Да, има Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu и т.н., но те се поддържат от общността, а не от Canonical. Те нямат официална поддръжка от тях

Погледни и сайтът на Ubuntu. Там тези дистрибуции са натикани в ъгъла като линкове.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Тежко е. На слаби/стари машини няма смисъл да се ползва/пробва.
Дето се вика - "ами ние с гайдите, какво да кажем"? Нямам възможност за по-яка карта, ама мисля че и моята не е слаба (6GB DDR6).
Аз започнах с GNOME 2, пробвал всичко де що има на "пазара". Като KDE няма, сориТамболианеца написа: ↑нед мар 29, 2020 18:46Ай ся, мисля че пресилвате нещата с Gnome 'тиранията'.
Който търси - намира, това ще ви кажа пък аз.
Аз пък съм започнал с KDE, но впоследствие пораснах.
Моля, не превъзнасяйте KDE, преди да сте пробвали всичко друго.
germaneca999, точно това бях инсталирал като теб - openSUSE Tumbleweed KDE. И то по интернет, а не от "лайф" диск. И даже в друг форум се бях изцепил, че истината е ArcoLinux - Gnome3 и openSUSE Tumbleweed KDE.germaneca999 написа: ↑нед мар 29, 2020 21:18Аз току-що си "изтъргах" Федора Гном и "нежно поставих" openSUSE Tumbleweed KDE, за да видя при мен как ще е. Е сравнението няма да е точно, защото съм с Радеон. Даже ще инсталирам бенчмарка, който е дал Тамбо, за да тествам дали има разлика в кърнела на Федора и Сусе.
Изобщо не си сменяй видеокартата. А иначе и аз го инсталирах по интернет, а не ползвах "лайф диск". Ще видя какво е положението. При мен крайностите са Гном или Плазма. Други среди не ме кефят. Ако успея да си оставя настолната машина само за мен ще си инсталирам Федора Гном и Сусе Плазма на два отделни физически диска и те така...vpvelev написа: ↑нед мар 29, 2020 21:38germaneca999, точно това бях инсталирал като теб - openSUSE Tumbleweed KDE. И то по интернет, а не от "лайф" диск. И даже в друг форум се бях изцепил, че истината е ArcoLinux - Gnome3 и openSUSE Tumbleweed KDE.germaneca999 написа: ↑нед мар 29, 2020 21:18Аз току-що си "изтъргах" Федора Гном и "нежно поставих" openSUSE Tumbleweed KDE, за да видя при мен как ще е. Е сравнението няма да е точно, защото съм с Радеон. Даже ще инсталирам бенчмарка, който е дал Тамбо, за да тествам дали има разлика в кърнела на Федора и Сусе.
Но като започна да забива Плазмата и се отказах. Бях много разочарован, защото аз по-начало си харесвам КДЕ. Ако казвате че Гноме 3 е разочарование спрямо Гноме 2, то за мен засега Плазма е разочарование спрямо предишното КДЕ. Аз с къде по=слаба машина преди, когато и КДЕ харчеше бая памет, не съм имал такива проблеми с него.
Но щом казвате че при вас ги няма, значи проблема е при мен. Не съм се отказал още, може пак да пробвам, но не се сещам от какво е. Имам сега само една плочка памет и не мога да сменям. Имам и един стар Радеон освен да сложа него, ама той е с 1ГБ рам само. А и като гледам, че с Гноме 3 няма проблеми се чудя дали си струват пробите.