Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Размисли на глас
Re: Размисли на глас
Хитреци са меките, сега хем ще цоцкат парички от линуксите на азур, хем ще доликвидират линукс десктопа като го направят иконка в уиндоуса. Поне такъв е замисъла де.
Накрая нищо няма да се промени съществено и ще си останат 2-та процента хора не искащи Вин, а тези които ползват и двете ще минат на ВСЛ.
Прочетено: 22951 пъти
Накрая нищо няма да се промени съществено и ще си останат 2-та процента хора не искащи Вин, а тези които ползват и двете ще минат на ВСЛ.
Всички виждаме ядрената гъба, чакайки ударната вълна, за жалост..
-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
Изобщо не си познал. Усещам, че много ти се иска да се сбъдне желанието ти, но реалността е друга.Курчевски написа: ↑пет май 22, 2020 11:50Хитреци са меките, сега хем ще цоцкат парички от линуксите на азур, хем ще доликвидират линукс десктопа като го направят иконка в уиндоуса. Поне такъв е замисъла де.
Не отчиташ абсолютно променящ ситуацията геополитически факт - цяла Азия е в процес на миграция на държавно ниво към Линукс - Китай, Индия, Турция, Русия, Корея, Япония - това са държави с към 3 милиарда население общо. Държавното ниво определя ползването на избраната ОС в обществения живот, във военната и в учебната сфера.
Майкрософт твърдо ориентирани са единствено Северна Америка и Европа, като и в последната се наблюдава леееко пробуждане - остава да се види имат ли държавите в нея воля за собствено решение на държавно ниво или послушно ще изпълнят какво им нареди САЩ.
Със световната доминация на Windows е свършено, а допълнителен натиск за западането й на хегемон е официалното изявление на Майкрософт, че развитието на Уиндоус не е вече основен приоритет за компанията.
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Ще ликвидират само Убунту. Голяма част от останалите дистрибуции не могат да ги пипнат изобщо: BSD (макар да съм чувал, че това не е линукс) и вариантите му, Debian, Arch, Gentoo, Slackware... Най-малко 3 от изброените изобщо няма да се поддадат на машинациите на Майкрософт. Особено за Дебианци и Арчъри много се съмнявам, че някога ще решат да се замесят с Майкрософт.Курчевски написа: ↑пет май 22, 2020 11:50Хитреци са меките, сега хем ще цоцкат парички от линуксите на азур, хем ще доликвидират линукс десктопа като го направят иконка в уиндоуса. Поне такъв е замисъла де.
Кампучия, пардон Камбоджа имаше много шик дистро навремето (пък кой ги броеше за слива тогава) правено от един художник (то затова беше и много красиво).
Тия, дето на теория бяха навремето втора ръка, имаха добри дистра (по-добри от "сегашните модерни"). А когато това стане и държавна политика... И, да вземем за пример Русия - имаше борба на какво да е базирана националната ОС, е
аз не знам все още на кое е базирана (пък може да е и небазирана на никое), както и не знам коя е тяхната национална ОС.
Офтопик:

Селски, Начо Селски.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
И намен това са ми надеждите, но е прекалено хубаво, за да е истина и не ми се вярва особено.Тамболианеца написа: ↑пет май 22, 2020 21:43Изобщо не си познал. Усещам, че много ти се иска да се сбъдне желанието ти, но реалността е друга.Курчевски написа: ↑пет май 22, 2020 11:50Хитреци са меките, сега хем ще цоцкат парички от линуксите на азур, хем ще доликвидират линукс десктопа като го направят иконка в уиндоуса. Поне такъв е замисъла де.
Не отчиташ абсолютно променящ ситуацията геополитически факт - цяла Азия е в процес на миграция на държавно ниво към Линукс - Китай, Индия, Турция, Русия, Корея, Япония - това са държави с към 3 милиарда население общо. Държавното ниво определя ползването на избраната ОС в обществения живот, във военната и в учебната сфера.
Майкрософт твърдо ориентирани са единствено Северна Америка и Европа, като и в последната се наблюдава леееко пробуждане - остава да се види имат ли държавите в нея воля за собствено решение на държавно ниво или послушно ще изпълнят какво им нареди САЩ.
Със световната доминация на Windows е свършено, а допълнителен натиск за западането й на хегемон е официалното изявление на Майкрософт, че развитието на Уиндоус не е вече основен приоритет за компанията.

-
- Пристрастéн
- Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00
@Mozo
Тези държави ще извършат стандартизация във въвеждането на Линукс ОС, липсата на която е основната болест в Линукс и причина за слабото му разпространение (да, да усетих как ще ми се нахвърлят буквоядите, че наричам Линукс ОС, но това понятие вече е общоприетото в цял свят)
Проблемът на Линукс ОС е в убийственото количество от дистрибуции - в 95% от случаите без принос в развитието на Линукс като ОС, освен различни тапети или подборка на програми.
Над 1500 са регистрираните дистрибуции - това е лудост и абсолютен саботаж за стандартизация за ОС. Количеството Линукс дистра е една класическа Вавилонска кула - объркване в избора и разпръскване на усилията. За да има успех Линукс ОС, трябва да има стандартизация и 'поголовен сеч' на излишните дистрибуции. Точно както утвърдилите се днес монотеистични религии са го направили с хилядите божества на политеизма преди тях. Дереват върху деревата пък е вече фаза на дистро олигофрения.
Какво могат да допринесат персонално напредналите в Линукс според мен - да прозрат факта, че кривото разбиране за Линукс разнообразието е гибелно за самия Линукс и да престанат да инсталират и помагат на начинаещи за дистрибуции, които не са основни(independent). Така хем ще привлекат начинаещи към основните истински от значение дистрибуции, хем ще дадат своя и на ученика си принос в попарването смъртоносно кърлежите на дереватите, хем ще направят своя микро принос към стандартизация на Линукс ОС.
Може ли дистро-кърлеж да живее без приемника си? Реторичен въпрос.
А по въпроса кои са основните(independent) дистрибуци за десктоп употреба от значение:
https://distrowatch.com/search.php?osty ... ive#simple
Тези държави ще извършат стандартизация във въвеждането на Линукс ОС, липсата на която е основната болест в Линукс и причина за слабото му разпространение (да, да усетих как ще ми се нахвърлят буквоядите, че наричам Линукс ОС, но това понятие вече е общоприетото в цял свят)
Проблемът на Линукс ОС е в убийственото количество от дистрибуции - в 95% от случаите без принос в развитието на Линукс като ОС, освен различни тапети или подборка на програми.
Над 1500 са регистрираните дистрибуции - това е лудост и абсолютен саботаж за стандартизация за ОС. Количеството Линукс дистра е една класическа Вавилонска кула - объркване в избора и разпръскване на усилията. За да има успех Линукс ОС, трябва да има стандартизация и 'поголовен сеч' на излишните дистрибуции. Точно както утвърдилите се днес монотеистични религии са го направили с хилядите божества на политеизма преди тях. Дереват върху деревата пък е вече фаза на дистро олигофрения.
Какво могат да допринесат персонално напредналите в Линукс според мен - да прозрат факта, че кривото разбиране за Линукс разнообразието е гибелно за самия Линукс и да престанат да инсталират и помагат на начинаещи за дистрибуции, които не са основни(independent). Така хем ще привлекат начинаещи към основните истински от значение дистрибуции, хем ще дадат своя и на ученика си принос в попарването смъртоносно кърлежите на дереватите, хем ще направят своя микро принос към стандартизация на Линукс ОС.
Може ли дистро-кърлеж да живее без приемника си? Реторичен въпрос.
А по въпроса кои са основните(independent) дистрибуци за десктоп употреба от значение:
https://distrowatch.com/search.php?osty ... ive#simple
Последна промяна от Тамболианеца на съб май 23, 2020 10:39, променено общо 2 пъти.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
То понеже не е олигофрения да направиш десктоп среда, която има по-малко опции за къстъмизация от Говняндоус... Визирам гнусния Гном 3, Юнити или както там се казва супер грозната среда на Х*йбунту. Така че в случая екипът на Минт заслужава похвала, защото правят от нищо (Гном 3) нещо (Канела) и като гледам, им се получава. Даже им се получава малко по-добре от други среди, които са писани от нулата.Тамболианеца написа: ↑съб май 23, 2020 10:00Дереват върху деревата пък е вече фаза на дистро олигофрения.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Да, не всички са такива, но Тамбо като цяло е прав. А изключенията само потвърждават правилото 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Не съм казал, че не е прав. Има хиляди деривати на деривати, а само 10-ина десктоп среди, така че ни трябват повече десктоп среди, а не дистрибуции. В момента потребителят има избор от само 4-5 среди, които стават за нещо - Канелата, КДЕ, Мишката, Дийпин (донякъде), LXDE, Гном 2 от времето на Убунту 10.10 и КДЕ 4 (ако успееш да си ги намериш и инсталираш). Останалите са някаква каша от код, която рядко успява да тръгне, а ако тръгне пък не можеш да променяш това или онова, както е в Enlightenment desktop. 

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Повечето от тях дори не знаят, че нямат никакъв избор и са самодоволни овце, радващи се на боклука, който от Майкрософт им заповядат да ползват.
Ама трябва ли да падаме до тяхното ниво? Да имаме максимум 6 среди и да наричаме това "избор" на фона на хилядите деривати? От изброените среди само Канелата, LXDE и КДЕ4 са ми хванали вниманието. Последната съвсем скоро я видях на един лаптоп и вървеше леко и прекрасно, нямаше и помен от бъговете, които в момента ме спират да я ползвам. Обаче човекът не знаеше откъде е свалена, защото някой друг му е инсталирал убунту 18 с КДЕ 4. Което според мен може да стане само с mini-ISO на убунту и правилния мирър, така че тепърва трябва да го търся (миръра).
Ама трябва ли да падаме до тяхното ниво? Да имаме максимум 6 среди и да наричаме това "избор" на фона на хилядите деривати? От изброените среди само Канелата, LXDE и КДЕ4 са ми хванали вниманието. Последната съвсем скоро я видях на един лаптоп и вървеше леко и прекрасно, нямаше и помен от бъговете, които в момента ме спират да я ползвам. Обаче човекът не знаеше откъде е свалена, защото някой друг му е инсталирал убунту 18 с КДЕ 4. Което според мен може да стане само с mini-ISO на убунту и правилния мирър, така че тепърва трябва да го търся (миръра).
Възможно ли е някои овце да ползват Уйн и уйн-програми защото трябва да се учат или да си вадят хляба с/на тях, а Линукс да го няма в техните учебници/на работното им място. Трябва ли те да правят революцията/да бъдат терористите-анархисти в налагането на неовчите идеи. Те ли трябва да са виновните, че някой умен е решил да ги нарече така.
Селски, Начо Селски.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
МАЕ размисли и очаква по-голямо търсене на петрол до края на годината
от Mozo » чет ное 14, 2024 12:45 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 84 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет ное 14, 2024 12:45
-
-
-
Има ли колебания? Според премиера Радев може да размисли за референдума за еврото (ВИДЕО)
от Mozo » пон май 12, 2025 15:56 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 16 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон май 12, 2025 15:56
-
-
-
Глас от САЩ: Погледнах в бъдещето, не видях Америка
от Mozo » пон апр 07, 2025 15:10 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 19 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон апр 07, 2025 15:10
-
-
-
Евродепутати искат Унгария да бъде лишена от глас в ЕС
от Mozo » вт юли 16, 2024 12:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 89 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт юли 16, 2024 12:28
-
-
-
Глас от Полша: Не се заблуждавайте, Тръмп се нуждае от Путин, за да постигне целите си
от Mozo » пон мар 10, 2025 12:28 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 101 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон мар 10, 2025 12:28
-