Пристрастен съм кое? Към AMD ли? Мислиш ли наистина поне понякога преди да напишеш поредната глупостВалсо написа: ↑нед мар 02, 2025 05:52На теб не ти вярвам, ти си много пристрàстен, затова се допитах до един сайт, с който се консултирам от години, когато тръгна да избирам видеокарта. Прав си, че ми е стара информацията за ватовете при АМД. RX 5500 е 150 вата: http://www.hwcompare.com/43922/geforce- ... n-rx-5500/ И въпреки това пак е зле - при antialiasing 3060-ката я забива в земята.Но пак не бих си купил АМД. Най-малкото, че там нямат конвертиране на видео с графичния процесор, имат само с нормалния процесор, което е адски бавно и грозно. Техния HEVC вече го видях няколко пъти що за стока е.
![]()
Ако АМД бяха толкова добри, то нямаше абсолютно всички IPTV провайдери по света и у нас да използват енвидия за стриймване на телевизия в различни качества - именно заради това, което споменах: NVENC.

Тук не говорим коя карта какво има, а че плямпаш глупости, които можеш да провериш за две секунди, но въпреки това не спираш да плюеш, при това абсолютно неаргументирано, лъжейки. Време е да престанеш с тази си практика, защото въвеждаш в заблуждение потребителите.
Нищо не увисва, оправи си системата. Не обявяват нарочно пакети, за да счупят системата на ВалсоВалсо написа: ↑съб мар 01, 2025 04:06А ти така и не отговори на този въпрос:
А ако ти дойде някой прохождащ с арч или манджаро и ти каже, че въпреки най-новите кърнел и енвидия драйвър, mkinitcpio -P му плюе грешка 10 и после системата не иска да тръгне след рестарта, какво ще му кажеш, хм? Подозирам, че ще му кажеш "не знам" и ще го оставиш сам да се оправя. Щот' то има още пакети към енвидия драйвъра, които по незнайни причини не са обявени никъде като зависимости, а трябва да са - поне специално в Арч трябва да са. И не съм единственият, който смята така, има много юзъри във форума на арч, които също мислят като мен, това много пъти е обсъждано и винаги увисва, защото тези, от които зависят тези неща, си бъркат в носа и не обелват и дума.
Който е търсил и чел, знае как да оправи описания в първото изречение проблем. А който не е - само повтаря заучената фраза "-Syu" и дотам.

И не го казвам аз, казват го разработчиците на Arch, аз просто се опитах да ти помогна, за което вече тежко съжалявам. Ако на разработчиците на Arch не вярваш, просто не знам...
Нямам никакви претенции да съм гуру, тъкмо напротив - за разлика от теб аз знам, че нищо не знам. Относно товя супер странен проблем, това е някакъв мега рядък бъг в Cinnamon и очакваш аз да го знам? Да не съм приятел на Лефебре или да участвам в разработката на това недъгаво нещо?Валсо написа: ↑съб мар 01, 2025 04:06Зададох ти го, защото ти си най-големият разбирач, гуру на гурутата, всички останали сме в грешка и сме некадърни.
А в същото време, когато инсталирах ментата за първи път, нито едно линукс гуру, вкл. и ти, не можахте да кажете защо единия ми 500-гигабайтов хард диск биваше разпознат като "Picture CD" и беше "само за четене".
Твоята заучена фраза може да оправи проблема, но само ако е -Syyu.
Единственото, за което те признавам, че си гуру на гурутата, е подкарването на която и да е игра, вкл. и най-капризната.