Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
чет ное 03, 2022 18:39
То само този бъг да беше, щях да си ударя задника в тавана. Имам толкова сериозни проблеми с 5.26, че не ми се говори :lol: :lol: :lol:
Тук ще поспорим. С Plasma 5.26 има по-малко главоболия. 5.25 беше много бъгав релийз, даже и Manjaro не го бяха пуснали :lol:
Ама последната версия какво и има? Единствено имам дразнещи проблеми с втори монитор и това, че крашва плазмата, ако натисна среден бутон на иконите за звука, батерията и сините зъби.
Има неща, които ме дразнят, ама както спомена, това е единствената среда, която е влезнала в 21 век. Другите имат функционалности и вид като на Windows 98...
Прочетено: 319497 пъти
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Най-фрапантният ми е, че като си изгася монитора отида да ям и се върна да го пусна - Dolphin понякога крашва. Това ме изкарва извън нерви, защото съм си подредил по табове да ми е удобно за работа и на ден по сто пъти си ги редя наново, щото това е най-тъпият бъг на света :banghead: :banghead: :banghead:

Другият е че като пуснеш Wine инсталатор на някоя игра, GOG например и изгасиш монитора, след като го включиш, инсталаторът отива в горен ляв ъгъл.

Отново без причина, понякога при максимизиране на Dophin му изчезва лентата с бутоните и остава само черно. Оправя се или със затваряне или десен бутон на него в панела и се избира опцията за оразмеряване.

Отново Dolphin понякога при пускане на монитора си забравя широчината на страничния панел.

Няма да продължавам :sick: :sick: :sick:
Shaker написа:
пет ное 04, 2022 09:05
Другите имат функционалности и вид като на Windows 98...
Абсолютен факт :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
beggginer
Доктор
Доктор
Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33

Мнение от beggginer »

Не е само плазма, споко. Убунту преди два дни ме съсипаха с едни ъпдейти на гноме-шел. След рестарт забиха ремоути, сървизи, всичко - леш. И още има бъг с display detection, когато не е на активния монитор..
Как да си върнем контрола над Windows 10 Home :violent1:
Изображение
Валсо написа:
съб яну 21, 2023 12:28
Знам какво правя.
Потребителски аватар
Ripeng
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: нед яну 08, 2017 09:12

Мнение от Ripeng »

Сега какво ще излезе? Че само Радо няма проблеми със средата :toothy10:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

:toothy10: :toothy10: :toothy10:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Ripeng написа:
пет ное 04, 2022 12:52
Сега какво ще излезе? Че само Радо няма проблеми със средата :toothy10:
Със средата - нямам. Има само два проблема, но те не са на средата, а на разработчиците на съотвените софтуери. Единият най-вероятно е недоглеждане на енвидия, а другият е проблем на виното и все забравям да им го репортна.

Флипингът от драйвъра на енвидия работи само за някои игри и то предимно за уиндоус игри, а на всичкото отгоре надписът BLIT/FLIP не се показва коректно. За нито една нейтив игра обаче не работи. И докато при някои игри това не е проблем, то при други, като например ATS & ETS2, това е проблем, защото без флипинг вертикалната синхронизация не работи и докато горе вляво пише 60 кадъра, то картината реално върви с 30-40, което при тези две игри се вижда и с невъоръжено око. Другият случай пък е флипингът реално да работи, а горе вляво да пише БЛИТ (което е думата, когато флипингът е изключен). Този друг случай го видях в КДЕ неотдавна. Това ме кара да мисля, че проблемът е от енвидия. И не, бета драйвърите не вършат работа, при тях е същата работа.

Другият проблем пък е на виното и съм го виждал и в КДЕ, и в Канелата, така че 100% си е алкохолен проблем. Пускаш инсталатор на игра да си върши работата и докато я върши, си пускаш браузъра и още 3-4 програми (примерно). Ако решиш да видиш докъде е стигнал инсталаторът, не можеш просто да цъкнеш на иконата му на панела. Трябва ръчно да минимизираш всички отворени прозорци, за да видиш инсталатора. А не можеш и да използваш бутона на панела, защото той минимизира всички прозорци, заедно с инсталатора и след това цъкането иконата на инсталатора върху панела пак не върши работа, съответно следва ново ръчно максимизиране на всичко. :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Няма нужда да репортваш, репортнат е вече. Иначе си голям плювач и контрибутор, не си си направил труда и един сърч да пуснеш:

https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=49933
Валсо написа:
пет ное 04, 2022 14:44
А не можеш и да използваш бутона на панела, защото той минимизира всички прозорци, заедно с инсталатора и след това цъкането иконата на инсталатора върху панела пак не върши работа, съответно следва ново ръчно максимизиране на всичко.
Това ти е проблем от средата, няма такива филми при KDE.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Не, това не е същото. Алт+Таб е друга история. Тук говорим да цъкаш на иконата на инсталатора върху панела. Това го няма при графичните .sh инсталатори, така че проблемът трябва да си е от виното.

