Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Откраднато от нета

Споделен проблем - половин проблем.
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Re: Откраднато от нета

Мнение от Mouse »

Изображение

Сократ казва:
"Когато бях малък, не обичах да се събуждам рано, а майка ми мразеше това поведение, защото мечтаеше един ден да ме види забогатял търговец.
Един ден майка ми дойде с мен при учителя и учителят ми се съгласи с нея.
Учителят ми казва за ползите от ранното ставане:
- Сократе, ще ти разкажа една красива история и ти ще ми кажеш каква е поуката от нея, става ли?
- Сократ: Добре.
- Учител: Имаше две птици, едната от които се събуди рано и събра насекоми и нахрани малките си, а втората се събуди късно и не намери насекоми за ядене... Какво научи от историята, Сократе?!
- Сократ: Насекомите, които се събуждат рано, биват изядени от птиците!"
И Сократ не стана търговец...Той стана философ.

От нета
Прочетено: 8947 пъти
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

:headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Прав е, ама пък има трима човека в зала, които го слушат...
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Изображение

:toothy10: :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Хахаха :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

ПРОФЕСОР РУМЕН ГЕЧЕВ :
Членството на България 🇧🇬 в Еврозоната 🇪🇺крие огромни рискове за страната ни, която е най-изостаналата икономика в ЕС, с най-нисък жизнен стандарт и най-ниска пазарна конкурентоспособност. Тези рискове са анализирани и откроени от редица водещи икономисти със световно признание, в това число Нобелови лауреати по икономика, наши експерти и експерти на ЕЦБ.
Основните рискове са в няколко основни групи и те са свързани със законовите ангажименти, които бихме поели ставайки членове на Еврозоната:
📍Първо, Европейската централна банка получава достъп до валутният ни резерв от над 40 милиарда евро (в различни валути, злато и други активи на БНБ).
📍Второ, България, съобразно размера на своя БВП, ще участва заедно с другите страни-членки в подпомагане на изплащане на натрупани дългове на други страни-членки и техни проблечни банки в размер на стотици милиарди евро. А дори страни като Франция, Испания и Италия, имат или много вероятно скоро ще имат такива проблеми с обслужването на дълговете си. Самата ЕЦБ не може да управлява финансите си и през 2023 г и 2024 година отчите в балансите си загуби от по 8 милиарда евро!!! Ние все още имаме рекордно нисък дълг от около 24% от БВП, докато в Еврозоната той е над 80% от БВП. Откъде накъде най-бедната страна в ЕС и Еврозоната трябва да плаща чужди дългове?
📍Трето, в следващите 3-5 години БНБ ще е длъжна да натрупа един милиарда евро допълнителен капитал, което означава, че през този период няма да отчислява печалбата си в полза на държавния бюджет- с всички произтичащи от това последици за хазната.
📍Четвърто, паричната политика на ЕЦБ по същество се определя от Германия и Франция, и донякъде с Италия и Испания. Решенията не се взимат с консенсус, нито с квалифицирано или абсолютно мнозинство на страните-членки. Те се взимат от богатите страни с най-голям дял в капитала на ЕЦБ. Нашият представител там, с пренебрежим български дял, може само да ръкопляска на решенията.
📍Пето, на пръв поглед изглежда положително, че ще бъдат освободени над 10 милиарда лева от задължителните резерви на търговските банки. Това за тези банки, преобладаващата част собственост на чужди акционери, е положително. Те ще пуснат в кредитно обръщение замразените депозити и….ще извлекат нови печалби. Временно ще спаднат и лихвите, което е добре за длъжниците. Но….ще литне инфлацията. Прибавен към “традиционното” покачване на цените при влизане в Еврозоната (както последно в Хърватска), то този ефект ще тласне цените нагоре.
📍Шесто, нямаме НИКАКВА гаранция, че левът ще бъде обменен по сегашния фиксиран курс 2:1. Вярно е, че Латвия (2014) , Литва (2015) и Естония (2011 г ) бяха приети с техния фиксиран курс. Само че, оттогава инфлацията в България бе много по-висока от тази в Еврозоната. С други думи при този фиксиран курс левът е значително надценен. Решението на нашия парламент за запазване на курса лев:евро по никакъв начин не задължава юридически ЕЦБ да вземе каквото решение прецени при обмяната на двете валути.
📍Седмо, данните от Евростат, Световна банка и МВФ за периода от въвеждането на еврото до сега категорично показват, че разликата между равнищата на развитие и жизнен стандарт между по-слабо развитите и развитите страни от Еврозоната расте! Расте даже разликата между Германия и Франция спрямо Италия и Испания, да не говорим за Гърция и Португалия. Уви, няма никаква конвергенция, а тече обратния процес – ножицата между бедни и богати страни се разтваря. Пак по данни на Евростат, утвърждава се траен процес на “отлитане” на капиталите от по-слабо развитите към развитите страни от Еврозоната.
