vpvelev написа: ↑нед мар 29, 2020 20:21
Ами, добре. Нека и аз да се оплача.
Януари пробвах новата тогава плазма с Arco. Като обикалях из нета с google-chrome и изведнъж компютъра замръзна. Нито клавиатура, нито мишка работи. Ако кажете, че е от хардуера вижте го в подписа ми какъв е. Ако с такъв хардуер плазма забива...
Помислих, че е от хрома. Отворих "делфина" и нарочно отварях и обикалях из директории и.... компютъра (всичко) отново заби. Тогава реших с по-независимо приложение - LibreOffice. Започнах да пиша нещо и пак заби след известно време.
И пак не се усъмних в КДЕ(Плазмата).
Сложих Манжаро с Плазма - същата работа. Ще кажете - "ти пък точно Манжаро ли избра". И аз така си казах.
И сложих дистрибуцията, която я хвалят, че имала най-добра подръжка на КДЕ(Плазма) - OpenSUSE.
Да, ама - не! Същото замръзване. И то беше скоро, няма месец.
Пак ще кажете от компютъра ми е.
Добре, но защо на същия компютър Гноме 3 не замръзва?
За мен замръзването е най-големия и недопустим бъг. Ако има такива бъгове, какво да говорим за останалите.
А и такива имаше. През час ставаше нещо с някоя програма и все ми излизаше прозореца с предложение на информирам за ситуацията.
Не съм сигурен напълно, но по спомен в Плазма имаше опция за телеметрия! Да ти подобряват и те качеството както при Уина.
Как така с Гноме 3 един бъг не се е появил досега?
И въобще не е тежка. При начално влизане без програми отворени, заеманата РАМ е около 800-900МБ.
Аз нарочно веднъж отворих 20 и повече програми и почти да напълня 16ГБ РАМ, която имам. Пуснах плеъра да пее, ютуба 2-3 таба да свирят и те и пишех документ и как веднъж тъпата Гноме 3 не замръзна! Понякога се чустваше забавяне, но не ЗАМРЪЗНА компютъра заедно с мишката и клавиатурата.
Това е.
Мисля, че вие не си признавате проблемите с КДЕ(Плазма).