Най-слабата черта на Дебиан - да се бави със софтуера се превърна в най-силната му във времената на удавящи ролинг новости. Пуска другите дистрибуции да тестват и си трошат главите с с най-новите технологии, а като премине тупордията в изглаждането им и Дебиан ги прилага след 2-4 години. Хитреци
Това не e на добре, хич даже. Косвено напомня, че Линукс се превръща в все по-примамлива цел за хакване.
Винаги е била, защото огромния обем информация, включително сделки и парични преводи се извършват с нейното посредничество. Въпросът не е в това да искат, а да могат. Само ми дай възможност да придобия контрол над сървър на фондова борса и само да дам забавяне от няколко секунди преди публикуването на индексите, без да променям самата информация и не ми трябва солунската митница на Бай Ганьо.
В Ubuntu, тази уязвимост беше закърпена вчера.
Това не e на добре, хич даже. Косвено напомня, че Линукс се превръща в все по-примамлива цел за хакване.
Няма Операционна система без грешки, това е хубавото на linux, че като се открие някакъв бъг или уязвимост се оправя в максимално кратки срокове, особено ако е уязвимост в сигурността там оправянето и тестването става за броени часове.
Не е като някои други Операционни системи да са докладвани бъгове и уязвимости и те да се влачат с години.
Важното е, че уязвимостта е запушена за нула време и например новата версия вече е при мен
Тъкмо преди 2 чáса се чудех защо судо има нова версия, а то ето какво било...
И после как да не те кефи линукс, а? Това ако беше Бозата, имаше да чакаме най-малко 10 години да оправят тази дупка, а ако я оправят, задължително ще пуснат нова...