Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран
Регистриран: нед фев 12, 2017 14:08

Re: Вашият десктоп

Мнение от mkfs-ext4 »

Аз съм с Intel Kaby Lake видеочип и нямам контролен панел в Линукса...и яркостта дори на 1 не е толкова ниско колкото мога да я намаля с контролния панел на Intel HD Graphics.
Прочетено: 321943 пъти
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

p4p написа:Още от Lumina: :)...
Лумина е страшно интересен проект :thumbright: :headbang: Обаче според мен тези сини Oxygen икони от KDE не си тичат много-много със зеленото :-k Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

Tsurugi написа:... Обаче според мен тези сини Oxygen икони от KDE не си тичат много-много със зеленото :-k Изображение
Виж 6-та снимка! Сменят се иконите само в панела и менюто. Не разбрах как се задават във файловия мениджър. :)

Изображение

Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

p4p написа:
Tsurugi написа:... Обаче според мен тези сини Oxygen икони от KDE не си тичат много-много със зеленото :-k Изображение
Виж 6-та снимка! Сменят се иконите само в панела и менюто. Не разбрах как се задават във файловия мениджър. :)
Видях я :съгласен: , при това още от първия пътИзображениеНяма какво толкова да му разбираш :booty: , защото вече го знаеш :съгласен: , а това което получаваш като краен резултат, тоест Oxygen вместо Humanity-Wise е пряк резултат от мешаната скара :evil3: , която между впрочем не един и два пъти ти казах да не правишИзображениеИмаш KDE в миш-маша :evil3: , еми получаваш KDE дори там където не го очакваш и искаш :booty: ИзображениеПравиш всичко на чисто и всичко би трябвало да е ток и жица :evil3: :китарист: :headbang:

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

Виж тук, че са същите икони. :)
Аз ще пробвам на чисто, но мисля, че ще се получи както с LXQt - доста неща няма да работят.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Tsurugi написа:Първи ги шкартираха бунтаците :evil3: и при това абсолютно заслужено :headbang:
Mozo написа:Пробвай да инсталираш AMD, за да видиш, че те нямат дори контролен панел.
:-s :-k :arrow: :evil3: :съгласен:
Изображение
Изображение
Давай, къде е този панел в последните Ubuntu и Mint? А къде им е смяната на графичния чип? Не се прави, че не знаеш за какво говоря, аз също мога да изкарам шотове отпреди 10 години, ама някак си не са актуални :p Сега инсталираш Ubuntu и искаш сносен геймплей и един елементарен контрол панел - НЯМА. Над 90% от игрите за Linux не поддържат AMD, а само Nvidia, щооо? Ама те нямали читав драйвър и игрите се влачат с 15 кадъра в секунда. Ама те не поддържали X.Org 1.17. Алоо, вече сме на 1.19 :lol: :lol: :lol: Излиза нова версия на Vulkan, още на следващия ден Nvidia вадят бета драйвър за нея. От AMD се чува, че можело да излезе в близките месеци... Иначе е много яко да си с AMD, ама някой друг път :съгласен:
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

