Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Имам две инсталации, адски некадърно е. Дори не можеш д Alt+Shift по подразбиране да го настроя на хората. Трябва да инсталираш добавка за подобни елементарни неща. Да не говорим за менюта, за контекстни менюта, няма НИЩО. Тотална трагедия е. И като се сетя, че всеки новак инсталира първо това извращение и направо ми става лошо колко хора са отказали :sick: :sick: :sick:
cybercop написа:
вт апр 16, 2024 11:55
Свикнах да не пипам нещата, които работят и ми се изпари ентусиазма да експериментирам.
И аз така :mrgreen:
Прочетено: 316796 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

cybercop написа:
вт апр 16, 2024 11:55
Свикнах да не пипам нещата, които работят и ми се изпари ентусиазма да експериментирам.
Защо мислиш, че канелата я свалих обратно на 5.2.7? От 5.4.0 ѝ е*ават майката отвсякъде, а 6.0 е направо 'rest in peace, Cinnamon". :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

И твоето ще е до време. След известен период ще ти започнат проблемите и ще трябва да мислиш за миграция. Най-вероятно към Windows...
Изображение
Потребителски аватар
s197
Регистриран
Регистриран: чет юли 20, 2023 22:54

Мнение от s197 »

Гледам, още дъвчите версиите, коя каква е.... Канелата не ми е крашвала, първите минути след инсталацията. КДЕ-тo ми крашна още преди да отворя бира. Мисля, че беше плазма 4, тая шаренката. 5-цата май стана една кисела и бледа от към палитра. Убунту също ми е крашвало без видима причина, на нова инсталация. :усмивка1: Относно красота, по-хубаво от 7цата(сори, че я намествам) и MacOS не съм виждал.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

s197 написа:
вт апр 16, 2024 21:22
Гледам, още дъвчите версиите, коя каква е.... Канелата не ми е крашвала, първите минути след инсталацията. КДЕ-тo ми крашна още преди да отворя бира. Мисля, че беше плазма 4, тая шаренката. 5-цата май стана една кисела и бледа от към палитра. Убунту също ми е крашвало без видима причина, на нова инсталация. :усмивка1: Относно красота, по-хубаво от 7цата(сори, че я намествам) и MacOS не съм виждал.
Така де, така - вадиш ми впечатления отпреди 5 години. Звучи супер несериозно, нали се сещаш? macOS е гаден, скърпен, грозен боклук.
Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: пон фев 21, 2022 15:29

Мнение от tmp_ZMx2fK6aL4 »

А това е Федора 40:
Изображение

Гаси фесаците!
И тия определят тенденциите в Линукс десктопа.
:картечница:
Последна промяна от tmp_ZMx2fK6aL4 на чет апр 18, 2024 16:14, променено общо 1 път.
Hardware: Windows 11 Incompatible Certified!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Ужас :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Ама що да е ужас?
Не оценяваш ли сюрреализма на червените ъгълчета на прозореца?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Е, как не, haute couture :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Мъка си е Федората и винаги си е била - тестовото дистро на RH връз потребителите мy.
Даже още по-зле - не Федората са тези, които промотират от естетична гледна страна новите си технологии.
Правят го Убунту - хем по-безбъгавo спрямо Федора, хем естетически в пъти по-добре окомплектовани вариации - Убунту, Неон, Лубунту - визуaлно удоволствие.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Когато инсталирах Fedora 39, инсталаторът ми се счупи два пъти при ръчната настройка на дяловете. Но понеже съм упорит, накрая успях да инсталирам заветната Fedora. После имах проблеми с nvidia драйвера, че не зареждаше, ама там по някакво чудо тръгна.
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Tъй като темата е за Ky, днес съм на охро-лилаво-виолетова вълна,
Ку десктоп размишления в Gnome 46 Ubuntu-guest в Plasma 6 Neon-host: O:)

Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Нещо много ми хареса това GNOME, май ще мигрирам от Сусе с KDE към Fedora без KDE. Изключих прехваленото "Blur My Shell" за прозорците, защото лагът беше гаден. Инсталирах няколко добавки, които са ми нужни. Единствено ми липсва "Dash To Dock', защото е несъвместим все още с GNOME 46, но ще го преживеем. Понеже съм с "Windows навици" и не съм толкова "на ти" с прекрасната филофия на GNOME, то я опропастих да изглежда на Windows, но се надявам да ми е простено от тези с правилните навици.
Представям ви Fedora 40 с средата по подразбиране - GNOME. Постарал съм се да разкарам някои Qt софтуер и да намеря GTK алтернативи:
Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Изключително ми е дървено. Дори само като инсталирах Mission Center и GNOME Resources и направо ми се отщя да живея. Не се бъзикам - на вид е горе-долу, докато не почнеш да го ползваш. Само като тръгнеш да го оразмеряваш и можеш да се спукаш от смях. Адското дърво. GTK, бате...
Изображение
Потребителски аватар
tmp_ZMx2fK6aL4
Ветеран
Ветеран

Shaker написа:
пет апр 19, 2024 12:15
Нещо много ми хареса това GNOME, май ще мигрирам от Сусе с KDE към Fedora без KDE. Изключих прехваленото "Blur My Shell" за прозорците, защото лагът беше гаден. Инсталирах няколко добавки, които са ми нужни. Единствено ми липсва "Dash To Dock', защото е несъвместим все още с GNOME 46, но ще го преживеем. Понеже съм с "Windows навици" и не съм толкова "на ти" с прекрасната филофия на GNOME, то я опропастих да изглежда на Windows, но се надявам да ми е простено от тези с правилните навици.
Представям ви Fedora 40 с средата по подразбиране - GNOME. Постарал съм се да разкарам някои Qt софтуер и да намеря GTK алтернативи:
А що не ползваш и двете - KDE и Gnome паралелно - според настроението за деня... O:)
Към момента "уиндоуските ти навици" си личат. :p

При мен в Gnome-а - само системни екстеншъни идващи с дистрото.

Изображение

Dash-to-Panel в комбинация с Arc Menu. Второто съм го сложил, защото ако имам много инсталирани неща и търся нещо за което не му се сещам името, да прелиствам като гламав не си е работа. Нормално каквото го стартирам го правя през клавиатурата за освежаване на паметта вместо да маумунясвам с мишка. Нали Gnome-ът е интелегентен и колкото повече пъти стартираш една програма, толкова повече се предвижва напред в списъка за избор по първи няколко букви.
От Dash-to-Panel оставям визуализацията само на старираните програми, никви излишни пинясвания - тва е Gnome! Програмата на фокус е подчертана, другите с точки/квадрати, имат повече - начи повече инстанции за съответната.

Отдясно:
- прогнозата за времето, най-важното нещо; :lol:
- клавиатурата;
- една иначе абсолютно излишна котка да ми подскача за ритъм на работа, показвайки CPU натоварването;
- една полу-излишна камера за запис на екрана, щото запис се пуска и с PrintScr;
- системното меню.

Естествено индикатори за всякакви старирани и мнинимизрани програми в таскбара - чрез TopIconsPlus.
Естествено празен тапет. :lol:

Това е - аскетичен на външен вид десктоп за максимален пърформанс и да няма разсейки и Kу :clap:
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”