Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Предложете як Линукс.

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
hot_bastard
Начинаещ
Регистриран: нед ное 03, 2019 19:31

Предложете як Линукс.

Мнение от hot_bastard »

Предложете ми някакъв Линукс с як графичен интерфейс, ако е подобен на MacOS най-добре, нещо готино и свежо, ElementaryOS и Deepin или KDE Neon са ми фаворити засега, искам нещо което да не е като чичарския Windows, че ми писна да го гледам :lol:
Прочетено: 4051 пъти
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Предложете як Линукс.

Мнение от Валсо »

Arch/Anarchy Linux и можеш да му инсталираш каквато искаш десктоп среда, за разлика от повечето дистрота. Ако не те мързи да пишеш команди, за да инсталираш линукс, свали Arch. Ако те мързи - Anarchy, което по същество е Arch, но с минималистичен графичен интерфейс за инсталиране.
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

Валсо написа:
нед ное 03, 2019 19:42
Arch/Anarchy Linux и можеш да му инсталираш каквато искаш десктоп среда, за разлика от повечето дистрота. Ако не те мързи да пишеш команди, за да инсталираш линукс, свали Arch. Ако те мързи - Anarchy, което по същество е Arch, но с минималистичен графичен интерфейс за инсталиране.
Ако може да си е така по дефолт, видях, че и Ubuntu може да се направи като MacOS, но е много хамалогия :)
Май ElementaryOS ми е фаворит засега :-k
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Нямам идея кое изглежда като Макинтрош. Никога не съм ползвал Мак, така че не знам.
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

Изглежда по-добре от Windows :evil4:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Здравей и добре дошъл :thumbright:

Да кажеш "як Линукс" не е много коректно, защото Linux няма нищо общо с външния вид. Външният вид се определя от графичната среда, която пък от своя страна може да изглежда по много начини. Linux може да бъде променян до неузнаваемост и да има милиони лица :съгласен:

На теб ти препоръчвам да инсталираш FerenOS. Там може да се настрои macOS интерфейс буквално с три клика на мишката, има и всякакви други. Ето например какво постигнах за две секунди, само си избираш и готово:

Изображение

След още две секунди пък може да е така:

Изображение

И дори така :lol: :lol: :lol:

Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Още нещо да добавя:

Не забравяй, че това е само една графична среда, името ѝ е Cinnamon. Има различни други среди и всяка може различни неща, това е огромен, необхватен свят :)

Аз обаче си предпочитам KDE, защото е най-мощното нещо, което можеш да срещнеш. Windows шелът е като недоносче в сравнение с нея:

Изображение

И да, моят десктоп няма нищо общо с външния вид по подразбиране на KDE и е тежко модифициран :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Аз под "як" линукс разбирам такъв, който да е стабилен през повечето време и затова му казах Арч. Верно, че понякога програмистите спят, докато пишат код и създават страшни каши, но поне се случва рядко, за разлика от други по-известни дистрибуции.
А за КДЕ, @Mozo , пропусна да му споменеш недостатъците, които са описани в подписа ми. :lol: :evil4:
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

Абе то и Windows можело да се направи като MacOS :shock: :-o
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

Аз не го разбирам това.Искам да ям луканка ама да има вкус на лайно.Е като искаш вкус на лайно,яж лайно.
Изображение
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

Nico написа:
нед ное 03, 2019 21:28
Аз не го разбирам това.Искам да ям луканка ама да има вкус на лайно.Е като искаш вкус на лайно,яж лайно.
Debian е с вкус на лайно, това ти го гарантирам, само го инсталирай и виж на какво прилича, а пробвах всички графични среди :thumbright:
Потребителски аватар
Nico
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет авг 29, 2019 19:22

Мнение от Nico »

Каква връзка има дебиана за желанието ти лайняндоус да изглежда като макповърняндоус?
Изображение
Потребителски аватар
тед
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон май 08, 2017 18:33

Мнение от тед »

@hot_bastard

Избора си е само твой каква операционна система ще си инсталираш дали win-бозата или linux.
Интересно ми е под "пробвах всички графични среди" какво точно имаш предвид ?
Инсталирал си дадена графична среда видял си я как изглежда и си преминал към следващата графична среда.
Съмнявам си разгледал всяка една графична среда по отделно какво точно ти предлага какви функции настройки има, а и да не казвам в KDE функциите и екстрите настройките се увеличават с всеки ъпдейт на KDE.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

hot_bastard написа:
нед ное 03, 2019 21:31
Debian е с вкус на лайно, това ти го гарантирам, само го инсталирай и виж на какво прилича, а пробвах всички графични среди :thumbright:
Едва ли си ги пробвал всички, те са общо около 20 (плюс-минус). В тази анкета са изброени всичките:
viewtopic.php?f=106&t=121503
А ти си пробвал 5-6 от най-известните, в което съм повече от убеден, щом "Дебиан е с вкус на лайно".
hot_bastard
Начинаещ

Мнение от hot_bastard »

@тед

Права си, че избора е мой.
Точно така, инсталирах всяка една графична среда, разгледах я и преминах към следващата.
Функциите и настройките са работа на разработчика. Тяхно задължение е да направят така, че да ми хареса и да си кажа - това е моето. Ако нещо не ми харесва, няма проблем, другаде предлагат нещо което ще ми хареса. Ти като отидеш на кафе сама ли си вариш кафето, или сервитьорката идва и ти дава чаша с готово кафе :roll: като отидеш на ресторант сама ли си готвиш манджата, или идват и ти дават готово ядене :-k ами същото е и с дистрибуцията/операционната система или както искаш го наречи, или ми дават каквото искам, или го намирам другаде :evil3:
Не се и съмнявам, че настройките в KDE се увеличават с всеки следващ ъпдейт. Само се съмнявам дали ти лично имаш времето да ъпдейтнеш всеки път и да разцъкаш всяка нова настройка :-k защото ако го имаш, ти си моята героиня :) и може би трябва да се замислиш дали не е време да станеш QA в някоя фирма и да изкараш лев от цялата хамалогия, защото ако само ще си цъкаш на компа вкъщи - заеби, няма смисъл ;)
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”