Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Размисли на глас

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Re: Размисли на глас

Мнение от Тамболианеца »

Mozo написа:
нед мар 29, 2020 21:05
Като KDE няма, сори :evil3:
И слава Богу, че няма. :evil4:

Мдаа,
Гном потреблението - престъпление срещу Линукса!
Добър гномаджия е единствено простреляният от КДЕ Арчер!
Дорде е мъничка на ГеТеКа главата да я Кютекнем с КДЕ лопата!
Да живеят всички КеДеТа по земните кълбета!
Всяка крива успоредна на Арчерската КДЕ линия е права!

Изчерпах се.
Почивка.
:salute:
Прочетено: 22947 пъти
Потребителски аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон окт 17, 2016 18:29

Мнение от sokoban »

vpvelev написа:
нед мар 29, 2020 20:21
Ами, добре. Нека и аз да се оплача.
Януари пробвах новата тогава плазма с Arco. Като обикалях из нета с google-chrome и изведнъж компютъра замръзна. Нито клавиатура, нито мишка работи. Ако кажете, че е от хардуера вижте го в подписа ми какъв е. Ако с такъв хардуер плазма забива...
Помислих, че е от хрома. Отворих "делфина" и нарочно отварях и обикалях из директории и.... компютъра (всичко) отново заби. Тогава реших с по-независимо приложение - LibreOffice. Започнах да пиша нещо и пак заби след известно време.
И пак не се усъмних в КДЕ(Плазмата).
Сложих Манжаро с Плазма - същата работа. Ще кажете - "ти пък точно Манжаро ли избра". И аз така си казах.
И сложих дистрибуцията, която я хвалят, че имала най-добра подръжка на КДЕ(Плазма) - OpenSUSE.
Да, ама - не! Същото замръзване. И то беше скоро, няма месец.
Пак ще кажете от компютъра ми е.
Добре, но защо на същия компютър Гноме 3 не замръзва?
За мен замръзването е най-големия и недопустим бъг. Ако има такива бъгове, какво да говорим за останалите.
А и такива имаше. През час ставаше нещо с някоя програма и все ми излизаше прозореца с предложение на информирам за ситуацията.
Не съм сигурен напълно, но по спомен в Плазма имаше опция за телеметрия! Да ти подобряват и те качеството както при Уина.
Как така с Гноме 3 един бъг не се е появил досега?
И въобще не е тежка. При начално влизане без програми отворени, заеманата РАМ е около 800-900МБ.
Аз нарочно веднъж отворих 20 и повече програми и почти да напълня 16ГБ РАМ, която имам. Пуснах плеъра да пее, ютуба 2-3 таба да свирят и те и пишех документ и как веднъж тъпата Гноме 3 не замръзна! Понякога се чустваше забавяне, но не ЗАМРЪЗНА компютъра заедно с мишката и клавиатурата.
Това е.

Мисля, че вие не си признавате проблемите с КДЕ(Плазма).
Твоят случай не доказва нищо. Аз също съм ползвал активно и GNOME 3 от година ползвам KDE и при нито една от двете среди не съм имал замръзвания забивания и т.н. Товята теза, че била пълна с бъгове я оставям без коментар
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Прочети коментара преди твоя. :toothy10:
Ако някой има проблем, а той има, да казваш че няма, че нищо не разбира и т.н., е излишно. Не даваш решение, не се опиваш да помогнеш, ... още не-та... Съответно - нямаш търпението на Мозо, а пък "се стреля"...
:toothy10: Стана бой като в каубойска кръчма. :toothy10:
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
vpvelev
Редовен потребител
Редовен потребител
Регистриран: нед май 12, 2019 17:38

Мнение от vpvelev »

sokoban написа:
нед мар 29, 2020 22:21

Твоят случай не доказва нищо. Аз също съм ползвал активно и GNOME 3 от година ползвам KDE и при нито една от двете среди не съм имал замръзвания забивания и т.н. Товята теза, че била пълна с бъгове я оставям без коментар
Защо, коментирай я. Дори тук в тия сайт през 2 дена пише в новата плазма колко бъгове са оправени. И вече явно се измориха и видяха, че няма свършване и в последната статия пишеше, че започвали и нови неща най-после да добавят, защото явно досега от работа по бъговете, не са имали време да добавят нещо ново.

Защо моя случай нищо да не доказва? На кой от тук случая доказва нещо?
ASRock B450M Pro4-F, AMD Ryzen 5 5600, Zotac GeForce GTX 1660 Ti AMP 6GB, 2xKingston HyperX KHX3200C18D4/16G (16-18-18-32), RAIDMAX RX-835AP-S SCORPIO 80 Plus Bronze 835W, Segotep Case ATX GANK-II-BK - USB3.0/3x120mm
Потребителски аватар
germaneca999
Дарител
Дарител
Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34

Мнение от germaneca999 »

sokoban написа:
За да бъда честен, преди една седмица с Федора Гном ми замръзна екрана, но в сесия Wayland! От тогава съм с Х11 и не съм имал проблеми. Замръзването беше точно когато слушах радио на живо през Одейшъс и бях отворил още няколко прозореца и точно цъкнах клавиша "Уин" и се получи. После повторих същото при сесия Х11 и нямаше проблеми.
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Потребителски аватар
sokoban
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пон окт 17, 2016 18:29

Мнение от sokoban »

vpvelev написа:
нед мар 29, 2020 22:37
sokoban написа:

Защо, коментирай я. Дори тук в тия сайт през 2 дена пише в новата плазма колко бъгове са оправени. И вече явно се измориха и видяха, че няма свършване и в последната статия пишеше, че започвали и нови неща най-после да добавят, защото явно досега от работа по бъговете, не са имали време да добавят нещо ново.

