Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Споделен проблем - половин проблем.
illi19
Регистриран
Регистриран: нед сеп 17, 2017 21:42

Re: Градинарство - въпроси, мнения и препоръки

Мнение от illi19 »

Моля малко мнение)
Искам да си купя уред против птици в двора.
Говорих със специалисти (има един магазин в Люлин, там продават много средства против различни вредители), те ми посъветвали този уред
Изображение

Това е названието PEST X REPEL BR40

Някой има ли опит?
Благодаря предварително.
Прочетено: 16646 пъти
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Регистриран: вт дек 29, 2009 17:10
Контакти:

Мнение от Mouse »

Това ще издава ли звук доловим за човешкото ухо или не?
Защото ако е така съседите ще ви нападнат повече от птиците :evil4: А и какво ви пречат? При мен е пълно, кълвят ми плодовете, но и те душици носят. Дори съм сложила хранилка и им сипвам трохички и зрънца да хапват когато няма друго.
Около мен никой няма подобно нещо и не знам ефекта.
Плъхолюбител
Изображение
Колкото повече опознавам хората,
толкова повече обиквам животните!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Никога не съм виждал подобно нещо 8-[
Изображение
illi19
Регистриран

Мнение от illi19 »

По-принцип обичам птици, те са вълшебни. Но вкъщи са станали много досадни - запушат отвор на въздуховод, пречат на работата на климатика, запушват улука с гнездата си. Взех решението да гледаме птици по планини :lol: . Като ми обясниха от магазина уред транслира запис на хищни птици + ултразвук.
Проучих малко въпроса и от картинката не ми трябва такъв уред, той е за големи площи, за сега избрах този https://www.otrovi.com/elektronen-ured- ... tsi-br-14/ и като цена е по-евтин.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Да споделиш после дали действа :)
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

illi19 написа:
съб авг 01, 2020 00:39
По-принцип обичам птици, те са вълшебни. Но вкъщи са станали много досадни - запушат отвор на въздуховод, пречат на работата на климатика, запушват улука с гнездата си. Взех решението да гледаме птици по планини :lol: . Като ми обясниха от магазина уред транслира запис на хищни птици + ултразвук.
Проучих малко въпроса и от картинката не ми трябва такъв уред, той е за големи площи, за сега избрах този https://www.otrovi.com/elektronen-ured- ... tsi-br-14/ и като цена е по-евтин.
А ако имаш други животни? Ако сложа нещо подобно моята овчарка ще опищи орталъка с лай и ще ме натирят от тук немедлено :toothy10:
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Замислям се това лято и не за пръв път. Подържането на градината не е за сама жена на години.
Вчера нарязах с ел. триона не много дебели клони за половин час и ми стана лошо от умора. Днес мислех да кося ама няма да го бъде. Къщната работа си я върша, но градината - нямам сили. Сутринта полях, но като гледам колко продукция ще изкарам - то не си заслужава труда: копане, садене, поливане, плевене, пак копане след това [-X Не е за мен. Дори плодовете от дръвчетата съхнат и изпадат защото не се обират. Сега и втората круша е за бране. Ще се пробвам поне за майка ми, но със стълба и ще има да треперя дали пак няма да се потроша.
Ако къщата ми беше по-голяма, щях да предложа съжителство на жена, мъж, семейство без наем само срещу подръжка на градината и режийните да си делим, но нямам място. Синът дойде един път за около 20 минути и до тук.
Чудя се защо ли ви ги пиша всичките тези неща, но ми стана криво когато виждам как един декар двор запустява, а има хора които пари дават за ябълки и круши и други плодове. Да не говорим, че моите са си чисти, еко. Ни торя, ни пръскам.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Такава е реалността понякога, гледай философски и не се натъжавай PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
illi19
Регистриран

Мнение от illi19 »

illi19 написа:
съб авг 01, 2020 00:39
Ето така го поставихме:

Изображение

И работи добре, върши работа:) Има сензор за активация на уред, така че не пречи на съседите, което също е важно.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Супер :)

Оправих ти снимката, че не се виждаше :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Те тук ще ви се поФаля :mrgreen: Вече си имам дворна миФка от легален източник :relax: Голямо удобство е, не за всичко да влизам в къщата. С две тръби от мазето: едната надолу с маркуч за поливане и втората нагоре към мивката.
Изображение
А когато са правили външната изолация не са я запечатали от долу и в хола и двете стаи горе започна да пропива влага. Разбрах го когато латекса започна да бомбира и да се люпи. Та и това направи, нещо като цокъл, но с хидро изолация и мрежа. Има и на болкона.
Изображение
На балкона чучура беше в най-издадената част и никога не можеше да се оттече. Вечно имаше по две локви от страни. Дори с циклене на мрамора нищо не стана, та сега имам интересен балкот - с три чучура :mrgreen:
Изображение

Следва втората част: парапет на балкона и нещо като капак или ролетна щора, която да затваря подстъпа към мазето защото като падне сняг - чистенето там е адски друдно. Все едно чистиш дупка :)
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Бъхтенето си заслужава PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Mozo написа:
чет сеп 03, 2020 10:26
Бъхтенето си заслужава PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18 PDT_Love_18
Това е първият етап, чака ме втори :)
Не е нещо грандиозно, но си правя удобства.
Плъхолюбител
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, то това е най-важното - да те кефи. След като приключи данданията, удовлетворението е неповторимо :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Mouse
VIP
VIP
Контакти:

Мнение от Mouse »

Така-а-а, запролети се уж ама при мен нямам цъфнало дръвче. Още си ходя с мартеничката :)
Ама се хванах да се поръзкърша. Прекопах с правата лопата едни 1,50 на 3,2 - някъде под 5 кв.м. Направих на три лехи, турих кокоши гранули, пепел доволно и си боднах картофите (четох че обичали алкална почва). Зарих леко и полях. Баси, три часа работа, но ме скапа. Те се садели към средата на март, ама тогава беше сняг, та се надявам да извадя есента все пак нещо :mrgreen:
Та така: това ми е градинарски работен ден número uno :toothy10: За следващия ще си помисля бая :evil4: :evil4:
Плъхолюбител
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Лафчета, лични проблеми, въпроси и още”