Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс като за новобранец [РЕШЕНА]
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Re: Линукс като за новобранец
Моля, ако има проблеми, пиши без да се притесняваш. Пробвай и тези неща, които ти дадох 
Прочетено: 54846 пъти

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
През април излиза новото ЛТС-Убунту, респективно през май ще излезе новият ЛТС-Минт. Ако искаш, карай до тогава с Минт 16, а през май сложи дългосрочния нов Минт 17.
Манджаро не се държеше много добре преди няколко месеца, сега може и да са го оправили, не знам.
Манджаро не се държеше много добре преди няколко месеца, сега може и да са го оправили, не знам.
Ний тука сички парле ву франсе

- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
В момента съм с манджаро тромав иначе почна да се обновява ще го разгледам много хубави теми има за дескопа но ще мина на минт 16 само се чудя. KDE или Cinnamon графична среда да сложа но KDE ще е сигурно.

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
Нито едното, нито другото. Мате:fifi_fifito написа:KDE или Cinnamon
http://torrents.linuxmint.com/torrents/ ... so.torrent

- fifi_fifito
- Дарител
По добре ли се държи по лек по надежден или ? 32 бит или 64 бит да сложа, има ли разлика както при виндовс.Може ли мате да се направи да изглежда така.http://www54.zippyshare.com/v/33941549/file.html

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
По-лек е, по-стабилен, и много лесно се настройва.
Твоят компютър ще си е добре с 64б.
Теми за Мате има всякакви - той е преработка на Гноме2 и в gnome-look.org е пълно.
Но ако идеята ти за Линукс е да му гласиш шарении, ефекти и полупрозрачности - аз с такива не се занимавам.
Твоят компютър ще си е добре с 64б.
Теми за Мате има всякакви - той е преработка на Гноме2 и в gnome-look.org е пълно.
Но ако идеята ти за Линукс е да му гласиш шарении, ефекти и полупрозрачности - аз с такива не се занимавам.
Последна промяна от Nibelung на ср фев 12, 2014 19:34, променено общо 1 път.

- fifi_fifito
- Дарител
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
За всички нормални графични среди на Линукс има всякакви теми, уиджети, икони, курсори, цветови комбинации, бутони, картини и т.н. С таскбара също можеш да правиш каквото си искаш.
Само трябва добре да разгледаш настройките и синаптика. От настройките да избираш, променяш и комбинираш това, което ти идва вградено, а от синаптик да инсталираш още варианти за избор.
Разгледай оня сайт, който ти дадох по-горе.
Само трябва добре да разгледаш настройките и синаптика. От настройките да избираш, променяш и комбинираш това, което ти идва вградено, а от синаптик да инсталираш още варианти за избор.
Разгледай оня сайт, който ти дадох по-горе.

-
- Начинаещ
- Регистриран: вт яну 28, 2014 22:31
Нека да изкажа и аз едно мнение като новобранец на новобранец по отношение на Линукса.
След около 10 - на преинсталации на различни дистра (Убунту, манджаро, Минт-мате, Минт-цинамон, ОпенСуСе), които включваха форматиране на целия хард и ново разделяне на дялове
, се спрях (засега това ми е третото връщане към него) на LinuxMint Cinnamon 64bit версията. Също бях очарован и от ОпенСусето, но след като се направих на майстор и инсталирах най-новото линукс ядро, се скапа работата на VM Virtualbox-а (нямало синхрон между ядрата) се нервирах след опита ми да върна системната снимка на системата, и форматирах пак наново харда.
По отношение на Уиндоус, сега го ползвам само през вбокса, само заради офис пакета, щото като редактирам док файлове през Либре-то ми ги скапва.
По отношение на темите cinnamona много добре се справя можеш да си го направиш да изглежда като уин8,7,ХП, МакОс и т.н (от ОпенСусе също бях доволен от управлението на темите и ефектите) Но все пак е въпрос на вкус и предпочитания (избягвам уиндоус лайк темите, щото ако толкова го исках щях да си го инсталирам и да му се радвам)
Поздрави!

По отношение на Уиндоус, сега го ползвам само през вбокса, само заради офис пакета, щото като редактирам док файлове през Либре-то ми ги скапва.

По отношение на темите cinnamona много добре се справя можеш да си го направиш да изглежда като уин8,7,ХП, МакОс и т.н (от ОпенСусе също бях доволен от управлението на темите и ефектите) Но все пак е въпрос на вкус и предпочитания (избягвам уиндоус лайк темите, щото ако толкова го исках щях да си го инсталирам и да му се радвам)

Поздрави!
-
- Начинаещ
- Регистриран: вт яну 28, 2014 22:31
Да, ама там трябваше някакави специални настройки, и освен това не знам как може да му се сложи "лекарство" на Офиса през Wine-то.Mozo написа:Можеш да използваш Microsoft Office през Wine

- fifi_fifito
- Дарител
Здравейте аз в момента съм с минт 16 кде.С опенсусе имах големи прмеждия така и не успях да пусна някакъв филм не тръгваше vlc нямало кодеци инсталирах такива предложени ми в един друг форум,обаче пак не щеше и го махнах.За сега само манджаро ми подкара камерата защото не мога да намеря драйвъри .И не мога да сменя темата на минт инсталира се пък не я намирам никаде.

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Preferences->Cinnamon Settings->Themes
Манджаро е нормално да ти намери драйвъри за камерата, все пак е Arch
Пробвай с cheese 

Манджаро е нормално да ти намери драйвъри за камерата, все пак е Arch

- Nibelung
- Философ с чук в ръка
fifi_fifito написа:Здравейте аз в момента съм с минт 16 кде..
Mozo написа:Preferences->Cinnamon Settings->Themes

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1545 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 5020 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 426 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 6106 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 5344 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-