Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Re: Линукс лафче

Мнение от Zeroadhesion »

Валсо написа:
ср юни 05, 2019 00:29
Mozo написа:
вт юни 04, 2019 23:23
За теб иде реч :evil3:
Кажи ми как да направя PCManFM съвместим с КДЕ и може да размисля за КДЕ-то. Вече си гледал клипчето, но ако трябва пак ще ти го дам да гледаш, ако си забравил за какво ставаше въпрос.
Амчи той има QT версия, инсталирах го с точно 2 клика и работи прекрасно:

Изображение

Изображение
Прочетено: 536408 пъти
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Валсо написа:
Mozo написа:
Кажи ми как да направя PCManFM съвместим с КДЕ и може да размисля за КДЕ-то. Вече си гледал клипчето, но ако трябва пак ще ти го дам да гледаш, ако си забравил за какво ставаше въпрос.
Я виж какво открих и то баш за арчъри
https://wiki.archlinux.org/index.php/PCManFM
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

petie написа:
ср юни 05, 2019 00:41
Валсо написа:
Mozo написа:
Я виж какво открих и то баш за арчъри
https://wiki.archlinux.org/index.php/PCManFM
Zeroadhesion написа:
ср юни 05, 2019 00:33
Амчи той има QT версия, инсталирах го с точно 2 клика и работи прекрасно:
...без да гледам WiKi, което говори добре за Arch - интуитивен е :lol:
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Ама това било мениджър ли? :razz: :razz:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Питайте ме кога ще заместя Dolphin с нещо такова :mrgreen:

Валсо, помня, но qt версията вериятно ще стане. Ако ли не, ползваш си Dolphin, чудесен е :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от petie »

Mozo написа:
ср юни 05, 2019 00:56
Питайте ме кога ще заместя Dolphin с нещо такова :mrgreen:

Валсо, помня, но qt версията вериятно ще стане. Ако ли не, ползваш си Dolphin, чудесен е :thumbright:
Да почне с KDE от нулата и да си нагласи като му е кеф иначе и аз съм с Dolphin ама май само за украса го имам а и да чета пдф и да цъкам филми
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
ср юни 05, 2019 00:56
Ако ли не, ползваш си Dolphin, чудесен е :thumbright:
Да, ама не! Сори, ама такова връзване на ръцете "ще ползвате това, вместо онова" няма нужда да ти казвам на коя компания ми напомня, нали? :roll:
Ще пробвам с QT версията, но ако и с нея направи такъв номер - досвидания КДЕ, поне докато не ги направят съвместими.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Никой не те кара, само ти казвам, че Dolphin е много добър файлов мениджър. Това, че ти не си му открил и една десета от възможностите и си търсиш някакви архаизми, не е проблем на файловия мениджър :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

И зат'ва PCManFM е най-добрият и води Делфина, нали? :evil4:

Изображение
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Абсолютната разлика е само 1. Нищожна разлика.
Аз лично харесвам Krusader.
Какво може PCManFM, което другите не ?
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
ср юни 05, 2019 10:32
И зат'ва PCManFM е най-добрият и води Делфина, нали? :evil4:

Изображение
То и Ubuntu води класациите, ползвай си него :evil4: :evil4: :evil4:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

За последен път си губя времето с това малоумно КДЕ! :evil:
• И с QT версията е същото - не може да разархивира с влачене и пускане, трябва непременно да навигирам с бутона екстракт до локацията, която искам.
• Тъпият делфин не може по никой начин да бъде отворен като руут (същото важи и за моя мениджър - него пък вика, че не намирало такава команда, при положение, че е инсталиран :lol: ), заради "непоправими уязвимости", така че не мога нито да си инсталирам версията на лисицата, която аз искам, нито мога да си копирам иконите, които на мен ми харесват.
• абсолютно всичко, което идва с КДЕ е с пълен приоритет пред всичко, което потребителят би инсталирал, заради което и памак-класик не може да замени скапания дискавър. В канелата само трябваше да ресна компа и памак-класик сам се настрои да бъде по подразбиране и да стои в трея. В КДЕ обаче - хой, ще ползваш това, което ти налагат швабите!