📍Осмо, фактически България не би могла да се оттегли от Еврозоната, ако реши, че членството не е в наш интерес. Защото ще трябва да плаща колосални, непосилни за нас задължения, свързани с общо поети финансови ангажименти, в т.ч. неизплатени дългове от страните-членки.
Управляващата опозиция, в лицето на “ДПС-Ново начало” и пърхащите около тях формално управляващи, прикриват слугинажа към чужди господари с няколко откровени издевателства над реалните факти. Нека още в началото да отбележа, че Швеция, Дания, Полша, Чехия, Унгария и Румъния – са членове на ЕС, но не са и нямат никакво намерение да влизат в Еврозоната. И техните правителства, парламенти, Академии на науките и даже кралските височества в Швеция и Дания не дават да се спомене за еврото. Даже народите на Швеция и Дания проведоха референдуми преди повече от 20 години и казаха НЕ.
Какви аргументи изтъкват поклонниците на незабавното ни влизане в Еврозоната, въпреки изтъкнатите реални рискове и неясноти?
1. “📌Длъжни сме били да влизаме в Еврозоната, щото сме били подписали и ратифицирали договора за членство”! Да, длъжни сме, но когато НИЕ решим. Никъде в ратифицирания договор няма година, дата, нито час. И как така, Швеция, Дания, Полша, Чехия, Унгария и Румъния не са длъжни. Нали всички те ни превъзхождат по всички показатели, някои от тях в пъти! И откъде накъде не може да се произнесе българският народ чрез Референдум, ами някакъв Франкенщайн от фактически управляваща опозиция и формално управляващо малцинство ще решава вместо нас?
2. “📌Трябвало да влизаме сега и веднага в Еврозоната, защото било избор между Европа или Азия. Евроатлантическите ценности били в опасност”. Значи според тях кралство Швеция, кралство Дания, Полша, Чехия, Унгария и Румъния са избрали Азия! А пък англичаните си направиха референдум през 2016 г. и дори напуснаха ЕС. Дали Великобритания вече не е атлантическа ? Какъв полет на мисълта, какъв интелектуален водопад се изсипва от евро-феномените! Междувпрочем, БВП на човек от населението в Дания и Швеция е значително по-висок от този в Германия, Франция и Италия. Имат по-добри макроикономически показатели, по-ниски дефицити и по-ниски дългове.
3. “📌Референдум по темата бил неконституционен”. E как в Дания, Швеция и Англия не е неконституционен, а за България е? Напротив, би бил ако въобще отричаме влизане в Еврозоната. Но ако е за определена година или период от години – това си е наше национално право. Стига с тези абсурди! Значи далеч по-развити страни от нас въобще не искат еврото, а на нас ще ни забраняват референдум, понеже искаме в Еврозоната, но по-късно? Тук нещата отиват към групата на психо-анализата.
4. 📌Съгласно Конституцията на Р България, БНБ е отговорна за паричната политика на страната. И БНБ трябваше да представи официален аналитичен доклад, приет от УС на БНБ и подписан от Управителя на БНБ. Да, ама не. Няма и към днешна дата такъв доклад! През октомври 2022 г, заедно с тогавашния председател на парламентарната група на БСП, изискахме такъв доклад да бъде представен на заседание на Народното събрание. Но…вместо официален доклад, БНБ ни изпрати „работен документ“, който не бе приет от УС на БНБ, подписан от от някаква съветничка на Управителя!!!
През юни 2022 г на среща на бюджетната комисия с участието на Управителя на БНБ г-н Радев, на министъра на финансите г-н А. Василев, приехме решение двете институции да разработят съвместно аналитичен доклад за ползите и предизвикателствата при евентуално влизане на България в Еврозоната. Срокът беше октомври 2022 г. Резултат- никакъв🔖. Специално създадения координационен съвет между БНБ и МФ завърши с фиаско и никакъв резултат. Получихме само въпросния работен материал, подписан от лелята на лелята на управителя на БНБ.
На 18 януари 2024 г, от трибуната на НС отново поставих въпроса за официален доклад на БНБ и МФ. Той бе необходим, тъй като правителството беше внесло проекто-закон за Еврото. Но….ни звук, ни стон от БНБ и МФ. Конкретно БНБ, и по-точно неговият Управителен съвет на практика отказаха, отказват и досега да обсъдят на редовно заседание, да се подпишат и да представят протокола от Решението си на НС. Високо платените експерти на УС на БНБ необяснимо и според мен незаконно, отказват да се подпишат. Защо? Защо БНБ не си изпълни конституционните задължения, и защо феномените се правят на разсеяни до ден днешен?
📌 В заключение: България не е готова и няма интерес от влизане в Еврозоната през 2026 г. Рисковете са твърде големи и необратими. Ние имаме всички права, както Швеция, Дания, Великобритания, Чехия, Полша, Унгария и Румъния сами да преценяваме кога да се присъединим към Паричния съюз. Няма по-демократичен механизъм от Референдума, чрез който да се вслушаме в гласа на българския народ!
Не знам кой е този, копирано е от нета.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, Румен Гечев е червена руска кратуна от БСП, ти какво очакваш :lol: :lol: :lol: От дълги години води война против еврото, иска му се да сме руска колония, ама няма да му върже.

