Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Кое е по-важно външният или вътрешният вид на човека?

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
gerigigova
Регистриран
Регистриран: съб май 03, 2008 05:02

Кое е по-важно външният или вътрешният вид на човека?

Мнение от gerigigova »

Здравейте,приятели!Първо се надявам да не ви оттекчавам с моите философски теми,но мисля,че този проблем стои пред повечето от нас.Лично аз винаги съм преценявала хората по "душа",отвореност към света,интелект и др.накратко по вътрешния им вид.От друга страна съм се убедила,че много малко хора мислят като мен.За мен е страно как може "опаковката" да е по-важна от "съдържанието".А за вас как е?
Искам да поясня:Като казвам външен вид имам впредвид човека и неговите физически изменения или отклонения от приетия стандарт(видим белег от злополука,някаква форма на инвалиднаст,говорен дифект,наднормено тегло и др.)
Последна промяна от gerigigova на съб май 10, 2008 22:53, променено общо 1 път.
Прочетено: 4096 пъти
НЕ ПРАВИ ТОВА,КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ НАПРАВЯТ![blink][/blink]

gadabout
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пон юли 16, 2007 23:27
Контакти:

Re: КОЕ Е ПО-ВАЖНО ВЪНШНИЯТ ИЛИ ВЪТРЕШНИЯТ ВИД НА ЧОВЕКА?

Мнение от gadabout »

Всяко от двете неща има свое значение и не бива да се подценява. По-важното, разбира се, е вътрешността (вътрешностите :twisted: ).
Потребителски аватар
liyah01
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср юли 04, 2007 08:43

Мнение от liyah01 »

За мен лично - външният вид е от значение и на първо място...иииии ще обясня защо - лесно и просто казано - защото всеки има свой "идеал" за външност (като широко понятие), т.е. всеки един от нас избира по знам ли какъв критерий, свои приятели, както и най-важното за него - партньора и прочие, в живота му - като найййй-първото впечатление е от външният му вид. И преди напълно да прозвуча абсолютно грубо в това ми изказване, по-добре да почна отначало като кажа, че вътрешната обвивка е, разбира се, най-прекрасното нещо в един човек, но от там идва и мнението ми преди това - защото когато човек е изпълнен...как да го обясня по-добре...да има една такава искра, истинска и пълноценна същност, да бъде щастлив или знам ли - всичко това изпъква в неговите черти, изражение, държание и толкова много други неща, които са зависими от вътрешният свят на всеки един...Така че, да, бих казала, че първото ми впечатление би било по-скоро от това как човекът срещу мен изглежда - защото това говори много за него. И от там нататък има ли интерес спрямо един-друг, човек продължава нататък, в стремежът си да се сблъска и с вътрешният свят на заинтрегувалият го човек.
gadabout
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пон юли 16, 2007 23:27
Контакти:

Мнение от gadabout »

да, вътрешността и външността са неразривно свързани и това е поредната причина да не може да се даде преимущество на една от двете.
Ivan0v
Машина
Машина
Регистриран: съб дек 15, 2007 17:48

Мнение от Ivan0v »

Любовта не гледа лица тя е сляпа :-k
Потребителски аватар
gerigigova
Регистриран

Мнение от gerigigova »

Ivan0v написа:Любовта не гледа лица тя е сляпа :-k
Съгласна съм с теб,но когато я няма любовта.Едва ли не си чувал реплики от сорта:"виж го тоя куция","тоя пелтек","брато,виж какъв крокодил" и др.

Ivan0v
Машина
Машина

Мнение от Ivan0v »

gerigigova написа:
Ivan0v написа:Любовта не гледа лица тя е сляпа :-k
Съгласна съм с теб,но когато я няма любовта.Едва ли не си чувал реплики от сорта:"виж го тоя куция","тоя пелтек","брато,виж какъв крокодил" и др.
Точно 2 неща!
1.Присмял са хърбел на щърбел.
2.Никой не е застрахован утре може и да изглеждаш по-зле!
Потребителски аватар
machine_shot
ни чул, ни видял
ни чул, ни видял
Регистриран: нед дек 02, 2007 13:35

Мнение от machine_shot »

Да, но това не пречи на младите тийнеиджъри да проявяват жестокост към тези , който са различни физически.''Любовта е сляпа''... Разбира се , но поне при момчетата и мъжете преди любовта дамата трябва да ни заинтригува а това става с външност.Такаче в различен раздел от време , едното е по-важно от другото.В началото външността е по-важна , а в последствие - характера и вътрешната красота..
" С една ръка държа Вашата снимка, а с другата си мисля за Вас..."
Потребителски аватар
gerigigova
Регистриран

Мнение от gerigigova »

В началото външността е по-важна , а в последствие - характера и вътрешната красота..
Добре!Представи си: Виждаш две приятелки едната -"слазла от каталог",а другата-"грозната Бети".Хормоните ти полудяват по "супер мацката",нали?Съдбата решава и ви запознава по един или друг начин.След време разбираш,че "супер мацката" е просто една "гнила ябълка",но в същото време си се обедил,че "грозната Бети" е "душа" човек,които ти допода от всяка една страна .Тогава кое ще е по-важно "зова" на хормоните или душевното равновесие?

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Кое е по-важно външният или вътрешният вид на човека?

Мнение от Mozo »

Ако говорим за крайности, изборът е изключително труден.
Изображение
Потребителски аватар
liyah01
Почетен член
Почетен член
Регистриран: ср юли 04, 2007 08:43

Мнение от liyah01 »

gerigigova написа:В началото външността е по-важна , а в последствие - характера и вътрешната красота..
Добре!Представи си: Виждаш две приятелки едната -"слазла от каталог",а другата-"грозната Бети".Хормоните ти полудяват по "супер мацката",нали?Съдбата решава и ви запознава по един или друг начин.След време разбираш,че "супер мацката" е просто една "гнила ябълка",но в същото време си се обедил,че "грозната Бети" е "душа" човек,които ти допода от всяка една страна .Тогава кое ще е по-важно "зова" на хормоните или душевното равновесие?
Това е глупаво вече. Аз си мислех, че вече никой не го интересува тази тема и мислех, че отдавна се е "изтъркала". Защото в защита на всеки, ще кажа че както според вас винаги (подчертавам винаги) едно грозно момиче или момче бива набеждавано за нещо си (каквото и да е било то, спрямо външността си), не че искам да ги обидя, но то винаги застава под "закрилата" - ама вижте го, какво като е такова, то не е виновоно...а иначе ако се вгледате вътре в него - добра душа носи, без доеи да се почувства малко неловко, че така всъщност той казва това, че еди-кой си носи лоши черти (абе, сложно е, за да го определя точно и да се обоснова)...И прочие, и прочие глупави и все такива неща. Както и обратното - "виж те я тая, прилича на изкувствена кукла (или знам ли и аз какво там) - значи е безмозъчна и тъпа като...". Затова твърдя, че такива мнения са глупави и извън всякакъв смисъл - всеки е такъв, какъвто е, по свое или нечие желание и точка. Грозните са грозни, хубавите са хубави - дали има някаква позла и в двата случая или някакъв вид предимство - не бих казала! Важното е да се дава шанс на отсрещното "същество", независимо то хубаво ли е или не. Изобщо според мен такава тем не трябва да се обсъжда, където и да било. Винаги съм се дразнила от подобни дискусии, и затова може малко твърдо да се изразявам, но така мисля и го казвам. И Слаааава на Господ! (както е изразът), че всички сме различни.
Потребителски аватар
pasinet
Лъч усмивка
Лъч усмивка
Регистриран: пон апр 14, 2008 18:47
Контакти:

Мнение от pasinet »

Не всеки красив човек е гнила ябълка отвътре и не всяка грозна Бети е с най прекрасния характер!
Впечатлението е винаги комлексно.Не може като видя някой супернемарлив по отношение на външния си вид, да ми направи добро пречатление. Или пък на някой само защото природата го е надарила със страхотна физика да взема да му се поклоня.Харесвам и ценя хора, които са достатъчно умни да се стараят да изглеждат максимално добре спрямо природните си дадености и в същото време да не парадират с твърде високо самочувствие.
Няма нито едно напълно грешно нещо на този свят - дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Ivan0v
Машина
Машина

Мнение от Ivan0v »

Вътрешния вид ! Мога да споря до утре ако има с кой ?!
Потребителски аватар
pasinet
Лъч усмивка
Лъч усмивка
Регистриран: пон апр 14, 2008 18:47
Контакти:

Мнение от pasinet »

Ivan0v написа:Вътрешния вид ! Мога да споря до утре ако има с кой ?!
Добре, ти като видиш една жена, коят определено не ти харесва на външен вид, опитваш ли се да я сваляш примерно, след като не я познаваш не би могъл да знаеш каква е вътрешно? :roll: Кога точно разбираш, че си падаш по някоя, може би след 2-3 години съвместен живот като разбереш, че няма по прекрасна от нея като характер. :-k
Няма нито едно напълно грешно нещо на този свят - дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Ivan0v
Машина
Машина

Мнение от Ivan0v »

pasinet написа:
Ivan0v написа:Вътрешния вид ! Мога да споря до утре ако има с кой ?!
Добре, ти като видиш една жена, коят определено не ти харесва на външен вид, опитваш ли се да я сваляш примерно, след като не я познаваш не би могъл да знаеш каква е вътрешно? :roll: Кога точно разбираш, че си падаш по някоя, може би след 2-3 години съвместен живот като разбереш, че няма по прекрасна от нея като характер. :-k
Малко по-нагоре бях казал и ще се повторя любовта е сляпа.Това мисля че само за себе си говори.Ако трябва да съм честен не винаги съм си харесвал перфектната жена и не го правя вече.По 2 причини.Знам че шансът за успех е малък (за сега) и втората е че човек трябва да се постави някакви критерии!
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”