p4p написа:Виж тук, че са същите икони. :)
Аз ще пробвам на чисто, но мисля, че ще се получи както с LXQt - доста неща няма да работят.
Нямам представа какви точно ги е мислил и дробил Кен Мур :-k , когато е създавал тази Qt 4 вариация на Флуксбокс, но когато аз пробвах Лумина под Спарки Линукс иконите можеха да се сменят, а освен това бяха други по подразбиране :evil3: Причината може да е в това че така е мислено, но при всички положения спри да правиш тия манджи, защото проблемът може да произтича от това че имаш KDE и LXqt, може и от друго да е, не знам :-k Както казах пробвал съм я само за пробата, като това стана миналата година набързо и без да ровя много, защото бях доста натоварен служебно и това беше :evil3: За да хванеш цаката на нещата, особено ако са нещо ново и непознато, то си иска стабилно ровене и четене, защото нещата стават и се правят в някои случаи доста различноИзображение
Mozo написа:
Tsurugi написа:Първи ги шкартираха бунтаците :evil3: и при това абсолютно заслужено :headbang:
Mozo написа:Пробвай да инсталираш AMD, за да видиш, че те нямат дори контролен панел.
:-s :-k :arrow: :evil3: :съгласен:
Изображение
Изображение
Давай, къде е този панел в последните Ubuntu и Mint? А къде им е смяната на графичния чип? Не се прави, че не знаеш за какво говоря, аз също мога да изкарам шотове отпреди 10 години, ама някак си не са актуални :p Сега инсталираш Ubuntu и искаш сносен геймплей и един елементарен контрол панел - НЯМА. Над 90% от игрите за Linux не поддържат AMD, а само Nvidia, щооо? Ама те нямали читав драйвър и игрите се влачат с 15 кадъра в секунда. Ама те не поддържали X.Org 1.17. Алоо, вече сме на 1.19 :lol: :lol: :lol: Излиза нова версия на Vulkan, още на следващия ден Nvidia вадят бета драйвър за нея. От AMD се чува, че можело да излезе в близките месеци... Иначе е много яко да си с AMD, ама някой друг път :съгласен:
Ти прочете ли какво съм написал :?: :!: :-k Шотовете са от 15.10, а не отпреди 10 години, поддръжката я спряха както съм написал от 16.04, та не се правя на такъв и онакъв :thumbright: Просто показвам че такова нещо имаше доскоро, тъй като по смисъл казаното от теб предполага обратното, а това просто не е вярно :evil3: Така че не се сърди на мен и не стреляй по вестоносеца :booty: :thumbright: Изображение
ЕДИТ:Не ползвам AMD :evil3: Изображение

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Nibelung
Философ с чук в ръка
Философ с чук в ръка
Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19

Мнение от Nibelung »

Tsurugi написа:Имаш KDE в миш-маша :evil3: , еми получаваш KDE дори там където не го очакваш и искаш :booty: Изображение
:headbang:
Ний тука сички парле ву франсе

Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Mozo написа:Давай, къде е този панел в последните Ubuntu и Mint? А къде им е смяната на графичния чип? Не се прави, че не знаеш за какво говоря, аз също мога да изкарам шотове отпреди 10 години, ама някак си не са актуални :p Сега инсталираш Ubuntu и искаш сносен геймплей и един елементарен контрол панел - НЯМА. Над 90% от игрите за Linux не поддържат AMD, а само Nvidia, щооо? Ама те нямали читав драйвър и игрите се влачат с 15 кадъра в секунда. Ама те не поддържали X.Org 1.17. Алоо, вече сме на 1.19 :lol: :lol: :lol: Излиза нова версия на Vulkan, още на следващия ден Nvidia вадят бета драйвър за нея. От AMD се чува, че можело да излезе в близките месеци... Иначе е много яко да си с AMD, ама някой друг път :съгласен:
Tsurugi написа:Ти прочете ли какво съм написал :?: :!: :-k Шотовете са от 15.10, а не отпреди 10 години, поддръжката я спряха както съм написал от 16.04, та не се правя на такъв и онакъв :thumbright: Просто показвам че такова нещо имаше доскоро, тъй като по смисъл казаното от теб предполага обратното, а това просто не е вярно :evil3: Така че не се сърди на мен и не стреляй по вестоносеца :booty: :thumbright: Изображение
ЕДИТ:Не ползвам AMD :evil3: Изображение
Точно така - имаШЕ, вече няма и това казвам - няма панел ;) То и драйвъри няма :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Криво-ляво се разбрахме някак :съгласен: , кой, какво, как и защо... :booty: :cheers1: :toothy10:

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Мда, днес четох, че при Nvidia вече може да се инсталира последната Mesa, заедно със затворения драйвър, благодарение на GLVNDкоето дава много по-добра Optimus поддръжка. AMD отново мълчат, което не е нещо ново. Имат да работят тоневе работа и пак не е ясно кога ще настигнат Nvidia, при това за елементарни неща...
Изображение
Потребителски аватар
ivoarch
Начинаещ
Регистриран: ср апр 13, 2016 00:05

Мнение от ivoarch »

Демонстрация на добавката Gnome shell extension - Terminix DropDown

Инсталирай : https://extensions.gnome.org/extension/ ... -dropdown/
mkfs-ext4
Ветеран
Ветеран