Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Абе, кво стана с Убунту-то?
Re: Абе, кво стана с Убунту-то?
За audio-то го знам. Проблемът е, че нямам картина и звук. На лаптопа също изчезва картината...
Прочетено: 3456 пъти
- Zeroadhesion
- Регистриран: нед апр 13, 2008 18:33
А, не ти работи като цяло HDMI? Аз съм пробвал, хем моята видео-карта няма HDMI, съм свързвал с DVI>HDMI преходник на PC-то и с HDMI кабел, към телевизор и има картина и звук, 1080p. И то беше с Ubuntu 12.04, nVidia.
Да. Просто показва, че има е свързан нов монитор (телевизор) и като му дам да се свърже и до там. NVIDIA Power...
И още един проблем - показва ми, че батерията ми е повредена и има капацитет едва 35%
При алфите и бетите нямаше проблем, а от както излезна това чудо финал - почнаха :D
Оправиха ли бъга при якото сечене на видеоклиповете при Dragon player и Totem?
И още един проблем - показва ми, че батерията ми е повредена и има капацитет едва 35%
При алфите и бетите нямаше проблем, а от както излезна това чудо финал - почнаха :D
Оправиха ли бъга при якото сечене на видеоклиповете при Dragon player и Totem?
- Zeroadhesion
На мен никога не са ми сечели при Ubuntu, но и в момента не го ползвам, нито имам лаптоп. tolostoi може да ти каже.
Батерии и т.н. - пак към него
Батерии и т.н. - пак към него

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Именно и затова ти работи явноZeroadhesion написа:А, не ти работи като цяло HDMI? Аз съм пробвал, хем моята видео-карта няма HDMI, съм свързвал с DVI>HDMI преходник на PC-то и с HDMI кабел, към телевизор и има картина и звук, 1080p. И то беше с Ubuntu 12.04, nVidia.

Ще изчакаме tolostoi да се изкаже. И без това той хвалеше, преди време като луд, NVIDIA под Linux

Не очаквах, че проблемът е в липсата на картина. Повечето пъти е в липсата на звук.Shaker написа:За audio-то го знам. Проблемът е, че нямам картина и звук. На лаптопа също изчезва картината...
Още в началото на темата забелязах, че има някаква промяна в драйверите на NVidia:
Обаче не знам дали това може да има нещо общо с проблема.... , and the proprietary -nvidia driver now supports the RANDR standard for monitor configuration.
Можеш да помогнеш на tolostoi, ако кажеш коя е версията на драйверите, как са инсталирани (от репо или от свален файл) и как правиш настройките за външния екран (от nvidia-settings или от System Settings-> Displays, което вече също би трябвало да работи). Резултатът от " xrandr -q" може да покаже настройките и какви изходи се засичат.
Zeroadhesion написа:Пробвах Ubuntu от чисто любопитство и сладка носталгия, но нещо не сполучих...това е друга операционна система със собствени правила, аз си оставам на GNU/Linux...

Не е майтап!
http://www.umplayer.com/
- Zeroadhesion
Ахахахаа, WTF?!?!
Тия ме кефят 

- frankennstein
- Пристрастéн
- Регистриран: съб сеп 01, 2012 20:36
Абе, някои да е слагал Ubuntu 12.10 x64, защото оня ден го инсталирах през WUBI на моя съквартирант и skype не иска да се инсталира. Вади ми грешка за някакви зависимости-skype-bin. Има доста народ по форумите с тоя проблем, ама май си остана нерешен. И уж тегля .deb пакета от сайта им, специално за 64 битова система, пак не иска.
Бях с 64, скайпа си работи. По-добре го инсталирай от партнер репо-то. Иначе, аз го бях инсталирал първо от сайта им, помня, че ревеше за някакви зависимости, но първо деинсталирах предния, всичките му пакети и се инсталира след това. За 64 ще ти трябва и някоя друга 32 библиотека,, която ще си дойде като зависимост, но ще бъде леко грозен, за да го направиш да изглежда като десктопа (темата) се инсталираше qt4-qtconfig но и 386 версията му, т. е. двете версии инсталирай. Скайпа както писах е в репото за партньори на Каноникъл.
Код: Избери всички
apt-cache policy skype
Candidate: 4.0.0.8-0oneiric1
Version table:
*** 4.0.0.8-0oneiric1 0
500 http://archive.canonical.com/ubuntu/ quantal/partner i386 Packages
100 /var/lib/dpkg/status
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Ventoy стана по-бавен
от Валсо » съб окт 26, 2024 19:12 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 14 Отговори
- 343 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт окт 29, 2024 01:01
-
-
-
За първи път датчанка стана Мис Вселена (Галерия)
от Mozo » пон ное 18, 2024 12:20 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 47 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон ное 18, 2024 12:20
-
-
-
Кой е Орлин Колев, който стана конституционен съдия
от Mozo » пет мар 21, 2025 12:31 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 83 Преглеждания
-