Прочети първите 2-3 абзаца оттук и всичко ще ти се изясни:
viewtopic.php?f=446&t=152061

Този същият фалира държавата с независимия лев :salute:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Казах, че не го знам кой е, нито ме интересува кой е бил или кой е сега.
Знаеш, че тотално съм против еврото и дано има референдум по въпроса. То ще се разбере колко са и колко против.
Само не ми е ясно защо след като толкова години сме били съветска колония, сега напирате да сме европейска или американска колония. Че на тях не им трябваме ние, а територията ни. То е очевадно, но не ми се спори.
Офтопик:
По погрешка писах под другата тема и редактирах с точки. Можеш да ги изтриеш.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, как така не те интересува? Това е човек от шайката, фалирала държавата. Против еврото може да бъде само човек с руско самосъзнание и който иска България да е бедна. Наистина не разбирам защо силом се причисляваш към тези хора? Руска колония бяхме по времето на комуницма, видя се кое, как. От известно време не сме, но все още има страшно много промити мозъци и пропагандата на Русия върви с пълна пара. За щастие се откъсваме от руското влияние. Бавно, но сигурно.
Mouse написа:
пон май 12, 2025 18:09
Знаеш, че тотално съм против еврото и дано има референдум по въпроса.
Не може да има, защото е противоконституционно да има. И да има, резултатът ще е незаконен и нелегитимен. Не може да има референдум по въпроси, които не са от компетенцията на парламента.
Вече са поети задължения с договори и руският чугун Радев е влязъл в длъжност, съгласен точно с тези договорености. Както ти не можеш едностранно да променяш или прекратяваш договор към А1, така и България няма право да променя вече съгласуван, приет и подписан и то преди години договор. Колкото и да ритат ватниците, съсем скоро ще се откъснем съвсем от вредното им влияние. И всеки път, когато кажа, че трябва да приемем еврото и че съм му привърженик, се аргументирам. Ти само казваш, че си против, но и ти не знаеш защо. Дай един аргумент поне.

Прочети внимателно следното, малко е неграмотно, но е обяснено много добре:
Всяка пречка за влизането ни в еврозоната е национално предателство

БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ Е ОБВЪРЗАН С ЕВРОТО ЧРЕЗ ВАЛУТНИЯ БОРД ОТ 1997 г ! Дебат за български лев няма , защото НЯМА БЪЛГАРСКИ ЛЕВ ОТ 1997 г!

Странно е , че това не се разбира!!!

България отдавна е в предверието на Еврозоната , но БЕЗ ДА ПОЛЗВА ПРЕДИМСТВАТА НА ЕВРОЗОНАТА! България няма фискална самостоятелност включително за обема на напечатаните банкноти. Поради това тя няма тези инструменти за манипулиране на инфлация , насърчаване на износ както Полша, Чехия, Унгария,Румъния, където може да има някакви аргументи за невлизане в зоната, макар , че и те са съмнителни. Ето защо в договора за присъединяване на България в ЕС е записано и членството ни в Еврозоната ! Пак ще повторя : БЪЛГАРИЯ ИМА ОБВЪРЗАНА ПАРИЧНА ЕДИНИЦА С ЕВРОТО И НЯМА САМОСТОЯТЕЛНА ПАРИЧНА ПОЛИТИКА ОТДАВНА , НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ ПОЛЗВА ПРЕДИМСТВАТА НА ЕВРОЗОНАТА като по - ниски лихвени проценти, по-високо доверие на инвеститорите , на финансовите пазари , улесняване на транзакции , премахване на валутния риск !

Ето защо е висш национален интерес и въпрос на патриотизъм незабавно да се влезе пълноправно в Еврозоната. В този смисъл ВСЯКА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРЕЧКИ ЗА ВЛИЗАНЕТО Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ДАЖЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ защото вредните последици от невлизането са огромни за

нацията ! В случая противоконституционността на инициативата на президента за референдум даже няма значение , защото тя е очевидна за всеки юрист! Обръщам внимание , че тезата ми няма нищо общо с темата правилно ли е да има референдуми . Тя е за уникалността на нашата ситуация , бидейки във валутен борд ,когато получаваме само негативи от не членството в зоната и невъзможността да ползваме предимствата на самостоятелна валута ! А за тези , които са забравили във валутен борд сме заради унищожителната хиперинфлация в България през 1996 г !

От Фесбук
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Не ми се влиза в конфронтация Мозо!
За оня сигурно си прав. Не споря за това.
Просто съм против приемането на еврото, против да сме в ЕС, против да има безплатни военни бази на НАТО на наша територия, против САЩ да си правят "учения" в Черно море, против продажните ни политици.
Защо може да има референдуми, легитимни, в други страни, а в нашата не са?
Не ни питаха дали искаме да влизаме в ЕС, не ни питаха дали искаме да сме с НАТО, не ни питаха дали искахме да си нарежем въоръжението и да сме базправни роби, които ще ги защитават, не ни питаха дали да се взимат милиарди заеми, които и пра-пра внуците ще трябва да плащат.
Поне за валутата е редно и нормално да ни попитат. Имало договор да влезем в еврозоната, но няма фиксирана дата за това. Защо така изведнъж се забързаха?
Това ако е демокрлатично да си заврът демокрацията там дето слънце не огрява. Това е колониализъм, не капитализъм.
Знаеш, че вече избягвам да пиша по политически теми, за да няма дрязги. Само че когато искат да ми орежат мижавите финанси не мога да си мълча. И не, не! Не ми обяснявай как превалутирането ще е по сегашния курс на БНБ. Това още не е решено дори.
До тук съм. Зная, че няма да постигнем консенсус. Мое мнение. Знам, че не ти харесва, но не мога да се извъртя на 180* заради приказките от "Една нощ".
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Не влизаме в конфронтация, говорим си и ти казвам фактите, не приказките на разни мурзилки :)
Mouse написа:
пон май 12, 2025 20:40
Не ми обяснявай как превалутирането ще е по сегашния курс на БНБ. Това още не е решено дори.
Напротив, отдавна е решено със закон и е упоменат точният курс, по който ще става обмяната всички, подчертавам всички ще се съобразяват с този курс, защото е закон. Не знам откъде реши, че не е решено, след като е решено преди около година? Грешните мнения обикновено идват от липсата на информация. Ти нямаш почти никаква информация и на базата на това си правиш и доста грешни заключения.

