@Валсо
Мога да подкарам всичко през WSL - от .sh до .exe. Айде подкарай ми IIS Web Server или Visual Studio 2022. Не можеш, нали? Ето ти скрийншот, как WSL може всичко
@Валсо
Мога да подкарам всичко през WSL - от .sh до .exe. Айде подкарай ми IIS Web Server или Visual Studio 2022. Не можеш, нали? Ето ти скрийншот, как WSL може всичко
Няколко пъти съм подкарвал VS под линукс, а от изв. време насам си имат даже и версия за линукс - нейтив. Така че и 2022 ще подкарам. Проблемът е, че това лайно дори не иска да тръгне да се сваля.
Вижда се микрошит колко били обичали линукс - като влезеш в страницата за сваляне на VS, не иска да тръгне да се сваля, защото влизаш през линукс. Страниците на други програми и компоненти пък (пак на микрошит) ти казват, че не можеш да свалиш даденото нещо, защото не си влязъл през цистерната с лайната.
Правиш ли разлика между Visual Studio Code и Visual Studio?
Това е все едно да кажа, че JetBrains Fleet и JetBrains IntelliJ IDEA са едно и също. Но факт е, че всичките им продукти ги има за Linux и са пичове
Микрошпек наистина обичат Линукс, ама да го крадат. Един читав софтуер не направиха за Linux. Като почнем от Teams, който е толкова бъгав, че все едно някой индиец го е писал за 1 долар на ден. Масово потребители искат офис пакета и Visual Studio да го портнат за Linux, ама онея се дърпат, даже си махнаха поддръжката за бъгнята Teams
Защото масово потребителите продължават да вярват на наглата лъжа "микрошит обича линукс" и така и не стоплят какво всъщност микрошит се опитва да направи. Преди време в едно видео оня индиец, дето зае мястото на Дебил Гейтс, каза, че са направили WSL, за да направят дюъл буутването безсмислено и да не се налага да пускаш линукс, а да си правиш всичко в Цистерната с лайна. С други думи да премахнат нуждата от линукс. За щастие обаче Валве направиха Говното безсмислено и ненужно и продължават да работят усилено в тази посока.
Валве? Ония с игрите ли? То Линукс само за игри се ползва, нали? Ми да си играят тогава (с дяцата ). Пък сериозните (не - СЕРИОЗНИТЕ), ний използваме Андроид, в краен случай И-фон (само когато искаме да сме вървежни пред мацките).
Та къде са Линукс телефоните? Що тая ниша е "ниска". Много, много, много хора имат телефони (и нямат компютри, не са им нужни). Те са по-овце и от "твоите овце", ама "достойна отпора" няма там.