Ако исках да съм безправен роб на собствения си компютър, щях да си инсталирам Боза 10. Тия швабски фашисти от КДЕ да го ду'ат! По-добре нормална среда с флипинг, отколкото диктаторска такава без флипинг! Десктоп среди бол, все някоя ще стане.
Потребителски аватар
cprog
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юли 19, 2015 08:19

Мнение от cprog »

Валсо написа:
ср юни 05, 2019 12:00
За последен път си губя времето с това малоумно КДЕ! :evil:
• И с QT версията е същото - не може да разархивира с влачене и пускане, трябва непременно да навигирам с бутона екстракт до локацията, която искам.
• Тъпият делфин не може по никой начин да бъде отворен като руут (същото важи и за моя мениджър - него пък вика, че не намирало такава команда, при положение, че е инсталиран :lol: ), заради "непоправими уязвимости", така че не мога нито да си инсталирам версията на лисицата, която аз искам, нито мога да си копирам иконите, които на мен ми харесват.
• абсолютно всичко, което идва с КДЕ е с пълен приоритет пред всичко, което потребителят би инсталирал, заради което и памак-класик не може да замени скапания дискавър. В канелата само трябваше да ресна компа и памак-класик сам се настрои да бъде по подразбиране и да стои в трея. В КДЕ обаче - хой, ще ползваш това, което ти налагат швабите!

Ако исках да съм безправен роб на собствения си компютър, щях да си инсталирам Боза 10. Тия швабски фашисти от КДЕ да го ду'ат! По-добре нормална среда с флипинг, отколкото диктаторска такава без флипинг! Десктоп среди бол, все някоя ще стане.
Има цяла тема как да се пуска Dolphin като root.
Аз ползвам Krusader, който се пуска като root без проблеми.

Aз си ползвам Octopi.
Не съм му виждал прозореца на Discover

KDE се разработва, подобно на всеки друг Линукс софтуер, по цял сят.
За какви немци говориш ?

Никоя среда/софтуер не може да угоди на всички за всичко.
И да е гъвкав до безкрайност.

Утре някой ще поиска TotalCommander да се интегрира с KDE
защото го харесва, нищо, че това нието е лесно, нито е кой знае колко смислено и само ще доведе до куп трудности и проблеми.

Но когато се натрупа достатъчно маса потребители, желаещи дадена функционалност, със сигурност ще седнат да я имплементират.
CPU~Dual core AMD Athlon 64 X2 5200+ (-MCP-) speed~2700 MHz (max) Kernel~4.15.0-33-generic x86_64 Up~1 day Mem~4869.6/7976.7MB HDD~2400.5GB(45.8% used) Procs~313 Client~Shell inxi~2.3.56
Потребителски аватар
vpvelev
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: нед май 12, 2019 17:38

Мнение от vpvelev »

В Xfce няма такива проблеми :lol:
ASRock B450M Pro4-F, AMD Ryzen 5 5600, Zotac GeForce GTX 1660 Ti AMP 6GB, 2xKingston HyperX KHX3200C18D4/16G (16-18-18-32), RAIDMAX RX-835AP-S SCORPIO 80 Plus Bronze 835W, Segotep Case ATX GANK-II-BK - USB3.0/3x120mm
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

vpvelev написа:
ср юни 05, 2019 13:55
В Xfce няма такива проблеми :lol:
Еми май накрая точно нея ще инсталирам. Тя ми е резервният вариант. Ще падне голямо бърникане по CSS файлове, докато заприлича нещо, но в краен случай ще е хфце.

Едит: преработих си малко иконите в Speed Dial на Лисицата, че да изглеждат по-добре и да няма много бяло по тях. Май добре станаха.

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”