Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Вашият десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител
Регистриран: пон фев 10, 2014 10:17

Re: Вашият десктоп

Мнение от fifi_fifito »

ubuntu server xfce :)

Изображение
Прочетено: 322261 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP
Регистриран: ср сеп 23, 2015 03:10

Мнение от Tsurugi »

Супер е станало :headbang: , ама много си го нагнявил :booty: , минималните ми инсталации на Арч и т.н. се движат около най-необходимото - тоест около ~800 пакета :evil3: :thumbright: Изображение

OXXXXXXX[{#LINUX&&HACK:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:/:>

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител

Мнение от fifi_fifito »

Tsurugi написа:Супер е станало :headbang: , ама много си го нагнявил :booty: , минималните ми инсталации на Арч и т.н. се движат около най-необходимото - тоест около ~800 пакета :evil3: :thumbright: Изображение
Учудващо добре се държи ;)
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

:thumbright: :headbang:

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

Моите пакети са още повече, но върви леко и засега няма проблеми. :)

Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Сега... :booty: :toothy10: , ако ще се надцакваме :-s , то моите пакети на 12-та са близо 4000Изображение :salute: /по-точно някъде ~3800, не помня точно :-k , но ако се налага мога да проверя :thumbright: /, та ви удрам сите уземи :evil3: :headbang: :p , а освен това е бърза, като пръдня из гащи :evil3: :F1: :headbang: :toothy10: Но не това имах предвид :evil3: , а че ако слагаш сървър, то правиш нещо минималистично, защото иначе защо да го правиш :-k - просто инсталираш един нормален образ и си свиркаш :evil3: :headbang: smst

剣リナックスをとともに武士

Потребителски аватар
fifi_fifito
Дарител
Дарител

Мнение от fifi_fifito »

Аз просто се пробвах, с помощта на cybercop.
Изображение
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Моите адмирации към теб и Кибер в частност, че ти помага :headbang: :headbang: :headbang: Не казвам, че е нещо кофти или нередно [-( , а просто как аз правя нещата пречупени през моята не непременно най-правилна гледна точка :evil3: :съгласен: Изображение

剣リナックスをとともに武士

cybercop
Ветеран
Ветеран
Регистриран: чет юни 04, 2015 19:27

Мнение от cybercop »

cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Tsurugi написа:... , а че ако слагаш сървър, то правиш нещо минималистично, защото иначе защо да го правиш :-k - просто инсталираш един нормален образ и си свиркаш :evil3: :headbang: smst
Не става въпрос за сървър, а за минимална система, инсталирана от ubuntu-server. Опцията "Минимална система" се избира при стартиране, след натискане на бутона "F4". След този избор на се качва нищо друго, освен минималната система. Върху нея след инсталацията си е качил Xfce и потребителски набор от приложения. Предпочитам този инсталационен образ пред мрежовата инсталация, защото при последната, често има проблеми и трябва да редактираш конфигурационни файлове. При инсталация от ubuntu-server, всички пакети са на диска и не се получава ситуация при която част от пакетите в netboot образа са с няколко месеца или дори години по- стари от сваляните от хранилищата по време на инсталацията.
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

Знам за какво става въпрос, но минимална система от моя гледна точка не трябва да съдържа в себе си 1302 пакета и точно по тази причина написах горните си мнения по въпроса с акцент върху този аспект :evil3: :thumbright: Изображение

剣リナックスをとともに武士

cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Tsurugi написа:Знам за какво става въпрос, но минимална система от моя гледна точка не трябва да съдържа в себе си 1302 пакета и точно по тази причина написах горните си мнения по въпроса с акцент върху този аспект :evil3: :thumbright: Изображение
Върху минималната система, можеш да си качиш и 10 000 пакета, ако са ти необходими. Последното условие е много важно. Това от което имаш нужда. При такава инсталация, няма да се стигне до "осиротяване" на десктопа, защото някой е включил в стандартния десктоп (Lubuntu, Xubuntu....) плеъри, мениджъри на актуализации и т.н., които не можеш да махнеш, без да се разпадне цялата графична среда, ако не си се изхитрил да вкараш базова сесия.
Потребителски аватар
Tsurugi
VIP
VIP

Мнение от Tsurugi »

А, аз какво казвам :booty: , можело :evil3: , ами може разбира се, че кой оспорва :thumbright: , но дали трябва :?: :-k Моето мнение е, че не трябва, но то си е мое и не ангажирам никого с негоИзображение

剣リナックスをとともに武士

cybercop
Ветеран
Ветеран

Мнение от cybercop »

Tsurugi написа:А, аз какво казвам :booty: , можело :evil3: , ами може разбира се, че кой оспорва :thumbright: , но дали трябва :?: :-k Моето мнение е, че не трябва, но то си е мое и не ангажирам никого с негоИзображение
Интересно, че тази реплика не я коментираха първо Arch потребителите. Докато в Ubuntu масово се ползват стандартни десктоп конфигурации, там потребителските десктопи върху минимална система са преобладаващи. Аз съм ползвал и двата варианта и предпочитам втория. Дори в CENTOS инсталирам "Минимален десктоп", който накичвам с приложения след инсталацията.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Че аз дори не инсталирам готови пакети - от голо ядро започвам програма по програма. Така съм сигурен, че нищо ненужно не е било инсталирано. Да, малко е мъка по този начин, но в края на краищата инсталирам веднъж, след това бекъп и забравям с години. А системата фърка :headbang: :headbang: :headbang:
Офтопик:
И понеже не можело да се задържат пакети, вече година след официалното премахване на KDE4 от официалните репота на Arch, аз все още съм с него и никакви плазми пета версия не използвам :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Нова тема Отговори

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”