Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
Re: Вашият десктоп
Хареса ми как се настройва Старт Менюто с Jgmenu. Старт менюто може да бъде настроено за всеки вкус ,а може и да се направи като се комбинират няколко базови шаблони. Лошото е ,че Debian/Ubuntu/Mint ги няма в списъка на приложението. Четах някъде ,че става но се компилира от изходния код! Jgmenu ли е най-гъвкавият инструмент за настройка на Старта. По-принцип настройвате ли го това меню . Може би на различните дистрибуции е различно Старт Менюто. Някои ако има интересен вариант може да цъкне едно фото.
Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Не правиш разлика между графична среда и дистрибуция. На всяка графична среда менюто е различно, а на всяка дистрибуция можеш да инсталираш различна среда, така че това не зависи от дистрибуциятаac28 написа: ↑чет май 14, 2020 16:32Хареса ми как се настройва Старт Менюто с Jgmenu. Старт менюто може да бъде настроено за всеки вкус ,а може и да се направи като се комбинират няколко базови шаблони. Лошото е ,че Debian/Ubuntu/Mint ги няма в списъка на приложението. Четах някъде ,че става но се компилира от изходния код! Jgmenu ли е най-гъвкавият инструмент за настройка на Старта. По-принцип настройвате ли го това меню . Може би на различните дистрибуции е различно Старт Менюто. Някои ако има интересен вариант може да цъкне едно фото.

Те ти меню:

Много по-красиво и удобно от това на Дрисня 10

Lithium или lithium-dev . Това ли са файловете- jgmenu , jgmenu-dbgsym, jgmenu-xfce4-panel-applet и в тази поредност ли се инсталират.
Мислех ,че менюто се определя от дистрибуцията ,а не от графичната среда. В началото търсех Linux със съответната гафичната среда , който ще ми даде наготово направо от кутията и старт менюто и работният плот и таскбара. Разбрах ,че при LInux всичко може да се персонализира. Имам позната с MacBook .Там май нищо не може да се променя - икони, стартменю .
Мислех ,че менюто се определя от дистрибуцията ,а не от графичната среда. В началото търсех Linux със съответната гафичната среда , който ще ми даде наготово направо от кутията и старт менюто и работният плот и таскбара. Разбрах ,че при LInux всичко може да се персонализира. Имам позната с MacBook .Там май нищо не може да се променя - икони, стартменю .
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Linux е системата, която дава пълна свобода и можеш да правиш каквото си пожелаеш. Тук човек може да бъде ограничен само и единствено от липсата на знания, а не от самата система 
Иначе нямам представа за онези пакети, за които питаш, не използвам Xfce, сори

Иначе нямам представа за онези пакети, за които питаш, не използвам Xfce, сори

Твърде е възможно това меню да не е за теб. Има го, работи, но има условия които трябва да са изпълнени, за да работи.ac28 написа: ↑чет май 14, 2020 19:56Lithium или lithium-dev . Това ли са файловете- jgmenu , jgmenu-dbgsym, jgmenu-xfce4-panel-applet и в тази поредност ли се инсталират.
https://jgmenu.github.io/index.html
https://forums.bunsenlabs.org/viewtopic.php?id=6512
Предполагам, че добавката за xfce4-panel-а е ако се ползва такъв панел в някое от трите - openbox, i3 или dwm. Не знаех, че има такава даже до одеве.
Селски, Начо Селски.
В добавка - с menulibre можеш графично да променяш менюто за gtk-средите. Графично нулиране на промените с него не знам как става и дали има, но ако изтриеш $HOME/.config/menus папката връщаш менюто както е било първоначално, а с изтриването на стартерите в $HOME/.local/share/applications/*.desktop връщаш и променените стартери в първоначално (оригинално) състояние. Може и пълно изтриване на папката, но там има условности.
Под променяне имам предвид да преподреждаш, скриваш/показваш, променяш категории/създаваш нови, променяш командите/иконите/имената на програмите/коментарите за тях... ей такива работи.
Под променяне имам предвид да преподреждаш, скриваш/показваш, променяш категории/създаваш нови, променяш командите/иконите/имената на програмите/коментарите за тях... ей такива работи.
Селски, Начо Селски.
При xfce само цъкваш, правиш го като маскирана Кали като Уйндоус-10 и си викаш "тва меню стаа за всички устройства дет ги имам, що ли няма и други лоши богини, да ми дигат егото, а.к.а. ..." 

spoiler:
Селски, Начо Селски.
В KDE с няколко клика на мишката си инсталираш различни менюта, които са налични в KDE Store. После десен бутон и менюто "Alternatives". Направено е като за идиоти, ама нали GTK средите са enterprise, защо да не го направим сложно за обикновен потребител 
А колкото до XFCE, само Whisker менюто признавам, защото другите са гОла вОда.

А колкото до XFCE, само Whisker менюто признавам, защото другите са гОла вОда.
- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
трябва да забавя анимациите, за да ги хвана заедно, а ме мързи

и е много трудоемко в КДЕ

и е много трудоемко в КДЕ