Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Вашият десктоп
- fifi_fifito
- Дарител
- Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17
- Tsurugi
- VIP
- Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10
Re: Вашият десктоп
Супер е станало
, ама много си го нагнявил
, минималните ми инсталации на Арч и т.н. се движат около най-необходимото - тоест около ~800 пакета

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>
剣リナックスをとともに武士
- fifi_fifito
- Дарител
Учудващо добре се държиTsurugi написа:Супер е станало, ама много си го нагнявил
, минималните ми инсталации на Арч и т.н. се движат около най-необходимото - тоест около ~800 пакета
![]()
![]()

- p4p
- Почетен член
- Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35
Моите пакети са още повече, но върви леко и засега няма проблеми.

- Tsurugi
- VIP
Сега...
, ако ще се надцакваме
, то моите пакети на 12-та са близо 4000
/по-точно някъде ~3800, не помня точно
, но ако се налага мога да проверя
/, та ви удрам сите уземи
, а освен това е бърза, като пръдня из гащи
Но не това имах предвид
, а че ако слагаш сървър, то правиш нещо минималистично, защото иначе защо да го правиш
- просто инсталираш един нормален образ и си свиркаш

剣リナックスをとともに武士
- fifi_fifito
- Дарител
- Tsurugi
- VIP
Моите адмирации към теб и Кибер в частност, че ти помага
Не казвам, че е нещо кофти или нередно
, а просто как аз правя нещата пречупени през моята не непременно най-правилна гледна точка

剣リナックスをとともに武士
Не става въпрос за сървър, а за минимална система, инсталирана от ubuntu-server. Опцията "Минимална система" се избира при стартиране, след натискане на бутона "F4". След този избор на се качва нищо друго, освен минималната система. Върху нея след инсталацията си е качил Xfce и потребителски набор от приложения. Предпочитам този инсталационен образ пред мрежовата инсталация, защото при последната, често има проблеми и трябва да редактираш конфигурационни файлове. При инсталация от ubuntu-server, всички пакети са на диска и не се получава ситуация при която част от пакетите в netboot образа са с няколко месеца или дори години по- стари от сваляните от хранилищата по време на инсталацията.Tsurugi написа:... , а че ако слагаш сървър, то правиш нещо минималистично, защото иначе защо да го правиш- просто инсталираш един нормален образ и си свиркаш
![]()
![]()
- Tsurugi
- VIP
Знам за какво става въпрос, но минимална система от моя гледна точка не трябва да съдържа в себе си 1302 пакета и точно по тази причина написах горните си мнения по въпроса с акцент върху този аспект

剣リナックスをとともに武士
Върху минималната система, можеш да си качиш и 10 000 пакета, ако са ти необходими. Последното условие е много важно. Това от което имаш нужда. При такава инсталация, няма да се стигне до "осиротяване" на десктопа, защото някой е включил в стандартния десктоп (Lubuntu, Xubuntu....) плеъри, мениджъри на актуализации и т.н., които не можеш да махнеш, без да се разпадне цялата графична среда, ако не си се изхитрил да вкараш базова сесия.Tsurugi написа:Знам за какво става въпрос, но минимална система от моя гледна точка не трябва да съдържа в себе си 1302 пакета и точно по тази причина написах горните си мнения по въпроса с акцент върху този аспект![]()
![]()
- Tsurugi
- VIP
А, аз какво казвам
, можело
, ами може разбира се, че кой оспорва
, но дали трябва
Моето мнение е, че не трябва, но то си е мое и не ангажирам никого с него

剣リナックスをとともに武士
Интересно, че тази реплика не я коментираха първо Arch потребителите. Докато в Ubuntu масово се ползват стандартни десктоп конфигурации, там потребителските десктопи върху минимална система са преобладаващи. Аз съм ползвал и двата варианта и предпочитам втория. Дори в CENTOS инсталирам "Минимален десктоп", който накичвам с приложения след инсталацията.Tsurugi написа:А, аз какво казвам, можело
, ами може разбира се, че кой оспорва
, но дали трябва
![]()
Моето мнение е, че не трябва, но то си е мое и не ангажирам никого с него
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Че аз дори не инсталирам готови пакети - от голо ядро започвам програма по програма. Така съм сигурен, че нищо ненужно не е било инсталирано. Да, малко е мъка по този начин, но в края на краищата инсталирам веднъж, след това бекъп и забравям с години. А системата фърка

Офтопик: