Mate-utils съдържа mate search tool, което може да търси навсякъде, не само в системния дял и нямам случай да не ми е намерило търсеното. Преди ползвах гномския сърч туул, ама него депрекейтнаха ли го или нещо друго му се случи - не знам, но така или иначе престана да намира каквото и да било, дори и в руут дяла и трябваше да го сменя.
П.С. Гледам, че са го преместили в AUR и не е ъпдейтван от 2022 г., така че нищо чудно, че е спрял да работи.
бяха на "yes", но бяха закоментирани. Сега им махнах коментирането и ги направих на "no" и ще видим как ще се държи.
Това им е подразбиращата настройка - има ги, коментирани са, но настройката е "да".
И ти каза (и написах) - стига с тия стари разбирания, хората са измислили и работи - "папка, с името на настройката и разширението, точка де" и в нея настройката. И нейния път е предпочитаният (с по-висок приоритет). И за grub, и за lightdm, и за още доста. За xorg пак. Карайте си вий по ... в девуанските деривати го правят, там съм го виждал много често.
И се прави, за да не се пипат директно системни файлове (щото има "хитри хора" дето не им правят бекъп).
И ти каза (и написах) - стига с тия стари разбирания, хората са измислили и работи - "папка, с името на настройката и разширението, точка де" и в нея настройката. И нейния път е предпочитаният (с по-висок приоритет). И за grub, и за lightdm, и за още доста. За xorg пак. Карайте си вий по ... в девуанските деривати го правят, там съм го виждал много често.
И се прави, за да не се пипат директно системни файлове (щото има "хитри хора" дето не им правят бекъп).
Може и бекъп да им направиш, а ако не искаш да бъдат променени след ъпдейт:
Т.е. се връщаме на разбирането "работи ли - не се пипа", което рефлектира в един момент на цялата система с неработа. (При теб това изглежда - връщане от бекъп и "о, йе, сега работи".) Това е системен файл на някоя настройка, т.е. нормалното му състояние е да може да се променя когато разработчика му го промени (пропускаме конкретно в случая, че тая настройка е направена така и това не е толкова фатално). Ти пак си имаш "твоята" настройка и тя върши работа, но тя не влияе на цялостната работа на системата - т.е. при обновяване от теб няма да се изисква никакво допълнително действие, за да може да се обнови системата правилно.
По същия начин е и със задържаните пакети, или пък с такива, на които е зададен приоритет, различен от нормалния - разработчика не е факир, проиграно е единствено какво се случва при нормална обстановка. Съответно - викитата дават информация кое-що за нормална обстановка и т.н.
Освен това - ти имаш повече знания от мен, но не ги прилагаш рационално!
бяха на "yes", но бяха закоментирани. Сега им махнах коментирането и ги направих на "no" и ще видим как ще се държи.
Важният въпрос е другаде - стигаш ли изобщо до хибернация, или нещо се дъни преди това. qBittorrent има настройка да не я позволява и не знам какво ще стане стане от целия този буламач. Затова ти казвам да пробваш на чисто, без програми и без да бараш настройки. За да разбереш коя половина не работи правилно - дали самото приспиване, или нещо се случва че не можеш да влезеш, повлияно от друг софтуер.
Както ти е казал, @бат-начо , когато са коментирани, това показва как са зададени по-подразбиране. За да не ходиш да търсиш по някакви по-трудни начини. Както и за да ти е по-удобно, ако решиш да сложиш обратното значение. Просто трябва да копираш реда и да обърнеш значението. Така знаеш че ти си го задал, ако после забравиш.
Няма никакво значение, ако просто си го откоментирал, защото повтаряш настройката по подразбиране.
Mate-utils съдържа mate search tool, което може да търси навсякъде, не само в системния дял и нямам случай да не ми е намерило търсеното. Преди ползвах гномския сърч туул, ама него депрекейтнаха ли го или нещо друго му се случи - не знам, но така или иначе престана да намира каквото и да било, дори и в руут дяла и трябваше да го сменя.
П.С. Гледам, че са го преместили в AUR и не е ъпдейтван от 2022 г., така че нищо чудно, че е спрял да работи.
Въпросът е, че това чудо е супер бързо. То и търсачката на Dolphin намира всичко, ама и тя се влачи като зелен сопол. Онова намира всичко на секундата
Е, "едно гръмване" за обновяване базата данни преди търсене никога не е пречило или вредило на бързината на търсене, което пък е последна грижа (скоростта) ако не намира търсеното ( когато го няма - как да го намери).
А, да, pcmanfm също има търсачка (щото го ползваш и него), но трябва задължително "sudo updatedb" (за locate-производните, което ще рече, че не търси с find). Пък и като "прост" файлов мениджър не му е вменено помненето, което пък в nemo/nautilus/caja/dolphin се настройва.
Nemo също има търсачка която върши работа за дните на помнене, но работи само "надолу", т.е. за повсемесно търсене трябва да си в "/".
Чета коментарите тука за Дебиан и "ми светна" защо МХЛинукс е челник в distrowatch - той прави и дава нужното за "новите десктоп нужди" (перефразирано). Сега не се сещам точно кой коментар ми "пусна тока в лампата", ама има логика.
И, продължавам със "светването", затова има наблъскано толкова много в /usr/local/* (а не заради това, че "се родее" с Антикс, както си мислех, добре - и за това, но не само).
Ку-то пък, заради Тринитито, би трябвало "да наблъскват" в /opt/* (да, имат и "нормална" версия).