Tsurugi написа:Мхм Казах ти нещо по тоя въпрос и ще го повторя, та барем престане тоя смешен спор 99% от всички програми са писани и се пишат за Убунту и Ко., а и се пакетират изключително за тях , какъв AUR, какви пет лева Знаеш ли колко са официалните пакети за Убунту 16.04 .2 ЛТС, почти 60000, ако искаме да сме точни 54937 според Синаптик А да не ти казвам, колко още неофициални има Почти още толкова Пакетите в AUR в огромната си част са препакетирани деб пакети и това е неоспорим факт , а това че този факт е трън в петата на всеки правоверен арчар си е негов проблем
Никой не е казал, че не се правят пакети за Ubuntu Естествено, че почти никой не пише за Arch ,н отова не означава че повечето са разпакетирани дебове. Абсолютно невярно. В по-голямата си част са сорсове.
mkfs-btrfs написа:Какво им харесвате на тия октопита и синаптици, на мен ми е по-трудно с графичен пакетен мениджър отколкото конзолен
Няма нищо лесно в това да се правиш на стенографист
Mozo написа:Никой не е казал, че не се правят пакети за Ubuntu Естествено, че почти никой не пише за Arch ,н отова не означава че повечето са разпакетирани дебове. Абсолютно невярно. В по-голямата си част са сорсове.
Доообре Това дето го казвам не съм го прочел в стенвестника, можеш да заложиш на това
mkfs-btrfs написа:Какво им харесвате на тия октопита и синаптици, на мен ми е по-трудно с графичен пакетен мениджър отколкото конзолен
Ти си спец Кой може да се мери с теб , ние сме още чираци
Mozo написа:
Няма нищо лесно в това да се правиш на стенографист
mkfs-btrfs написа:Е какво му е трудното да напишеш pacman -S app
apt install app
zypper in app
3 думи, какво сложно има
Дали е по-бързо от едно цъкане с мишката, а Въпросът е реторичен Освен това трябва да знаеш точно как се казва и пише пакета който ти е необходим, а не винаги нещата стоят по този начин
mkfs-btrfs написа:и виждаш точно какво се случва, а графичния инструмент скрива всичко.
Пак демонстрация на некомпетентност и незнание от твоя страна Това че ти не си в състояние да настроиш ГПИ-то на Синаптик по адекватен начин, абсолютно по никакъв начин не означава че такъв липсва, защото аз го ползвам и е видно всичко което се случва при процес по инсталация на софтуер или ъпдейт/ъпгрейд на системата
Ето с това се изчерпва въпросът Не знаеш А след като не знаеш , то не давай крайни оценки за неща от които нямаш ни най-малка представа, защото ставаш смешен Относно емулатора , то съм абсолютно убеден, че няма хич да ти стане приятно, ако чуеш мнението ми и по този въпрос и уменията и знанията ти Казах ти, дай го малко по-скромно и няма да сбъркаш, а преди да кажеш нещо преброи поне до десет и хубаво помисли и си провери инфото
При някои положения наистина е по-удобно да се използва терминал, в други не е. Ако някоя програма се закучи е хубаво да се види в терминал какво плюе, но иначе няма причина да я инсталираш с команда, въпреки че и аз често го правя. Все пак го казвам с ясното съзнание, че е много по-лесно буквално с два клика да я инсталирам, отколкото да пиша три думи, а понякога и повече
И както каза Тсу, трябва да знаеш името на програмата. Докато при фронтендите можеш да я откриеш само и по две-три букви. Пък току-виж откриеш и някоя друга интересна програма, случвало ми се е много пъти
Учудващо или не - руските пропагандисти в последно време промениха реториката си и започнаха да поставят под въпрос силата на Путин, да го критикуват...