Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
Re: Вашият десктоп
Аз съм с Intel Kaby Lake видеочип и нямам контролен панел в Линукса...и яркостта дори на 1 не е толкова ниско колкото мога да я намаля с контролния панел на Intel HD Graphics.
Прочетено: 321943 пъти
- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Лумина е страшно интересен проектp4p написа:Още от Lumina:...

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- p4p
- Почетен член
- Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35
Виж 6-та снимка! Сменят се иконите само в панела и менюто. Не разбрах как се задават във файловия мениджър.Tsurugi написа:... Обаче според мен тези сини Oxygen икони от KDE не си тичат много-много със зеленото![]()

- Tsurugi
- VIP
Видях яp4p написа:Виж 6-та снимка! Сменят се иконите само в панела и менюто. Не разбрах как се задават във файловия мениджър.Tsurugi написа:... Обаче според мен тези сини Oxygen икони от KDE не си тичат много-много със зеленото![]()

剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Давай, къде е този панел в последните Ubuntu и Mint? А къде им е смяната на графичния чип? Не се прави, че не знаеш за какво говоря, аз също мога да изкарам шотове отпреди 10 години, ама някак си не са актуалниTsurugi написа:Първи ги шкартираха бунтацитеи при това абсолютно заслужено
Mozo написа:Пробвай да инсталираш AMD, за да видиш, че те нямат дори контролен панел.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- Tsurugi
- VIP
Нямам представа какви точно ги е мислил и дробил Кен Мурp4p написа:Виж тук, че са същите икони.![]()
Аз ще пробвам на чисто, но мисля, че ще се получи както с LXQt - доста неща няма да работят.

Ти прочете ли какво съм написалMozo написа:Давай, къде е този панел в последните Ubuntu и Mint? А къде им е смяната на графичния чип? Не се прави, че не знаеш за какво говоря, аз също мога да изкарам шотове отпреди 10 години, ама някак си не са актуалниTsurugi написа:Първи ги шкартираха бунтацитеи при това абсолютно заслужено
Mozo написа:Пробвай да инсталираш AMD, за да видиш, че те нямат дори контролен панел.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сега инсталираш Ubuntu и искаш сносен геймплей и един елементарен контрол панел - НЯМА. Над 90% от игрите за Linux не поддържат AMD, а само Nvidia, щооо? Ама те нямали читав драйвър и игрите се влачат с 15 кадъра в секунда. Ама те не поддържали X.Org 1.17. Алоо, вече сме на 1.19
![]()
![]()
Излиза нова версия на Vulkan, още на следващия ден Nvidia вадят бета драйвър за нея. От AMD се чува, че можело да излезе в близките месеци... Иначе е много яко да си с AMD, ама някой друг път

ЕДИТ:Не ползвам AMD

剣リナックスをとともに武士
- Nibelung
- Философ с чук в ръка
- Регистриран: пон апр 14, 2008 01:19
Tsurugi написа:Имаш KDE в миш-маша, еми получаваш KDE дори там където не го очакваш и искаш
![]()

Ний тука сички парле ву франсе

- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Mozo написа:Давай, къде е този панел в последните Ubuntu и Mint? А къде им е смяната на графичния чип? Не се прави, че не знаеш за какво говоря, аз също мога да изкарам шотове отпреди 10 години, ама някак си не са актуалниСега инсталираш Ubuntu и искаш сносен геймплей и един елементарен контрол панел - НЯМА. Над 90% от игрите за Linux не поддържат AMD, а само Nvidia, щооо? Ама те нямали читав драйвър и игрите се влачат с 15 кадъра в секунда. Ама те не поддържали X.Org 1.17. Алоо, вече сме на 1.19
![]()
![]()
Излиза нова версия на Vulkan, още на следващия ден Nvidia вадят бета драйвър за нея. От AMD се чува, че можело да излезе в близките месеци... Иначе е много яко да си с AMD, ама някой друг път
Точно така - имаШЕ, вече няма и това казвам - няма панелTsurugi написа:Ти прочете ли какво съм написал![]()
![]()
Шотовете са от 15.10, а не отпреди 10 години, поддръжката я спряха както съм написал от 16.04, та не се правя на такъв и онакъв
Просто показвам че такова нещо имаше доскоро, тъй като по смисъл казаното от теб предполага обратното, а това просто не е вярно
Така че не се сърди на мен и не стреляй по вестоносеца
![]()
![]()
ЕДИТ:Не ползвам AMD![]()

- Tsurugi
- VIP
Криво-ляво се разбрахме някак
, кой, какво, как и защо...

剣リナックスをとともに武士
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Мда, днес четох, че при Nvidia вече може да се инсталира последната Mesa, заедно със затворения драйвър, благодарение на GLVNDкоето дава много по-добра Optimus поддръжка. AMD отново мълчат, което не е нещо ново. Имат да работят тоневе работа и пак не е ясно кога ще настигнат Nvidia, при това за елементарни неща...

Демонстрация на добавката Gnome shell extension - Terminix DropDown
Инсталирай : https://extensions.gnome.org/extension/ ... -dropdown/
Инсталирай : https://extensions.gnome.org/extension/ ... -dropdown/
Очевидно Xfce-то е по-яко от KDE3/4/5