Отдавна го автоматизирам за колегите, та да не се занимават и е супер удобно.
Не знам дали и как са пипали по настройките на unattended-upgrades (и дали използват него или нещо подобно), но аз след като използвам Лисик и той попада в графата "секюрити" , и без настройка си се обновява сам без моя намеса, и в един момент забие ..., и трябва да открия, че се обновявал, та затова се е получило. Каква е гаранцията, че случката няма да се случи с нещо друго? Не, благодаря, виждам повече минуси от плюсове (за мен).
Аз също предпочитам ръчно, но ги щадя, защото не стига, че ги мигрирам насилствено без да ги питам, ами и да ги карам да ъпдейтват ръчно, ще им дйде в повече
Не знам дали и как са пипали по настройките на unattended-upgrades (и дали използват него или нещо подобно), но аз след като използвам Лисик и той попада в графата "секюрити" , и без настройка си се обновява сам без моя намеса, и в един момент забие ..., и трябва да открия, че се обновявал, та затова се е получило. Каква е гаранцията, че случката няма да се случи с нещо друго? Не, благодаря, виждам повече минуси от плюсове (за мен).
Тъпо е, че не можеш да му спреш обновяването на Лисика, но пък от друга страна отдааааавна не ми е забивал. Последния път, когато заби, мисля, че беше версия 55 - няколко месеца преди Quantum.
Аз също предпочитам ръчно, но ги щадя, защото не стига, че ги мигрирам насилствено без да ги питам, ами и да ги карам да ъпдейтват ръчно, ще им дйде в повече
В MXLinux си го ползват също, то май навсякъде го налагат нежно, в десктопа поне.
Firefox-esr на Дебиан няма нищо общо с Убунтувското firefox-esr от хранилището ppa:mozillateam/ppa. Което ме подсеща да си дръпна оригинал-архива и да пробвам какво се случва. А на Дебиан да ти забие Лисик безпричинно си е притеснително. Даже изтествах няколко браузъра, но хванах виновника и дори и на познати съм им спрял "автото", малко повече обяснения трябват така, но поне не боли глава после.
Тъпо е, че не можеш да му спреш обновяването на Лисика, но пък от друга страна отдааааавна не ми е забивал. Последния път, когато заби, мисля, че беше версия 55 - няколко месеца преди Quantum.
Ако обновиш докато е отворен, при отваряне на нов таб ти казва, че FF се е сринал и има нужда от рестарт.
Няма проблем Linux да си се обновява сам, особено на канала за сигурност. Обаче не всички си тестват щателно обновленията. И по-точно почти никой. От там тръгват много проблеми.
За Лисицата - зависи как е компилиран и дали се ползва „истински“ пакет. Логиката ми е че би трябвало, ъпдейтъра да е изключен, при положение че тази задача се поема от мениджъра на пакети. Не знам обаче дали не вкарват нова мода, тъй като страшно много ползватели спират обновленията генерално. А те пък ги спират, защото им причиняват маса проблеми. Така че става „война за обновленията“...
Поне на дистрибуциите, които аз съм използвал, си се разчита на пакетния мениджър да се грижи за актуализациите на FF. Виж, при PM го промениха и вече не е така - можеш да актуализираш и по двата начина.
Няма никакво значение откъде ъпдейтваш, ако браузърът е отворен по време на ъпдейта, пробемът се проявява
Е... кой нормален ъпдейтва, докато браузърът е отворен? Това и децата в детската градина го знаят, че не можеш да обновяваш файлове, които се използват в момента.
Не си честен понякога Доскоро можеше без никакъв проблем, това е скорошна промяна при FF. Други програми можеш да си ги използваш без никакъв проблем.
FF абсолютно винаги ми е искал рестарт след обновяване. Дори още, когато версиите му бяха 3.х. Аз започнах да ползвам лисика от версия 3.3 (тогава в уиндоус, разбира се). 3.6 ми беше любима тогава, но вече не помня защо. И никога не е могло да се ползва за дълго време след обновяване, докато не го рестартираш.
Единствената скорошна промяна, която съм тествал и честно казано кефи доста, е тази, че Downloads върви като отделен процес и можеш да си продължиш свалянето необезпокояван, докато браузърът е затворен, за да го ъпдейтнеш, примерно, а като свърши, и този процес се затваря.