Код: Избери всички
sudo visudo
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
sudo visudo
Значи за пълни руут права в Дебиан 10 пишем товаcybercop написа: ↑чет юли 02, 2020 12:13Здравейте ! Някой разрешавал ли е sudo права на потребителя в Debain Buster и по кой начин ?
За последно, опитвах с usermod -a -G, но не стана. Преди малко прочетох, че за да стане в Buster, трябва да напишеш "sudo" пред командата, независимо, че си в администраторски акаунт. Пример за моят потребител "master".
su
sudo usermod -a -G sudo master
Другият начин е с редактиране на sudoers файла, както правех в CENTOS, но, колегата Petie ме вкара в размисли.
su -
adduser sudo master
Е не правя нищо уникално пиша сиТамболианеца написа: ↑пет юли 03, 2020 10:27Явно правиш нещата по някакъв твой си уникален начин - petie-зми някакви![]()
Свободата да можеш да правиш всичко изисква и познания как е верният начин
Иначе си чешаш кратуната при неверните вариации и комбинации.
sudo visudo
terminalov ALL=(ALL:ALL) NOPASSWD: /sbin/poweroff, /sbin/reboot
Не само тези две команди ми трябват reboot и poweroff затва съм ги и писалТамболианеца написа: ↑пет юли 03, 2020 12:09Ако това ти е единствената настройка, то за sudo visudo нямаш права, защото visudo e в /usr/sbin
И на практика това са единствените две команди, които можеш да изпълняваш със sudo като 'terminalov'
Добави в горния ред /usr/sbin/visudo и sudo visudo ще ти работи както се очаква