Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Фатален ли е за теб 13ти

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Фатален ли е за теб 13ти

Мнение от Zeroadhesion »

Mozo написа:На мен ми се случи на 14 :toothy10: . Един рейс ме забърса по двете врати на шкодата :tard: .
Сутринта ли т'ва :roll:
Прочетено: 1011 пъти
Kotkata68
Глобална котка-идиотка
Глобална котка-идиотка
Регистриран: пет ное 30, 2007 12:06

Мнение от Kotkata68 »

Mozo написа:На мен ми се случи на 14 :toothy10: . Един рейс ме забърса по двете врати на шкодата :tard: .
Еми то нормалните хора не се качват с колите си в рейсовете. :booty: Обикновено паркират някъде и чак тогава се катерят по рейсовете. :evil4: :evil4: :evil4:

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Опознават ме само тези, на които позволя... за останалите съм просто това, което виждат!

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

:evil4: :evil4: :evil4:
Изображение
Потребителски аватар
[bass][mania]
Регистриран
Регистриран: пон авг 04, 2008 14:42

Мнение от [bass][mania] »

pasinet написа:Не, нищо фатално не ми се случи вчера. :lol:
еха :)..
това, трябва да означава, че-е-е ако се случи нещо гадно на тринадесето число, на някой, то си е нещо, което би се случило и на друга дата..

по принцип фаталното число трябва да е '9'.. логично е да се направи връзка с дяволското число - 666, защото като се съберат тези три цифри се получава деветка (н.п. 6+6+6=18, само че от номерологията знаем, че 1+8 прави 9)..
ако си спомняте имаше едно мнг забавно епизодче от Пинко, където той броеше нещо си и когато стигаше до 9 го ударяше гръм :p

..::мiss.тrnc.пrg::..
{-_{-_-}_-}

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Хаха, да, сещам се :toothy10: :toothy10: :toothy10: .
Изображение
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

А ето и нещо любопитно, не съм суеверна, но съм любопитна и за това обичам да чета всичко :) Предоставям и на вас :arrow:

Петък 13 - ден фатален!
Параскевидекатриафобия - от гр. - paraskevi (петък) dekatria (тринадесет) phobia (страх).

В скандинавската митология, Петък се счита за щастлив ден. Тогава е била почитана Богинята на морето, семейството и плодородието Фрига. С разпространението на християнството и с налагането на единобожието, Фрига е нарочена за вещица, а денят петък от свещен, бива обявен за дяволски.

Вярва се, че в петък е разпнат на Иисус Христос. Освен това в петък, според християнската религия, са се случили още редица ужасни неща:
- Огромното наводнение, от което Ной е спасил себе си и по една двойка от всички земни твари, с помощта на построения от него кораб;
- Каин убива брат си Авел;
- Храмът на Цар Соломон бива разрушен;
- Ева дава на Адам да вкуси от забранения плод;

В нордическите легенди съществува един интересен мит. Дванадесет били боговете, събрани във Валхала на празнично пиршество. Неканен дошъл Богът на разрушението Локи. С лукавство и измама, той подлъгал Бога на зимата Ход (той бил сляп) и го накарал да убие собствения си брат - Богът Балдир, обичаният от всички втори син на най-висшия Бог Один и съпруг на Фрига. От тогава тръгва и поверието, че ако на вечеря присъстват тринадесет човека, това е знак за неизбежно нещастие.

Това поверие, между впрочем, заляга по-късно в християнската религия. Някой считат, че идеята за Тайната вечеря е взаимствана от митичното пиршество на нордическите богове. На нея са присъствали точно тринадесет човека - Христос и дванадесетте апостоли, един от които по-късно предава и обрича на смърт Учителя. Не случайно Юда е наричан "тринадесетия присъстващ".

Нещо любопитно за числото 13. Едно проучване показва, че имената на някои от най-известните серийни убийци, са съставени от тринадесет букви. Такива са имената на Джак Изкормвача (Jack the Ripper), Чарлз Менсън (Charles Manson), Джефри Дамър (Jeffrey Dahmer), Теодор "Тед" Бънди (Theodore Bundy) и др.

Обединяването на денят петък и числото 13 и създаването на суеверието за фаталността на Петък 13-ти, става на 13 октомври 1307 г. Тогава, водени от своята алчност, Папа Клемент V и френският Крал Филип VI арестуват и по-късно екзекутират предводителя на тамплиерите Жак де Молей, както и няколкостотин човека от неговите редици. Те се надяват, че по този начин ще се доберат до легендарните несметни богатства на рицарите Тамплиери, което така и не се случва.

Aко вярвате във фаталността на Петък 13, бъдете нащрек, като най-добре е днес да си останете вкъщи. И за да разведрим атмосферата, ето някои практически съвети за безопасност, които биха ви предпазили от проклятието на зловещия ден. :)

1. Ако днес видите черна котка, минете вие първи нейния път, независимо колко тичане ще ви коства това!