Да, в КДЕ няма такива филми, защото кликането на бутона за скриване на прозорците там реално не върши нищо. :lol: Защо мислиш набих шута на КДЕ-то, след около 3 месеца ползване? След като махнах Говното завинаги, на негово място инсталирах арч с КДЕ и допреди седмица го използвах само и единствено за ATS/ETS2. Ама след като след поредния ъпдейт половината неща спряха да работят, а неработещите си останаха неработещи (визирам мултимедийните копчета), ми дойде до гуша и заличих партишъна с КДЕ. :roll: Ще си цъкам игрите без флипинг, вече почти свикнах така, но поне като цъкна на аплета за минимизиране на прозорците, те щсе минимизират както трябва, вместо да се превръщат в малки квадрати с размер по избор на Нейт Греъм. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Все тая е дали е Alt+Tab или просто закриеш прозореца с друго приложение. Няма връщане и показване на инсталатора най-горе върху всички прозорци, ако не свалиш всичко. А ако натисна Show Desktop, скрива се и инсталаторът, но докато няма нищо отворено, мога да си го вдигна с цъкане на мишката в панела.
Валсо написа:
пет ное 04, 2022 15:12
Да, в КДЕ няма такива филми, защото кликането на бутона за скриване на прозорците там реално не върши нищо. :lol:
Отново глупости на килограм. Има си два плазмоида и единият прави точно, ама точно това, което прави Show Desktop и при Cinnamon. Не може да си толкова неориентиран, направо не е честно :sick:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет ное 04, 2022 15:25
Отново глупости на килограм. Има си два плазмоида и единият прави точно, ама точно това, което прави Show Desktop и при Cinnamon. Не може да си толкова неориентиран, направо не е честно :sick:
Да кажеш, че съм променял нещо - окей, ама не съм. Само му зададох тъмна тема и мой курсор и така го ползвах почти 3 месеца. Миналата седмица дойдоха някакви ъпдейти на цифра пакети, чиито имена започват с "k", както и на qt5-base и след тези ъпдейти цъкането на този аплет превръщаше всички отворени прозорци в квадрати, ето така:

Изображение

Такъв ефект имаше и върху игрите, които са пуснати в Borderless Window режим. С това търпението ми свърши и КДЕ-то си отиде.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Изображение

И си готов :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Mozo написа:
пет ное 04, 2022 10:31
Най-фрапантният ми е, че като си изгася монитора отида да ям и се върна да го пусна - Dolphin понякога крашва. Това ме изкарва извън нерви, защото съм си подредил по табове да ми е удобно за работа и на ден по сто пъти си ги редя наново, щото това е най-тъпият бъг на света :banghead: :banghead: :banghead:

Другият е че като пуснеш Wine инсталатор на някоя игра, GOG например и изгасиш монитора, след като го включиш, инсталаторът отива в горен ляв ъгъл.

Отново без причина, понякога при максимизиране на Dophin му изчезва лентата с бутоните и остава само черно. Оправя се или със затваряне или десен бутон на него в панела и се избира опцията за оразмеряване.

Отново Dolphin понякога при пускане на монитора си забравя широчината на страничния панел.

Няма да продължавам :sick: :sick: :sick:
Брутални са тези бъгове. Пусна ли бъг тикети за тези проблеми или вече са отворени? Ама при мен го няма това с изчезващата лента с бутоните и широчината на страничния панел :???:
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Омръзна ми да чакам тия от гном да си оправят простотиите с иконите по панела и си ги оправих сам. :lol: Увеличих всяка икона с 15%, като допълнителният размер е просто още малко прозрачен фон, а после иконата я центрирам, доколкото мога в новия размер. Само светофарчето го увеличих с 10%, защото исках да излезе ПОЧТИ от горен ръб до долен на панела, както е в момента. И сега след тази промяна иконите вече не стърчат извън панела. Понеже панелът е прозрачен, стърченето не си личеше, освен ако не влезеш в режим редакция на панела, където той става червен и тогава се виждаше. Поиграх си доста да ги направя една по една, но поне сега не се налага да правя панела висок 70 пиксела, за да скрия стърченето, което адски ме дразнеше. :mrgreen:

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа:
пет ное 04, 2022 20:13
Брутални са тези бъгове. Пусна ли бъг тикети за тези проблеми или вече са отворени? Ама при мен го няма това с изчезващата лента с бутоните и широчината на страничния панел :???:
Разбира се, винаги пускам бъгове, аз да не съм само мрънкалник като Валсо :mrgreen:

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=460478
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=461278
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=461244
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет ное 04, 2022 22:57
Разбира се, винаги пускам бъгове, аз да не съм само мрънкалник като Валсо :mrgreen:

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=460478
И като гледам си водиш монолог в този бъг, вече над 3 седмици. :lol: Но все пак имай търпение, де, скоро Греъм ще мине оттам и ще ти каже да си го оправиш сам или да платиш на програмист да ти го оправи. И затова мрънкалото Валсо вече не репортва нищо на КДЕ-то. Безсмислено е. :roll:
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”