Валсич, ти сигурно под производителност на игри, не разбираш с колко FPS играеш, а за колко време се пуска играта и ако се пусне за 10 сек, но играеш с 10 FPS, сигурно за теб е по-добре ако зареди за 60 сек, но цъкаш с 60 FPS
За 100% натоварване не говори, защото дори линуксджиите реват как крашва и замръзва https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... ad-Low-RAM
Много добре знам с какви кадри вървят игрите, защото съм правил сравнения, най-вече преди месеци, когато бях със стария процесор, който уж е неподдържан от игрите, които аз играя - i3-4170. Mad Max, Crysis 1 & 2 (тройката вървеше сносно с този процесор, но не както другите игри), GTA 5, Dying Light и мн. др. - под Линукс и със стария процесор всичките (без GTA 5) вървяха с точно 60 кадъра (заради VSync).
В Бозиндоус Лудия Макс през повечето време държеше 60 кадъра, но като почнех да се бия или да взривявам коли, падаше на 40-43 кадъра, а на едно определено място от картата падаше до 19 кадъра - това със средни настройки. В Линукс обаче (нейтив Линукс клиент) нямаше значение какво правех - 60 кадъра с най-високите настройки и не падаше на по-малко.
GTA 5 имаше малко по-особен случай, за който ме мързи да пиша и да обяснявам, че има да си пиша до утре. Обаче всички останали, подкарани с Виното (в Арч, де, в Ментата бяха малко по-сложни за подкарване) - 60 кадъра нон-стоп.
Мога много да пиша за пърформанса на игрите под Линукс, но не е това темата.
А колкото до линка от фороникс: 2 години и малко отгоре използвам Линукс. Първоначално Минт и сега Арч. За тия 2 години и малко не съм имал случай да ми забие от нищото. В Ментата само имаше едни кратки зависвания, които накрая се оказа и доказа, че са от остаряла и неподдържана добавка за температурата на процесора, заради което минах на Conky, така че самото дистро не е било виновно за зависванията.
С малко налична памет нямам идея как ще се държи Линукс като цяло, защото от около 9 години (ако не и повече) не съм се виждал с по-малко от 8 ГБ РАМ.
А колкото до линка от фороникс: 2 години и малко отгоре използвам Линукс. Първоначално Минт и сега Арч. За тия 2 години и малко не съм имал случай да ми забие от нищото. В Ментата само имаше едни кратки зависвания, които накрая се оказа и доказа, че са от остаряла и неподдържана добавка за температурата на процесора, заради което минах на Conky, така че самото дистро не е било виновно за зависванията.
С малко налична памет нямам идея как ще се държи Линукс като цяло, защото от около 9 години (ако не и повече) не съм се виждал с по-малко от 8 ГБ РАМ. [/offtopic]
Мозо, искам цензура вече! Какво точно не му е ясно - да си създаде тема и да пише на воля. Хич да не е, има си оф-топик, не всеки иска да чете глупости.
@бат-начо
Лично аз бих направил още една крачка - директен бан.
Ако има още желание да пише у форума да си създаде нов приличен ник и да започне на чисто без тролене.
Между-другото тоя същият се подвизаваше с няколко провокативни ника у другия форум, последният докато бях там му беше lainux.
И моля Mozo да разчисти темата за последния месец, включително такива отговори извън темата като този - моят.
@бат-начо
Лично аз бих направил още една крачка - директен бан.
Ако има още желание да пише у форума да си създаде нов приличен ник и да започне на чисто без тролене.
Между-другото тоя същия се подвизаваше с няколко провокативни ника у другия форум, последният докато бях там му беше lainux...
Учудващо е, че след всичко това ми се дава втори шанс. Не мога да скрия изумлението си и ако имах включена камера щеше да го видиш с очите си. Явно съм сбъркал в отношението си към линуксчиите. Вие сте пример за толерантност. Може би трябва да осмисля подхода си към вас.
Тамб, ще имам питане към тебе, ама требе да поекспериментирам още малко, за да избистря кое точно не ми е ясно с live-build (ти си по-навътре, пък и съм останал с впечатление, че и назнайваш ингилизки).
Аз съм фен открай време на appimage-a и се оказва, че има проблеми в Дебиан (и Цент, май с "консервативните дистра"). Та "моя вариант" е (за пример, подразбира се, че е "гръмнато" файла да е изпълним първо)
Ако е инсталиран пакета, "то си казва", че "с електрона има проблем с правата" и иска еди-кой-си файл (обикновено в /opt) да има еди-какви-си права - "направи ги и си свиркай". (Или, пак от мене, с подобна команда/дописване в стартера на програмата).
Тамб, ще имам питане към тебе, ама требе да поекспериментирам още малко, за да избистря кое точно не ми е ясно с live-build (ти си по-навътре, пък и съм останал с впечатление, че и назнайваш ингилизки).
Аз съм фен открай време на appimage-a и се оказва, че има проблеми в Дебиан (и Цент, май с "консервативните дистра"). Та "моя вариант" е (за пример, подразбира се, че е "гръмнато" файла да е изпълним първо)
Ако е инсталиран пакета, "то си казва", че "с електрона има проблем с правата" и иска еди-кой-си файл (обикновено в /opt) да има еди-какви-си права - "направи ги и си свиркай". (Или, пак от мене, с подобна команда/дописване в стартера на програмата).
Проследих грешката. Излиза че този АppImage иска разрешен достъп до user namespace, който пък е забранен в Дебиан по подразбиране.
Разреши си го перманентно чрез:
sudo sysctl -w kernel.unprivileged_userns_clone=1
или по-добре го активирай само когато стартираш тоя АppImage - Дебиан не случайно са го деактивирали.
Значи винаги като тръгна да свалям ISO-то на Дебиан и се омотвам Някой може ли да ми даде линк за сваляне?
Аз затова си пазя отметка с адрес на миръра на нетикс, та като ми потрябва някое дистро, си го свалям директно и не се занимавам с уебстраници, които може и да са направени като хората, ама може и да не са.
В случая обаче тия дебианци явно са си разхвърляни по подразбиране, защото и мирърът им е също толкова добре "организиран", колкото и сайтът им. При Арч просто влизаш в директорията "iso" и сваляш, а при дебиан ровиш 1 час като пълен идиот и пак не намираш тъпото ИСО. Дотук стигнах с дебиана и няма ИСО: http://mirrors.netix.net/debian/dists/D ... cdrom/gtk/ - колко красив и ултрадълъг, но безполезен адрес, вместо да е кратичко и ясно като на Арч: http://mirrors.netix.net/archlinux/iso/2019.11.01/
Ако се ползва инструкцията която покрива всичкото кеч що ползва *.deb всичко е точно. Аз използвам така firefox-esr (без частта за приоритета), щото...
0 Отговори
613 Преглеждания
Последно мнение от бат-начо съб май 03, 2025 20:47
Apple отваря нов раздел в обвиненията срещу нея, след като попадна в дело за незаконно наблюдение на личните устройства на работниците си и акаунтите...