Mouse написа:
Защо може да има референдуми, легитимни, в други страни, а в нашата не са?
Не ни питаха дали искаме да влизаме в ЕС, не ни питаха дали искаме да сме с НАТО, не ни питаха дали искахме да си нарежем въоръжението и да сме базправни роби, които ще ги защитават, не ни питаха дали да се взимат милиарди заеми, които и пра-пра внуците ще трябва да плащат.
Поне за валутата е редно и нормално да ни попитат.
1. Референдуми по вече сключени договори не могат да се правят. Референдум е трябвало да има преди точно 20 години или по-точно казано - преди 11.05.2005г., когато се сключи договорът за приемането ни в ЕС, в който пък от своя страна са упоменати и последващите влизане в Еврозоната и приемане на единната валута на ЕС, което е част от процедурата. Тоест Радев е закъснял с има-няма 20 години. Наистина ли хората са толкова късогледи и не виждат какво става и защо червеният чугун твори подобни щуротии?

2. Втората причина е, че не може да има референдум по въпроси, които не са в правомощията на парламента - тоест, дори и да има референдум, няма орган, който да изпълни решението от него. Това е все едно да искаш президентът да ти закрие партидата към ЧЕЗ. Приемането на еврото е предмет от редица критерии, които страната ни изпълнява в течение на времето, посочени в договора и не зависи по никакъв начин от парламента, тоест референдум чисто логически не може да има. Толкова ли е сложно за разбиране? Приемането ни в Еврозоната не зависи от парламента и той нито може да ни приеме там, нито да ни изхвърли. Както сега, така и след референдум - никога не може.
Mouse написа:
Просто съм против приемането на еврото, против да сме в ЕС, против да има безплатни военни бази на НАТО на наша територия, против САЩ да си правят "учения" в Черно море

Отново не казваш защо си против еврото. Ти не знаеш, но за сметка на това го мразиш неистово :)

От ЕС до момента виждаме само ползи, а България е най-големият нетен получател на средства от целия съюз. Нямаш си идея колко средства сме получили, колко площадки, пътища и обекти са възстановени с европейски средства, та дори и само за промяната в манталитета си заслужава. А относно омразното ти НАТО, благодарение на него в момента Путин не ти бомбардира къщата и имаш покрив над главата.
Mouse написа:
е ни питаха дали искахме да си нарежем въоръжението и да сме базправни роби
Първо, че рязахме танкове от поколението на дядо ти. Второ, получихме в пъти по-добро въоръжение. Трето, на кого си роб? В момента българинът е най-свободен през последните 700 години.
Mouse написа:
Имало договор да влезем в еврозоната, но няма фиксирана дата за това. Защо така изведнъж се забързаха?
Няма как да има фиксирана дата, след като приемането е въпрос на изпълнение на различни критерии, които зависят от различни ведомства, а не от ЕС или от парламента. А и 20 години някак си хич не ми се вижда бързо :)
Mouse написа:
не ни питаха дали да се взимат милиарди заеми, които и пра-пра внуците ще трябва да плащат.
Всяка една държава взема заеми, а нашите са едни от най-ниските в цяла Европа. Тая мантра звучи готино и популистки за избори, та да цъкат старците, но няма никакъв смисъл. Повечето държави са далеч по-задлъжнели, така че...

