Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Линукс лафче

Мнение от Валсо »

Да, откъм функции и възможности са зле и на вбокс не могат да се играят много игри, защото някои държат на определен хардуер и като не могат да го намерят, не тръгват.
Ама т'ва с РАМ паметта на vmware е просто върхът на простотията. А с Конкито много лесно се разбира дали заделената РАМ се ползва от виртуализатора или не.
Прочетено: 536434 пъти
Потребителски аватар
Ripeng
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: нед яну 08, 2017 09:12

Мнение от Ripeng »

Днес разцъках OpenMandriva и много ми хареса. Стабилна е. MX Linux също. За момента са най-интуитивните дистра за мен. Сигурно ще се помъча първо с Mandriva-та. 8-[
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Валсо написа:
пет май 31, 2019 15:36
Да, откъм функции и възможности са зле и на вбокс не могат да се играят много игри, защото някои държат на определен хардуер и като не могат да го намерят, не тръгват.
Ама т'ва с РАМ паметта на vmware е просто върхът на простотията. А с Конкито много лесно се разбира дали заделената РАМ се ползва от виртуализатора или не.
Пробвай с QEMU
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от Zeroadhesion »

Ripeng написа:
пет май 31, 2019 19:31
Днес разцъках OpenMandriva и много ми хареса. Стабилна е. MX Linux също. За момента са най-интуитивните дистра за мен. Сигурно ще се помъча първо с Mandriva-та. 8-[
А Mageia пробва ли? Ако да, как ти се струва, в сравнение с OpenMandriva?
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: пон мар 27, 2017 21:55

Мнение от bulljo »

Ох, Mandriva моя стара любов, наистина много интуитивно дистро с много добре подреден контролен център, лесно инсталиране и настройване на реда на зареждане в grub и др., дано наследниците и да са запазили хубавите неща от нея, все още на компа на село живее един PCLinuxOS, скоро не съм разцъквал никой от нейните производни Mageia и Rosa са едни от по известните и наследници.
Потребителски аватар
Zeroadhesion

Мнение от Zeroadhesion »

bulljo написа:
пет май 31, 2019 23:28
Ох, Mandriva моя стара любов, наистина много интуитивно дистро с много добре подреден контролен център, лесно инсталиране и настройване на реда на зареждане в grub и др., дано наследниците и да са запазили хубавите неща от нея, все още на компа на село живее един PCLinuxOS, скоро не съм разцъквал никой от нейните производни Mageia и Rosa са едни от по известните и наследници.
Mageia е супер, дори не знам защо се занимаваш с тоа Mint :mrgreen:
Потребителски аватар
bulljo
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: пон мар 27, 2017 21:55

Мнение от bulljo »

Zeroadhesion написа:
пет май 31, 2019 23:39

Mageia е супер, дори не знам защо се занимаваш с тоа Mint :mrgreen:
Мързел, сложих го за проба и така си остана, всъщност напоследък повече време прекарвам на лафтофа, а на него търкалям арч(Arco) изпаднал съм в нирвана(мързел). :mrgreen:
Потребителски аватар
petie
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: съб май 18, 2019 22:35

Мнение от petie »

Хех Радо днес не е бил с мъки та е тихо
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

petie написа:
пет май 31, 2019 22:34
Пробвай с QEMU
Пробвах няколко пъти, но не се инсталира изобщо - като напиша 'qemu' в терминала, пише, че нямало такава команда.

Днес следобяд ми се наложи няколко часа да ръчкам чужд компир с Боза. Докато я накарам да работи както се иска, се обринах 20 пъти и поздравих майката на Бил Гейтс поне 100 пъти! И накрая като се прибрах и си седнах на моя комп с линукс, се чувствах така сякаш се раждам за втори път. :toothy10: :toothy10:
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Валсо написа:
съб юни 01, 2019 03:52
petie написа:
Пробвай с QEMU
Пробвах няколко пъти, но не се инсталира изобщо - като напиша 'qemu' в терминала, пише, че нямало такава команда.
@petie като кажеш 'А', трябва да кажеш и 'Б'. Ти го пращаш да пробва. Имаш тема за вирбокс, сега (по принуда) трябва да имаш за qemu. Иначе ще трябва да си играеш на въпрос-отговор.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Валсо написа:
И накрая като се прибрах и си седнах на моя комп с линукс, се чувствах така сякаш се раждам за втори път. :toothy10: :toothy10:
Ето това е велико чувство и съм адски доволен като си седна на РС-то :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор

Мнение от beggginer »

Валсо написа:
petie написа:
Пробвай с QEMU
И накрая като се прибрах и си седнах на моя комп с линукс, се чувствах така сякаш се раждам за втори път. :toothy10: :toothy10:
Раждането е травматизиращо преживяване. Душиш се и да не можеш да си поемеш въздух, оглушителни звуци и заслепяваща светлина. Дърпат те от ляво и отдясно, докато главата ти е хваната в менгеме. Влиза ти кръв в очите, ушите и носа. Болка при всеки поет дъх. Студено ти е. Режат ти пъпната връв за финал.

Стига ни по веднъж да се раждаме.
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
съб юни 01, 2019 10:13
Ето това е велико чувство и съм адски доволен като си седна на РС-то :headbang: :headbang: :headbang:
Пцолютно! :усмивка1:

А преди време открих нещо странно при дюъл буута с боза (която и да е боза): ако буутна бозата от гръб-а на линукс, мишката и клавиатурата спират да работят под бозата. Ако обаче избера буут менюто на компа и избера да буутне от харда, където е инсталирана бозата, тогава работят.
И вчера, докато ръчках чуждата боза, ми се оплакаха от същото, при това са били инсталирани драйвърите за USB 3.0. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Неведоми са пътищата уиндоуски :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ето още малко уиндоус нонсенс от един руски форум: според бозата аудио драйвър няма и показва съответната иконка, а в същото време човекът си слуша музиката без ник'ъв проблем. :lol:
Качих снимката в постимг, че от руския източник я зарежда 5 часа, нищо, че е малка.

Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”