Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Swap Linux - "за" и "против"

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
cybercop
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет юни 04, 2015 19:27

Re: Swap Linux - "за" и "против"

Мнение от cybercop »

Diananet написа:Уж всичко коректно премахнах. За пореден път рестартирах, че преди малко ми поиска обновяване на ядрото и този път с хронометър мерех - 95 секунди зареждане. Ужас! Май съм счупил нещо :sad:
Не може така грубиянски да се пипа по монтирани дялове. Както ти писа колегата - добре, че изобщо е заредила системата. Иначе, няма никакво значение за стартирането. Дори е един дял в повече за тестване, ако си му задал пореден номер, различен от нула в последната колонка на таблицата с дялове.
https://s25.postimg.org/f8nyev0r3/fstab.png
Прочетено: 4318 пъти
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член
Регистриран: съб фев 28, 2015 10:45

Мнение от Diananet »

Уж не беше грубиянски, но нека да приемем, че е така. Напълно възможно е да съм объркал нещо. И за капак, повторих процедурата. Изпълних и командата от Мозо. И в двете версии (с и без суап дял) резултата е еднакъв. Сумирайки времената започвам да се чудя виртуален компютър ли има пред мен :lol:
Така, че се оттеглям от спора. Ето ви шота все пак:
Изображение
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Tsurugi написа:
Mozo написа:Разбира се, когато всички не са на твоето мнение, спорът става досаден, пък цяла тема пусна. Какво трябваше да правим в тая тема - да мънкаме и кимаме в съгласие, за да не ти е досадно или някаква друга цел е имала :roll:
Първо - пуснах темата/оригиналната такава, а не това витиевато нещо.../ по съвсем очевидни причини, суапът няма нищо общо с темата за Федора, която тема беше оспамена тотално с тая шлака.Второ - ваша си работа какво точно ще правите, спорът е дървен и досаден, защото нещата които твърдиш НЕ са верни.Гледам че и за /etc/fstab нещо се правиш на разсеян, защото така ти изнася на мирогледа.Трето - никакви други цели не съм имал, това че настоявам под темите които аз съм иницирал/като тази въпросна и браузърите/ да стои моето име го намирам за най-нормалното нещо, защото аз съм авторът.
Mozo написа:Когато няма swap, където тия приложения да кешират, ще кешират в паметта, тя затова е там. Swap се прави просто за увеличаване на физическата RAM. Това е RAM, но от по-бавен тип, когато ти свърши бързата. Респективно, при наличието на достатъчно физическа RAM, виртуална не ти трябва задължително. Това все пак не важи при Windows, но при Linux важи с пълна сила. Поразрови се в интернет, 95% от мненията са в полза на липсата от нужда на swap, не откриваме ние топлата вода.
Ти рови, аз нямам нужда, светът е пълен с преобладаващо мнозинство от всезнайковци и майстори по всичкология с претенция за изчерпателност и крайност на мнението, същите 95% които твърдят че уйното е най-великото постижение на човешкият гений след колелото...Колкото това е вярно, толкова и твърденията по отношение на системната РАМ памет и СУАП-а са верни.
Няма как всички да сме на едно мнение и това е добре. Ти имаш едни наблюдения, аз други :съгласен:
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Diananet написа:Сумирайки времената започвам да се чудя виртуален компютър ли има пред мен :lol:
Не си далеч от истината по отношение на управлението на дяловете. Това сървър ли е ? Не съм ползвал отдавна LVM. За последно в CENTOS преди 2-3 години, но, след това и там започнах да инсталирам върху стандартна таблица.
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член

Мнение от Diananet »

Домашния ми компютър, чрез който шервам аудио и видео файловете към лаптопа. Ама това не трябваше да го казвам, че сега Цу ще ме грабне защо лаптопа още е с Боза 7 :toothy10:
Почнеш ли да лепиш пари по монитора, докато слушаш музика в youtube - лягай си! Много си пиян!
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Няма страшно, Ди :evil3: :съгласен: Какво ли ми разбира кратуната, та да давам акъл, така че ще си трайкамИзображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Diananet написа:Домашния ми компютър, чрез който шервам аудио и видео файловете към лаптопа. Ама това не трябваше да го казвам, че сега Цу ще ме грабне защо лаптопа още е с Боза 7 :toothy10:
От какъв зор си инсталирал с LVM :roll:
Изображение
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член

Мнение от Diananet »

Дълго е за обяснение, но накратко заради меломанските ми експерименти, които така и не разбрах дали са успешни. Когато стигнем до дистрибуцията за лаптопа ще си проличи :toothy10:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Само си усложняваш живота :booty:
Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Diananet написа:Дълго е за обяснение, но накратко заради меломанските ми експерименти, които така и не разбрах дали са успешни. Когато стигнем до дистрибуцията за лаптопа ще си проличи :toothy10:
Предназначението на логическото управление на дяловете е да можеш лесно да добавяш и премахваш N-брой физически дискове, чиито данни се ползват в обща база. Не знам, какви бази с данни поддържаш и върху колко твърди диска си ги нахвърлял.
Потребителски аватар
Diananet
Почетен член
Почетен член

Мнение от Diananet »

Идеята беше домашния ми компютър да бъде мултимедиен център, подаващ сигнал към няколко телевизора и един лаптоп, намиращ се в битова стая, условно наречена механа. В произволен момент, към компа има включени различен брой флашки и външни дискове. Лаптопа трябваше да бъде с най-висок приоритет. След доста мъки и неработещи експерименти, системата заработи. Точно една сѐдмица, т.е. един петък :toothy10: след което взех два IPTV приемника и мъките започнаха отначало...
Ако искате ще ви обясня подробно, но съм сигурен, че ще ви е доста скучно. Крайния резултат от всичко е, че сега имам един излишен TP-Link 810N (с LEDE), един TP-Link 1043ND (и той с LEDE) на който вече няма да му използвам възможностите, един комп, на който SSD-то трябва да се форматира и инсталира OS отново, два IPTV приемника, които най-после не засичат и един лаптоп заради който тепърва ще ви досаждам :toothy10:
Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Diananet написа:Ако искате ще ви обясня подробно, но съм сигурен, че ще ви е доста скучно.
На мен - не :)
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Diananet написа:Идеята беше домашния ми компютър да бъде мултимедиен център, подаващ сигнал към няколко телевизора и един лаптоп, намиращ се в битова стая, условно наречена механа. В произволен момент, към компа има включени различен брой флашки и външни дискове.
Тези устройства са грижа на gvfs. LVM няма отношение по случая и не е било необходимо да се ползва.
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

:evil3: ИзображениеИзображение
Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар