Fernando Sucre написа: ↑пон фев 17, 2025 11:09
Мисля че при тях, това прозрение дойде, когато се наложи да ползват Android/iOS.
Нищо не е дошло и още дълго няма да дойде. За да дойде нещо там, трябва да има къде да остане (мозък), а то такъв сторидж няма. Те от години (и според мен още дълго ще продължават да го правят) ни обясняват как от линукс не ставало нищо, как никакви игри не вървели, а в същото време в джоба си имат модифициран Linux ARM с премахнато судо и криптиран руут дял, на който модифициран Linux ARM играят какви ли не игри и не се усещат как брутално си противоречат. Даже и Steam Deck като излезе с модифицирания ArchLinux ARM и хилядите потвърдени заглавия за Steam Deck, пак продължиха старата овча песен. Като им дадеш канала в YT на Мозо как играе буквално каквото си поиска под линукс, само тогава млъкват за малко, но на другия ден продължават с програмираната в тях овча песен и винаги намират някакъв кусур на линукс, който е възхвала на говното.
А новата мода на най-големите овце (и то не само български такива, чуждестранни също) е да обясняват как съм бил скрил уиндоуса някъде и тайно съм си цъкал игри на него, а линукс бил само за фасада и гъзария. Не вярват нито на скрийншотове, нито на клипове. Блеят си тяхното и това е.
Това, на което се надяваш, ще стане само, ако от микрошит решат да самоубият говното и се откажат от него за десктопа (който и без това им носи най-малката печалба - 4-5%, останалите проценти са от облачните услуги), както преди време направиха с мобилната Боза за Лумиите и овцете бяха принудително мигрирани на Андроид.