Ripeng написа: ↑пет ное 04, 2022 12:52
Сега какво ще излезе? Че само Радо няма проблеми със средата
Със средата - нямам. Има само два проблема, но те не са на средата, а на разработчиците на съотвените софтуери. Единият най-вероятно е недоглеждане на енвидия, а другият е проблем на виното и все забравям да им го репортна.
Флипингът от драйвъра на енвидия работи само за някои игри и то предимно за уиндоус игри, а на всичкото отгоре надписът BLIT/FLIP не се показва коректно. За нито една нейтив игра обаче не работи. И докато при някои игри това не е проблем, то при други, като например ATS & ETS2, това е проблем, защото без флипинг вертикалната синхронизация не работи и докато горе вляво пише 60 кадъра, то картината реално върви с 30-40, което при тези две игри се вижда и с невъоръжено око. Другият случай пък е флипингът реално да работи, а горе вляво да пише БЛИТ (което е думата, когато флипингът е изключен). Този друг случай го видях в КДЕ неотдавна. Това ме кара да мисля, че проблемът е от енвидия. И не, бета драйвърите не вършат работа, при тях е същата работа.
Другият проблем пък е на виното и съм го виждал и в КДЕ, и в Канелата, така че 100% си е алкохолен проблем. Пускаш инсталатор на игра да си върши работата и докато я върши, си пускаш браузъра и още 3-4 програми (примерно). Ако решиш да видиш докъде е стигнал инсталаторът, не можеш просто да цъкнеш на иконата му на панела. Трябва ръчно да минимизираш всички отворени прозорци, за да видиш инсталатора. А не можеш и да използваш бутона на панела, защото той минимизира всички прозорци, заедно с инсталатора и след това цъкането иконата на инсталатора върху панела пак не върши работа, съответно следва ново ръчно максимизиране на всичко.