2. Ако горкото коте все пак ви изпревари, завъртете се около оста си три пъти, плюйте през рамо, ощипете се по ухото, клекнете три пъти, отскубнете един косъм от главата си, отправете поглед нагоре, докато не видите първо гълъб, след това три отворени прозореца. Накрая се прекръстете и кажете "Отче наш..."

3. Бъдете внимателни с огледалата около вас! В обикновените дни, едно счупено огледало ви гарантира любовно нещастие в дългосрочен план. Не смея да си представя какво би ви предвещало това днес!

4. Внимавайте да не се подхлъзнете, спънете или блъснете в нещо - перваз, врата, човек, кола, уличен стълб, стъклена витрина, или каквото и да е друго!

5. Заредете се със сол и чат-пат хвърляйте по една щипка през рамото си! Не забравяйте, че днес трите скилидки чесън в джоба ви са задължителни!

6. Избягвайте минаването под каквито и да било стълби! Ако все пак ви се наложи да го направите, повторете действията от т. 2, като накрая се прекръстите и кажете "Отче наш..."

7. За нищо на света не гледате хората в очите! Не говорете с непознати!!

8. В магазина обръщайте внимание на стоките! Ако срокът на годност е тринадесет дни от датата на производство или ако бар-кодът им съдържа числото 13, по-добре купете нещо друго!

9. Ако живеете на тринадесетия етаж, по възможност намерете някой познат, у когото да пренощувате.

10. По никакъв повод не минавайте под балкони и тераси, особено такива със саксии по тях!

11. Внимавайте при боравене с домакински уреди, ножове, ножици, игли, чукове и т.н.

12. За нищо на света не пускайте телевизора си на 13-ти канал и не отгръщайте вестник или книга на 13-та сраница!

13. В 12.59 се прекръстете и кажете "Отче наш..."

:) :) :) :) :) :) ;)

blog.bg

" Заговори, че да те видя." - Сократ

Потребителски аватар
sko4
Я елате пиленца при батко...
Я елате пиленца при батко...
Регистриран: съб май 19, 2007 15:14

Мнение от sko4 »

Не ми пука дали е 13 , 9 , 7 или 6 .Числа като числа. Излязла наяве някоя стара легенда и хайде да и слугуваме.
Старостта не е порок , порок е глупостта !
Потребителски аватар
Ми_ми
Адвокат на Дявола
Адвокат на Дявола
Регистриран: чет авг 23, 2007 12:21

Мнение от Ми_ми »

:кимам: точно така.

" Заговори, че да те видя." - Сократ

ironcross
Почетен член
Почетен член
Регистриран: вт апр 15, 2008 01:29

Мнение от ironcross »

Не е фатален нито за мен, нито за който и да било (дори и той да си мисли обратното). Нито сме тамплиери, нито живеем в XIV в., така че споко... И в тоя ред на мисли името на папата на български се пише Климент, а на магистъра на тамплиерите - Жак дьо Мюле. Някой нескопосан преводач, който не е наясно с френския пак е карал през просото...
Потребителски аватар
So_Fly
Регистриран
Регистриран: чет авг 28, 2008 18:20

Мнение от So_Fly »

За мен никак даже не е фатален - на един такъв петък 13 се появи Магията м/у мен и моята половинка и от тогава все се замислям как понякога ние сами си внушаваме мрачни мисли ... може би за човек, който винаги е бил с малко късмет в любовта ми е било писано точно на такъв ден да срещна най-прекрасния мъж на света :PDT_Love_22.gif: .
ironcross
Почетен член
Почетен член

Мнение от ironcross »

Винаги може да има още по-прекрасен/прекрасна...
Потребителски аватар
kobi13
Доктор
Доктор
Регистриран: ср юли 16, 2008 01:08

Мнение от kobi13 »

ironcross написа:Винаги може да има още по-прекрасен/прекрасна...

какво?
Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат-но понякога, сами се нареждат.
ironcross
Почетен член
Почетен член

Мнение от ironcross »

По-прекрасен мъж или жена. Тези неща не трябва да се абсолютизират чак толкова. Погледни поста над моя. Не съм цитирал, защото е ясно, че ако няма цитат поста е в пряка връзка с предходния.
Потребителски аватар
BURN5
Жител на Wonderful Life
Жител на Wonderful Life
Регистриран: ср юни 25, 2008 18:15

Мнение от BURN5 »

kobi , тя е влюбена ! Явно й върви на такъв ден и дата .. :съгласен:
Потребителски аватар
kobi13
Доктор
Доктор
Регистриран: ср юли 16, 2008 01:08

Мнение от kobi13 »

о, кей :wave:
Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат-но понякога, сами се нареждат.
Нова тема Отговори

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”