Странно, но един колега си беше инсталирал KDE Neon без swap на SSD и много бавно зареждаше дистрибуцията. Когато сложи swap, изведнъж тръгна от раз да зарежда
Част от загадката с бавното зареждане е разгадана, но говорим за частен случай със SSD и HDD, и освен това не е ясно при какви условия една и съща дистрибуция веднъж решава да кара без суап-файл, а друг път - с такъв. Ето:
Diananet написа:...мистерията с бавното зареждане без swap. Първо със SSD съм и HDD за данни. Когато му задам swap дяла на SSD-то, след инсталацията Линукса автоматично го изключва, за да не го прецака и кара без него. А когато му го премахна, докато е работещ, след рестарта той няма къде да го създаде и следват два варианта. При първия създава суап-файл на HDD-то и от там идва дългото зареждане. А при втория кара без такъв.
...
Домързя ме да продължавам с експериментите и се кротнах.
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Па, ако видиш и как съм ги монтирал Пореста гума между тях за крачета, овързани със свински опашки и висят на арматурна тел пред една перка - чиста работа
За да минимизираш джоголенето до максимум , между телените уши и ламарината набутай по едно парче от същата пореста гума или овърти около жицата малко самовулканизираща се лента , абе начини 101 , идеята ти е ясна
Tsurugi написа:За да минимизираш джоголенето до максимум , между телените уши и ламарината набутай по едно парче от същата пореста гума или овърти около жицата малко самовулканизираща се лента , абе начини 101 , идеята ти е ясна
То там няма ядове, защото те са си тежки и телта е опъната доста добре и няма играене
hunter4o83 написа:Аз съм с Лаптоп нямам място за такъв окачен монтаж
То и аз нямах място, отстрани се вижда дето съм рязал, че тая видео карта половин метър дълга, тежка работа