хора ме шашнаха бе, няма и как да съм ги познавал , и то от каквато и да е страна.
Нееее ,нищо човек съм аз
По начало не съм конфликтна личност, нагруби ли ме някой отстъпвам и си имам едно на ум към тази личност.
Но разбрах , че аз не се вмествам добре в днешното общество , нещо тестото ми е по друго...мекооооо , едновремешно...
Ето защо си спомних мъдростта на дядо Атанас , лека му пръст :
ТРЯБВА ДА СЕ СКАРАШ С НЯКОЙ , ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕШ ЩО ЗА ЧОВЕК Е !!!
Ей , старите хора са били много умни бе, виж само каква сентенция, колко е вярна , независимо от времената.
Ето това е случката.
Мн ме разстрои ,просто не съм свикнал на такова отношение.