Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
Re: Вашият десктоп
При мен е доста зле колорпейнта, инсталирах го от синаптик

AsusVivoBook17
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
CPU 11th Gen Intel(R) Core(TM) i3-1115G4 [/color]RAM 16000MB DDR4; VC-Intel UHD Graphics G4
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
На ГТК граф. среда си слагаш КДЕ-програма, която ти дърпа половината (най-малко) КДЕ
За ГТК си имаш mtpaint, gpaint и т.н.

За ГТК си имаш mtpaint, gpaint и т.н.
Ний тука сички парле ву франсе

- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
При арч си работи като пушка.Montoya написа:При мен е доста зле колорпейнта, инсталирах го от синаптик

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
При Минт е трудно, щото нещо са объркали пакета и е развален, не се показват коректно иконите и бутоните, не може да записва снимките и пр.. Аз дръпнах версия от Debian, но не помня коя, поиграх си докато стане, но стана. Вземаш най-новата например за Debian и пробваш с нея. Ако не стане вземаш малко по-старата и така. Малко ме е яд, че не си записах с коя версия ставаше, ама...Montoya написа:При мен е доста зле колорпейнта, инсталирах го от синаптик
Всичките gtk програми по въпроса са много далеч от истината, пробвал съм абсолютно всички и пробвам от пет години насам. Намирайки Kolour Paint най-накрая въздъхнах с облекчение, че нещо читаво ВСЕ ПАК има. Ако ще и десет гигабайта зависимости да дърпа, пак бих я инсталирал и използвал. Никоя друго от подобните ѝ не може да ѝ стъпи и на малкия ѝ пръст.Nibelung написа: За ГТК си имаш mtpaint, gpaint и т.н.

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Знам, че тъй ще кажеш, ама ти си обладан от КДЕ, вече съм го казвал.

gnome paint инсталирах, добра е за това за което ще се ползва
AsusVivoBook17
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Говориш глупости - използвам програмите, които ми харесват, независимо от това какви са. Използвам и един болюк GTK програми на KDE, ама за тях мълчишNibelung написа:Знам, че тъй ще кажеш, ама ти си обладан от КДЕ, вече съм го казвал.

То има един милион, но KP е най-добратаMontoya написа:gnome paint инсталирах, добра е за това за което ще се ползва

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Ако бях с КДЕ, щях да избягвам пък ГТК-програми. Това е последователност. Нещо като расова чистотаMozo написа:Използвам и един болюк GTK програми на KDE, ама за тях мълчиш

- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Монти, пробваѝ тази версия, аз ползвам нея и работи на пушка без грижиMontoya написа:При мен е доста зле колорпейнта, инсталирах го от синаптик

Nibelung написа: обладан от КДЕ

Това принципно е правилното поведение, но, има причини, които ме карат да нарушавам това правило, както вече каза и Моз - удобство, аз ще добавя - функционалностиNibelung написа:Ако бях с КДЕ, щях да избягвам пък ГТК-програми.

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
Определено точно за KolourPaint се слага повече от половината KDE - https://www.archlinux.org/packages/extr ... lourpaint/ kdebase-runtime е дебело
Дори в KaOS го няма (за 4-ката). Примерно JuK и други KDE програми са доста "леки" от към зависимости
Програмата е готина, аз я ползвам 

от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Стига, бе, те половината са опшънъл, а другата половина след компилирането не трябват и изчезват при yaourt -R $(yaourt -Qdtq), та нищо страшно