for name in *.7z;
do
newname=$(echo "$name" | rev | cut -f 2- -d '.' | rev)
7z x "$name" "$newname/" -mmt=8;
done
като функцията му би трябвало да е ясна: разархивиране на всички 7z файлове в директорията, като създаде нови папки с името на съответния архив и там да сложи съдържанието на всеки разопакован архив. Обаче не иска да разархвира нищо. Това е изходът от терминала, след като изпълня скрипта:
/usr/bin/env: „bash -x“: Няма такъв файл или директория
/usr/bin/env: използвайте „-[v]S“, за да подавате опции към реда, почващ с „#!“
Ама и с "-[v]S" дава същото.
Махни /usr/bin/env и на негово място сложи #!/bin/bash -x, за да видиш ефекта, ако не си, защото съобщението за грешка явно показва, че ползваш /usr/bin/env, а не чисто #!/bin/bash -x
Трябва да стане и с /usr/bin/env , но не съм тествал още.
Може ли да сложиш целия код наскриптада го разгледам заедно с първия ред, както е при теб
Махни /usr/bin/env и на негово място сложи #!/bin/bash -x, за да видиш ефекта, ако не си, защото съобщението за грешка явно показва, че ползваш /usr/bin/env, а не чисто #!/bin/bash -x
Може ли да сложиш целия код наскриптада го разгледам заедно с първия ред, както е при теб
Когато Мозо за първи път ми даде скрипт преди не-знам-вече-колко години, го даде с /usr/bin/env и аз така го ползвам навсякъде. А на доста места пък изобщо не пиша нищо за първи ред.
Когато Мозо за първи път ми даде скрипт преди не-знам-вече-колко години, го даде с /usr/bin/env и аз така го ползвам навсякъде. А на доста места пък изобщо не пиша нищо за първи ред.
Мъж е починал в собствения си автомобил, в който живее от неизвестно време в края на кв. Галата , до обръщача на автобуса по пътя за Ракинтика, научи...
Тежка черепна травма получава телевизионната легенда при инцидент в курорта Свети Влас , където той е работил върху новата си книга За какво мечтаят...