Прочети внимателно какво пиша и се опитай да се аргументираш, но с вярна информация, а не с внушения от Русия PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Потребителски аватар
Montoya
Модератор
Модератор
Регистриран: съб фев 15, 2014 11:32

Мнение от Montoya »

Маус е против еврото, защото за нея нищо няма да се промени, но тя не го знае, а не го знае защото..... Ами защото горе в гората само с телевизия и фейсбук с приятели от онова време така става.
Да обясня малко по отдалеч. Гледам баща ми, рожба на онова хубаво време когато се топлехме с нафтови печки на евтин газьол 500 лв тон и половина, обаче не стигаше и той мъкнеше всеки ден от завода по една туба 5 литрова в торбата щото заплатата му беше 105 лв
Еееех какви хубави времена бяха, билет за кино 20 ст /какво ще гледаш там е друга тема/, лимонада 8 ст, киловат ток 2 ст, бензин, не знам 50 ст ли беше, левче ли беше, ама явно не е бил евтин щом боядисваха държавния бензин в червено и катаджиите ровеха по резервоарите на жигулите да видят дали не си откраднал държавен бензин. Абе страхотни времена бяха, баща ми както казах със 105 лв в завод около който на половин километър миришеше на хелметекс и ацетон, майка ми в РПК продавачка за 60 лв на месец. Заеби, аз не помня много от онова време, но и малкото което помня ме кара да повръщам като се сетя.
Та така, освен баща ми, имам още доста други познати на и около неговите години, които са ходили и работили във великата руска степ /там са си оставили здравето ама...../
Та тия хора вече на възраст, пенсионери, четат по един вестник, от време на време гледат фейсбук и телевизия.
До тук хубаво, времената са такива, че сме затрупани от информация, а когато има толкова много информация, трябва вече да се чете с разбиране и да се диференцира информацията като такава.
Да, ама едно време имаше само първа програма, май в петък новините бяха руските, а в неделя Кеворк и каквото кажат по тая телевизия и тия новини, това е, друго няма.
Сега със социалните мрежи и техните алгоритми, показват ти повече съдържание което се очаква да харесаш свързано с твоите приятели, възраст и местоположение.
Е така Маус е прочела какво е казал тоя дърт комунист, ама само какво той е казал, а не какво са го питали и уклончивите отговори на въпросния, не е прочела и едно друго интервю на специалист, който опонира и разбива на пух и прах приказките на тоя.
И така, Маус, за теб и за мен и за Мозо лично нищо няма да се промени с въвеждането на еврото, освен вида на хартийките в портмонето.
Ще се промени цялото обаче, както вече бяха споменати, по ниски лихви, дори и тези по външния дълг дето ще го връщат децата ни, повече доверие в банковата система ще доведе до повече инвестиции в инфраструктура и производство, което пък ще засили икономиката и т.н.т
Аз виждам само ползи. Да, понеже сме си българи, тука цари безнаказаност, със сигурност в началото цените ще се вдигнат на доста неща, но след половин година ще си влезнат в руслото, не казвам двойно вдигане.
Хлябът толкова важен, сега е 2,30 лв, няма да стане 2,30 евро, но ще има драма със закръглянето и ще е примерно 1,20 евро вместо да е 1,15.
Другите държави приели еврото нещо да кажеш за тях!?
Колко пъти Гърция фалира докато ползваха драхмите, аз си спомням поне 3 фалита на държавата им, откакто са с евро, проблеми от такова естество нямат.
В Хърватска ходих по миналото лято, май цените им бяха още с двете валути, обаче останах с впечатление, че на тия евро не им трябва. Те са направили чудеса, за 4 години само са направили 2 км висящ мост над морето да свържат Дубровник с Хърватска за да не минават през границата с Босна два пъти, които имат 2-3 км излаз на морето. Тоя мост е част от 500 км магистрала направена за няколко години. На тия евро им не трябва, ама го въведоха и сега строят още повече неща и още по бързо.

