Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: Вашият десктоп

Мнение от Mozo »

Нямам проблеми никакви с AUR, напротив, супер полезен е :)
Прочетено: 319424 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Изображение
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт май 23, 2017 15:31

Мнение от ac28 »

Хареса ми как се настройва Старт Менюто с Jgmenu. Старт менюто може да бъде настроено за всеки вкус ,а може и да се направи като се комбинират няколко базови шаблони. Лошото е ,че Debian/Ubuntu/Mint ги няма в списъка на приложението. Четах някъде ,че става но се компилира от изходния код! Jgmenu ли е най-гъвкавият инструмент за настройка на Старта. По-принцип настройвате ли го това меню . Може би на различните дистрибуции е различно Старт Менюто. Някои ако има интересен вариант може да цъкне едно фото.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

https://www.bunsenlabs.org/repoidx.html ... n&v=jgmenu

Гледаш за lithium, то е за Buster.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

ac28 написа:
чет май 14, 2020 16:32
Хареса ми как се настройва Старт Менюто с Jgmenu. Старт менюто може да бъде настроено за всеки вкус ,а може и да се направи като се комбинират няколко базови шаблони. Лошото е ,че Debian/Ubuntu/Mint ги няма в списъка на приложението. Четах някъде ,че става но се компилира от изходния код! Jgmenu ли е най-гъвкавият инструмент за настройка на Старта. По-принцип настройвате ли го това меню . Може би на различните дистрибуции е различно Старт Менюто. Някои ако има интересен вариант може да цъкне едно фото.
Не правиш разлика между графична среда и дистрибуция. На всяка графична среда менюто е различно, а на всяка дистрибуция можеш да инсталираш различна среда, така че това не зависи от дистрибуцията :съгласен:

Те ти меню:
Изображение
Изображение
Изображение

Много по-красиво и удобно от това на Дрисня 10 :съгласен:
Изображение
ac28
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: вт май 23, 2017 15:31

Мнение от ac28 »

Lithium или lithium-dev . Това ли са файловете- jgmenu , jgmenu-dbgsym, jgmenu-xfce4-panel-applet и в тази поредност ли се инсталират.
Мислех ,че менюто се определя от дистрибуцията ,а не от графичната среда. В началото търсех Linux със съответната гафичната среда , който ще ми даде наготово направо от кутията и старт менюто и работният плот и таскбара. Разбрах ,че при LInux всичко може да се персонализира. Имам позната с MacBook .Там май нищо не може да се променя - икони, стартменю .
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Linux е системата, която дава пълна свобода и можеш да правиш каквото си пожелаеш. Тук човек може да бъде ограничен само и единствено от липсата на знания, а не от самата система :)

Иначе нямам представа за онези пакети, за които питаш, не използвам Xfce, сори :)
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

ac28 написа:
чет май 14, 2020 19:56
Lithium или lithium-dev . Това ли са файловете- jgmenu , jgmenu-dbgsym, jgmenu-xfce4-panel-applet и в тази поредност ли се инсталират.
Мислех ,че менюто се определя от дистрибуцията ,а не от графичната среда. В началото търсех Linux със съответната гафичната среда , който ще ми даде наготово направо от кутията и старт менюто и работният плот и таскбара. Разбрах ,че при LInux всичко може да се персонализира. Имам позната с MacBook .Там май нищо не може да се променя - икони, стартменю .
Твърде е възможно това меню да не е за теб. Има го, работи, но има условия които трябва да са изпълнени, за да работи.
https://jgmenu.github.io/index.html
https://forums.bunsenlabs.org/viewtopic.php?id=6512
Предполагам, че добавката за xfce4-panel-а е ако се ползва такъв панел в някое от трите - openbox, i3 или dwm. Не знаех, че има такава даже до одеве.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

В добавка - с menulibre можеш графично да променяш менюто за gtk-средите. Графично нулиране на промените с него не знам как става и дали има, но ако изтриеш $HOME/.config/menus папката връщаш менюто както е било първоначално, а с изтриването на стартерите в $HOME/.local/share/applications/*.desktop връщаш и променените стартери в първоначално (оригинално) състояние. Може и пълно изтриване на папката, но там има условности.
Под променяне имам предвид да преподреждаш, скриваш/показваш, променяш категории/създаваш нови, променяш командите/иконите/имената на програмите/коментарите за тях... ей такива работи.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

При Plasma само цъкаш на Alternatives и си избираш друг вариант :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

При xfce само цъкваш, правиш го като маскирана Кали като Уйндоус-10 и си викаш "тва меню стаа за всички устройства дет ги имам, що ли няма и други лоши богини, да ми дигат егото, а.к.а. ..." :toothy10:
spoiler:
тема за размисъл
Моз, няма ни едно КДЕ-лайк меню за xfce-panel, за никой панел.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Няма, щото е уникално :p
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

В KDE с няколко клика на мишката си инсталираш различни менюта, които са налични в KDE Store. После десен бутон и менюто "Alternatives". Направено е като за идиоти, ама нали GTK средите са enterprise, защо да не го направим сложно за обикновен потребител :p
А колкото до XFCE, само Whisker менюто признавам, защото другите са гОла вОда.
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Мнение от fifi_fifito »

:)
Изображение
Изображение
Потребителски аватар
beggginer