Флашката е флашната с Руфус. Тествах я на друг компютър там си излиза правилно като се буутне от нея Try or install Fedora Silverblue. На лаптопа на който искам да го инсталирам обаче излиза това
Тествах с убунту 24.04 на същия лаптоп инсталирах го без проблем. Предполагам съм нещо прецакал по биоса или диска. Някой съвет?
Пробвах във вб без проблем си тръгва исото значи със сиг е нещо по лаптопа
Не си чел изискванията, и после да кажеш на "съра" направи го тъй.
А с всяка програма се случва, мммм освен може би с dd, но когато е възможно прилагането му, щото ги има всякакви исо-та.
П.П. Хъм, няма нищо по-особенно в изискванията. Дошло му е времето да се случи просто. Или пък някои дребни детайли, които може да ги хванеш ако си навиеш на пръста, че ще ги хванеш.
Ако се вярва на Дебиан (би трябвало, пък и съм пробвал) ако исото е хибридно, става по-лесно така, с копиране.
На мултибутващото "хубавото е", че като се скапе - скапва "всичкото кеч" на него.
На мултибутващото "хубавото е", че като се скапе - скапва "всичкото кеч" на него.
Кое като се скапе? с Ventoy си е нормална флашка, която можеш да използваш за всичкои помежду другото и за мултибуут. Само копираш ISO образите където си поискаш и то ти ги намира автоматично при буут от флашката и ти ги предлага като опции за стартиране. И да се развалят буут файловете (което не ми се е случвало), всичко друго, което имаш като файлове, си остава там и си бачка.
Не си чел изискванията, и после да кажеш на "съра" направи го тъй.
А с всяка програма се случва, мммм освен може би с dd, но когато е възможно прилагането му, щото ги има всякакви исо-та.
П.П. Хъм, няма нищо по-особенно в изискванията. Дошло му е времето да се случи просто. Или пък някои дребни детайли, които може да ги хванеш ако си навиеш на пръста, че ще ги хванеш.
Не знам какво стана ама важното е че се инсталира и мога да видя ко туй нещо имютабъл и дали мога да го ползвам. На конретния лаптоп го ползвам в кревата да разцъквам интенет и филми та няма да е кой знае какъв тест
Зависи как са го решили. Но обикновено "баш ъпдейта" се случва при рестартиране/изключване и се губи много време. Може да са делта-обновявания, ама пак отнема маса време.
Здравейте,
Как мога да премахна вградената клавиатура? По принцип си сменявам езиците с ALT + SHIFT, но вградената клавиатура също с тази комбинация...