Относно референдумите, първо да питам за последните 3 години имаше 8 избори за парламент, ти на колко от тях отиде да гласуваш? Значи всечки реват за референдум за еврото, а на избори не ходят да гласуват, сигурен съм и че в деня на референдума ще пият бира на сянка.
Ще отидат да гласуват тия които са неграмотни и на които ще им дадат по 50 лв, точка.
AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, тя толкова на кръв и урина го прие, че спря да влиза. А ни е се опитваме да ѝ го обясним с думи човешки. Интересното е, че някои хора не приемат логиката и си вярват в катастрофално злето. Той българинът си е фаталист, обича сам да се плаши с някакви неща и да цъка. Нищо, че не са верни и няма никаква логика в тях, така написаха у фейсбоклука и той си вярва :dontknow: Като мантрите, че без руски газ не можем и сме щели да видим какво щяло да стане. Е, видяхме - всички забравиха поредните бръщолевения на Костадинов и бандата му от отрепки и той отново си има избиратели. Толкова добре подбират моментите за такива смутове, че направо не е истина. Понякога на човек му показваш светлината, той продължава да си дърпа доброволно към дъното. Много сме зле в България, няма такова облъчване...
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

@Montoya и ти @Mozo не зная защо ме мислите за толкова тъпа и невъзприемчива. Може така да ви се виждам от това, което пускам (никога повече).
Монти не е до хартийката в портмонето ми. Защо мислиш е това вдигане на цените сега? Просто така? Не!
Няма да ме убедите и няма да приема вашата мантра за ЕС и еврото. И тъй като и двамата много си ви обичам и уважавам искате ли повече да не пишем за това, поне в "моите" теми. Приемете ме такава каквата съм. Няма да се променя и също мога да извадя сто и един примера, които Мозо така йезоитски ще извърг.ти, че и аз няма да се сегя какво съм писала :toothy10: Аз няма да променя и ноложа моето мнение на вас, както и вие няма да промените мен и мноето отношение към гореизброените гадости. Проявете толерантност, моля!
Montoya написа:
съб май 17, 2025 05:52
Маус е против еврото, защото за нея нищо няма да се промени, но тя не го знае, а не го знае защото..... Ами защото горе в гората само с телевизия и фейсбук с приятели от онова време така става.
Не гледам телевизия, дори времето вече не следя. Във ФБ или ТикТок ми се мерне нещо и това е. Нямам и един приятел от онова време. Около мен са все млади хора, млади семейства както вас двамката и както още от форума.
Това е мое гледище. Не наложено от медиите. Това че пускам по нещо тук е само защото иначе трябва да го измисля, а така ми идва на готова да копирам точно това, което бих написала и сама. Дори не гледам кой го казва, а дали е това за което аз мисля и бих написала. Това е! Не се хващайте за имена.
Mozo написа:
съб май 17, 2025 11:29
Е, тя толкова на кръв и урина го прие, че спря да влиза.
Тук си прав Мозо. Последният ти пост се опитах да го прочета, но така ме вбеси, че реших: не си заслужава да си късам нервите да го дочитам и отново да влизам в спорове. За това и се дръпнах.

Не! Не съм съгласва с вас момчета! Не приемам това, което сте написали за истина! Надявам се, че въпреки това ще си останем приятели. То е тъпо за едната политика да си издерем очите. Дори тук на съседите от улицата съм забранила да се говори на политически теми. Всеки има право да вярва в каквото си иска, стига да не го напрапва на околните.
Дано съм жива, та след 5 години да ви напомня тези постове и да видим тогава кой прав и кой крив.
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”