Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
qbittorrent - настройки за сийд?
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
qbittorrent - настройки за сийд?
Има ли някакви специфични настройки на qbittorrent за сийд? Питам, защото свалянето става с максималната скорост, давана от доставчика ми, а сийдването с 300 зора стигна 1 МБ/сек. при налични 450 лийчъра и би трябвало да мога да сийдвам с максимална скорост (11 МБ/сек.), но не мога. Махнал съм човките за прилагане на пределна скорост и пак не сийдва с повече от 1 МБ/сек.
Прочетено: 536 пъти
Re: qbittorrent - настройки за сийд?
Може да имаш ограничение. Wireless ли се свързваш? Смени си DNS-а, ако сървъра го позволява. Разучи какво е zonal OCR. Оптика ли е, или DSL? Виж какъв е суича в блока и колко маймуни сте на него. В настройките на рутера си погледни какво си пипал, ъпдейтни фърмуера и тествай в самия рутер каква е скоростта, връзвайки се с Лан кабел към него. Елиминирай рутера, ако можеш и знаеш как да си смениш Мак адреса. Тествай друг клиент. https://aur.archlinux.org/packages/tixati/ например... Въобще, със сигурност има нещо, което съм забравил да спомена. 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Тази скапана скорост, описана по-горе, е само при сийд в замунда. Ако сийдвам в руския тракър, вдигам 11 МБ/сек. за по-малко от минута.beggginer написа: ↑вт май 26, 2020 18:13Може да имаш ограничение. Wireless ли се свързваш? Смени си DNS-а, ако сървъра го позволява. Разучи какво е zonal OCR. Оптика ли е, или DSL? Виж какъв е суича в блока и колко маймуни сте на него. В настройките на рутера си погледни какво си пипал, ъпдейтни фърмуера и тествай в самия рутер каква е скоростта, връзвайки се с Лан кабел към него. Елиминирай рутера, ако можеш и знаеш как да си смениш Мак адреса. Тествай друг клиент. https://aur.archlinux.org/packages/tixati/ например... Въобще, със сигурност има нещо, което съм забравил да спомена.![]()
И не, на компа не ползвам wireless, той е свързан към рутера с дебел ЛАН кабел (и същият кабел излиза навън и надолу към шахтата), чиято пределна скорост е около 50 МБ/сек. - тествали сме го с един приятел, който успя да хакне шейпъра на предишния ми доставчик и цяла седмица преди онези да се усетят свалях (не от торенти, а от сървъри по FTP протокола) с малко над 52 000 килобайта в секунда.
Рутерът е с най-новия възможен фърмуер. Единственото, което аз съм пипал по настройките на рутера е забраняване на достъпа до определени сайтове и съответни забраняване на тези сайтове до моя компютър: https://i.imgur.com/RU2c2dy.png , а също и whitelist-ване на устройства, но не ми се вярва тези неща да оказват влияние. Особено след като до рутракъра сийдвам с максимална скорост.
С други клиенти съм пробвал (BitComet - бая се озорих докато го подкарам; Transmission и KTorrent) и там е същото - сийд до замунда = умрела работа. Сийд до руския тракър - максималната гарантирана от доставчика ми скорост = 11 МБ/сек.
Последна промяна от Валсо на вт май 26, 2020 19:05, променено общо 1 път.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Получават се разни такива аномалии, играл съм си с месеци и се отказах. Значи при мен ситуацията е следната: с Tixati имам мега кирлив сийд, на същия торент qBittorrent удря максималната скорост, а Tixati не може да отлепи повече от 60 килобайта примерно. В същото време с qBittorrent понякога не мога да свалям бързо от руски тракъри и се влачи едва, едва, а като пусна Tixati и удря макса. И те така. Менкам ги и каквото такова 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Ей, доживях да видя нормална скорост за сийд, при това с най-неочаквания торент! STTR за уиндоус!

Здравейте.От почти месец имам проблем със сийдването на торенти изтеглени от Замунда и Арена. Смених торент-клиентите от У-торент на Бит-торент и препоръчания ми от екипа на Замунда Яба-торент - но отново няма сийд а рейтинга ми в Замунда пада при всяко ново теглене. Проверих дали проблема не идва от защитата на моя Уиндоус 10 но пак нищо. Изключих защитата и пак няма сийд. Имах проблем с актуализациите на Уиндоуса ми 10. Занесох си лаптопа в сервиз за да ми помогнат с актуализациите. Направиха ми актуализациите и след това започна големия проблем с липсата на сийд.Може ли някой да помогне ако знае нещо повече?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Доста странен проблем. На първо място разкарай тая смешка Windows 10 и инсталирай Linux. Проблемът ти ще се реши по магичен начин и повече няма да имаш никакви ядове 

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Firefox - някои настройки
от бат-начо » нед мар 16, 2025 08:49 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 34 Отговори
- 2899 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
вт мар 25, 2025 12:41
-
-
-
LMDE-6 някои настройки след инсталирането
от бат-начо » нед дек 22, 2024 23:09 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 1566 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пет апр 04, 2025 19:54
-
-
-
Firefox - някои настройки спам тема за обсъждане на глобалната политика
от Валсо » вт мар 25, 2025 13:26 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 29 Отговори
- 660 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон апр 21, 2025 13:01
-