Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Предложете як Линукс.
-
- Начинаещ
- Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31
Предложете як Линукс.
Предложете ми някакъв Линукс с як графичен интерфейс, ако е подобен на MacOS най-добре, нещо готино и свежо, ElementaryOS и Deepin или KDE Neon са ми фаворити засега, искам нещо което да не е като чичарския Windows, че ми писна да го гледам 
Прочетено: 4051 пъти

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Предложете як Линукс.
Arch/Anarchy Linux и можеш да му инсталираш каквато искаш десктоп среда, за разлика от повечето дистрота. Ако не те мързи да пишеш команди, за да инсталираш линукс, свали Arch. Ако те мързи - Anarchy, което по същество е Arch, но с минималистичен графичен интерфейс за инсталиране.
-
- Начинаещ
Ако може да си е така по дефолт, видях, че и Ubuntu може да се направи като MacOS, но е много хамалогияВалсо написа: ↑нед ное 03, 2019 19:42Arch/Anarchy Linux и можеш да му инсталираш каквато искаш десктоп среда, за разлика от повечето дистрота. Ако не те мързи да пишеш команди, за да инсталираш линукс, свали Arch. Ако те мързи - Anarchy, което по същество е Arch, но с минималистичен графичен интерфейс за инсталиране.

Май ElementaryOS ми е фаворит засега

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Нямам идея кое изглежда като Макинтрош. Никога не съм ползвал Мак, така че не знам.
-
- Начинаещ
Изглежда по-добре от Windows 

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Здравей и добре дошъл
Да кажеш "як Линукс" не е много коректно, защото Linux няма нищо общо с външния вид. Външният вид се определя от графичната среда, която пък от своя страна може да изглежда по много начини. Linux може да бъде променян до неузнаваемост и да има милиони лица
На теб ти препоръчвам да инсталираш FerenOS. Там може да се настрои macOS интерфейс буквално с три клика на мишката, има и всякакви други. Ето например какво постигнах за две секунди, само си избираш и готово:

След още две секунди пък може да е така:

И дори така

Да кажеш "як Линукс" не е много коректно, защото Linux няма нищо общо с външния вид. Външният вид се определя от графичната среда, която пък от своя страна може да изглежда по много начини. Linux може да бъде променян до неузнаваемост и да има милиони лица

На теб ти препоръчвам да инсталираш FerenOS. Там може да се настрои macOS интерфейс буквално с три клика на мишката, има и всякакви други. Ето например какво постигнах за две секунди, само си избираш и готово:

След още две секунди пък може да е така:

И дори така

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Още нещо да добавя:
Не забравяй, че това е само една графична среда, името ѝ е Cinnamon. Има различни други среди и всяка може различни неща, това е огромен, необхватен свят
Аз обаче си предпочитам KDE, защото е най-мощното нещо, което можеш да срещнеш. Windows шелът е като недоносче в сравнение с нея:

И да, моят десктоп няма нищо общо с външния вид по подразбиране на KDE и е тежко модифициран
Не забравяй, че това е само една графична среда, името ѝ е Cinnamon. Има различни други среди и всяка може различни неща, това е огромен, необхватен свят

Аз обаче си предпочитам KDE, защото е най-мощното нещо, което можеш да срещнеш. Windows шелът е като недоносче в сравнение с нея:

И да, моят десктоп няма нищо общо с външния вид по подразбиране на KDE и е тежко модифициран

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Аз под "як" линукс разбирам такъв, който да е стабилен през повечето време и затова му казах Арч. Верно, че понякога програмистите спят, докато пишат код и създават страшни каши, но поне се случва рядко, за разлика от други по-известни дистрибуции.
А за КДЕ, @Mozo , пропусна да му споменеш недостатъците, които са описани в подписа ми.

А за КДЕ, @Mozo , пропусна да му споменеш недостатъците, които са описани в подписа ми.

-
- Начинаещ
Абе то и Windows можело да се направи като MacOS

Аз не го разбирам това.Искам да ям луканка ама да има вкус на лайно.Е като искаш вкус на лайно,яж лайно.
-
- Начинаещ
Каква връзка има дебиана за желанието ти лайняндоус да изглежда като макповърняндоус?
@hot_bastard
Избора си е само твой каква операционна система ще си инсталираш дали win-бозата или linux.
Интересно ми е под "пробвах всички графични среди" какво точно имаш предвид ?
Инсталирал си дадена графична среда видял си я как изглежда и си преминал към следващата графична среда.
Съмнявам си разгледал всяка една графична среда по отделно какво точно ти предлага какви функции настройки има, а и да не казвам в KDE функциите и екстрите настройките се увеличават с всеки ъпдейт на KDE.
Избора си е само твой каква операционна система ще си инсталираш дали win-бозата или linux.
Интересно ми е под "пробвах всички графични среди" какво точно имаш предвид ?
Инсталирал си дадена графична среда видял си я как изглежда и си преминал към следващата графична среда.
Съмнявам си разгледал всяка една графична среда по отделно какво точно ти предлага какви функции настройки има, а и да не казвам в KDE функциите и екстрите настройките се увеличават с всеки ъпдейт на KDE.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Едва ли си ги пробвал всички, те са общо около 20 (плюс-минус). В тази анкета са изброени всичките:hot_bastard написа: ↑нед ное 03, 2019 21:31Debian е с вкус на лайно, това ти го гарантирам, само го инсталирай и виж на какво прилича, а пробвах всички графични среди![]()
viewtopic.php?f=106&t=121503
А ти си пробвал 5-6 от най-известните, в което съм повече от убеден, щом "Дебиан е с вкус на лайно".
-
- Начинаещ
@тед
Права си, че избора е мой.
Точно така, инсталирах всяка една графична среда, разгледах я и преминах към следващата.
Функциите и настройките са работа на разработчика. Тяхно задължение е да направят така, че да ми хареса и да си кажа - това е моето. Ако нещо не ми харесва, няма проблем, другаде предлагат нещо което ще ми хареса. Ти като отидеш на кафе сама ли си вариш кафето, или сервитьорката идва и ти дава чаша с готово кафе
като отидеш на ресторант сама ли си готвиш манджата, или идват и ти дават готово ядене
ами същото е и с дистрибуцията/операционната система или както искаш го наречи, или ми дават каквото искам, или го намирам другаде
Не се и съмнявам, че настройките в KDE се увеличават с всеки следващ ъпдейт. Само се съмнявам дали ти лично имаш времето да ъпдейтнеш всеки път и да разцъкаш всяка нова настройка
защото ако го имаш, ти си моята героиня
и може би трябва да се замислиш дали не е време да станеш QA в някоя фирма и да изкараш лев от цялата хамалогия, защото ако само ще си цъкаш на компа вкъщи - заеби, няма смисъл 
Права си, че избора е мой.
Точно така, инсталирах всяка една графична среда, разгледах я и преминах към следващата.
Функциите и настройките са работа на разработчика. Тяхно задължение е да направят така, че да ми хареса и да си кажа - това е моето. Ако нещо не ми харесва, няма проблем, другаде предлагат нещо което ще ми хареса. Ти като отидеш на кафе сама ли си вариш кафето, или сервитьорката идва и ти дава чаша с готово кафе

Не се и съмнявам, че настройките в KDE се увеличават с всеки следващ ъпдейт. Само се съмнявам дали ти лично имаш времето да ъпдейтнеш всеки път и да разцъкаш всяка нова настройка

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1350 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4278 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 326 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5229 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4615 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-