Нали не си мислиш, че гном няма бъгове и там не се поправят такива? Мога да давам оценки и коментари, само, когато съм попадал самият аз на бъгове, които са ме карали да ровя из нета за да им търся решения. При нито една от двете среди не съм имал подобни. Работил съм и с канела бая време и за нея имам само добри впечатления. Нали не мислиш, че ще се съглася с твоето мнение, само защото ти си имал проблеми с КДЕ. Интересно ми е друг въпрос, опита ли да откриеш проблема и евентуално решение....?
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Тамболианеца написа:
нед мар 29, 2020 22:01
Mozo написа:
нед мар 29, 2020 21:05
Като KDE няма, сори :evil3:
И слава Богу, че няма. :evil4:

Мдаа,
Гном потреблението - престъпление срещу Линукса!
Добър гномаджия е единствено простреляният от КДЕ Арчер!
Дорде е мъничка на ГеТеКа главата да я Кютекнем с КДЕ лопата!
Да живеят всички КеДеТа по земните кълбета!
Всяка крива успоредна на Арчерската КДЕ линия е права!

Изчерпах се.
Почивка.
:salute:
Изпуши нещо :p
vpvelev написа:
нед мар 29, 2020 22:37
sokoban написа:

Просто изданието беше LTS и няма как да не се поправят предимно бъгове, няма нищо по-нормално от това. И все пак, да, фрашкана е с бъгове, но хората са им малко, това е...
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Shaker написа:
съб мар 28, 2020 13:44
... Заради лъжите от GTK общността, че ако Trolltech решат да направят платен Qt, то и KDE ще стане платен...
Не трябваше да го споменаваш, ето на - подсети ги, а бяха забравили ...
https://www.phoronix.com/scan.php?page= ... w-Releases
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Няма нищо общо с това дали КДЕ ще стане платен или не. Qt обмислят да предлагат новите версии (т.е. от 6.0 до 6.1) на платените потребители и 12 месеца по-късно го правят отворен код. Това не е решено със сигурност, но ако се предлагат поправки за версията през 12-те месеца, няма да има никакъв проблем. Така или иначе една нова версия не дава нещо особено. По никакъв начин КДЕ не може да стане платено, както и Qt, това е заложено в подписан договор, Qt се опитват да се фокусират в някаква ексклозивност на тези, които плащат.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Знае ли човек, ама май нещата отиват на зле, най-малкото ще има забавяне от 12 месеца в разработката на KDE, а пък другите като LXQt/Lumina нищо чудно и да се споминат скоропостижно.
По форумите вече се чува 'Буна, буна, да форкнем QT на KT' и т.н.
В същото време от самото KDE признават, че не могат да форкнат нищо - нито имат достатъчно девелопери за това, нито имат експертизата да го направят:

https://mail.kde.org/pipermail/kde-comm ... 06099.html
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Няма да има никакво забавяне, новите версии на КДЕ ще ползват старата на Qt, сега просто се слагат на най-новата, като 90% от случаите - това е напълно ненужно. Принципно може да се fork–не Qt, това не е проблем, като цяло не е сигурно дали ще е по-добре. Принципно в момента най-новата плазма може да се ползва с Qt 5.9 (може и с по-стара) просто КДЕ не искат да си слагат главата в торбата и си вдигат версията на най-новата излязла. Вярно има някои новости, които ползват, на не много места, според мен. Като цяло няма проблем или поне не голям.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

Чета тука (по-ми е лесно). Допълнително извиване на ръцете. Доста бързо решиха, че малко им капе. Засега няма да има проблеми. Засега.
Селски, Начо Селски.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

KDE феновете вече се разделиха на 2 лагера - QT форк или KDE GTK4-rebase
Пределно ясно е единствено, че текущото статукво с QT няма да го бъде и няма бъдеще.
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор

Мнение от бат-начо »

И двете идеи (втората е...) искат ресурс.
Селски, Начо Селски.
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн

Мнение от Тамболианеца »

Ще трябва KDE да си го изкопа отнякъде този ресурс и колкото по-бързо, толкова по-добре и за тях, и за всички ползващи KDE. Иначе QT Co ще продължава да ги рекитира и извива ръцете им - примери в историята много - SSH, XFree86, JDK, OpenOffice, MySQL и т.н.
Последна промяна от Тамболианеца на ср апр 08, 2020 21:08, променено общо 2 пъти.
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”