Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Re: plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп

Мнение от Mozo »

След като bvbfan ми каза на лично къде да пусна бъга, ми отговори Нейт и ми обясни, че това не е бъг и е нарочно :roll: 8-[ :tard:
Прочетено: 44747 пъти
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Така, работата се оказа сложна, нямаше никога да се сетя. Отваря се файлът:

Код: Избери всички

/usr/share/plasma/desktoptheme/default/icons/user.svgz
Може с InkScape, но аз го отворих директно с kate. Трие се всичко свързано с user-desktop. Запазват се промените, рестартира се - хоп, грозната икона я няма :headbang: :headbang: :headbang:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Имам въпрос - как да стартирам Breeze widget style от конзола? Има бъг и не фигурира никъде. Когато напишеш Breeze в Kickoff всъщност се показва като резултат, но когато цъкнеш на него, просто се отварят настройките. Липсва тотално 8-[
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
пет юли 03, 2020 11:33
как да стартирам Breeze widget style от конзола?
Плащаш на приятел или програмист да ти оправи бъга. :toothy10: :toothy10:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Тоя отговор вече го знам :mrgreen: Аз пуснах бъг, но все пак, докато ми отговорят, ще е добре някой да ме светне как да си настроя прозрачността на контекстните менюта, че направо ми бъркат в очите :???: Едно време ставаше от тук:

Изображение

Сега това тотално липсва :sick:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Намерих си го сам:

kcmshell5 breezestyleconfig
Но го няма никъде из менютата :mrgreen:
Изображение
Потребителски аватар
p4p
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед ное 29, 2015 01:35

Мнение от p4p »

Mozo написа:
пет юли 03, 2020 13:39
...
Има го. :mrgreen:

https://i.imgur.com/ELgDpoz.png

https://i.imgur.com/oK5aGYM.png
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Я, верно е там :clap: :clap: :clap: Благодаря :headbang: :headbang: :headbang:

Ама не се отваря от Kickoff, което си е бъг, така че да видим какво ще ми отговорят :)
Изображение
Тамболианеца
Пристрастéн
Пристрастéн
Регистриран: пет сеп 20, 2019 17:00

Мнение от Тамболианеца »

p4p написа:
пет юли 03, 2020 13:45
Mozo написа:
пет юли 03, 2020 13:39
...
Има го. :mrgreen:
https://i.imgur.com/ELgDpoz.png
https://i.imgur.com/oK5aGYM.png
Ти си бeтер Сезиф, на който единствено се крепи един цял друг Линукс форум пълен изключително с тулупи.
Понякога ме вкарваш в грехове да чета другия форум, и то ужас :lol: , заради синтезираните от теб новости по Сусе КДЕ :да:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Аз също бих го потърсил по-усърдно, но след като видях, че не се отваря от старт менюто, ми спадна меракът и реших, че просто го няма, щото не е като да няма бъгове :lol: :lol: :lol:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Потвърдиха бъга и го оправиха в 5.19.4.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед авг 02, 2020 20:36
Потвърдиха бъга и го оправиха в 5.19.4.
А какво стана с другия любим 5-годишен бъг? Оправиха ли го? От 1-2 седмици нямах много време за форуми и не съм чел дали си го споменал някъде.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Нали се разбрахме, че евентуално ще е през есента, но не обещава :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

След вчерашен ъпдейт ми се появиха бели листчета на иконите, които са шорткъти. Листчетата са бели, защото темата ми за иконите е стара, но питането ми е как да ги махна. Предишните ги махах като триех съответните икони:

sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/8x8/emblems/emblem-link.png && sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/16x16/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/22x22/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/32x32/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/48x48/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/64x64/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/default.kde4/128x128/emblems/emblem-symbolic-link.png

sudo rm /usr/share/icons/gnome/8x8/emblems/emblem-symbolic-link.png &&  sudo rm /usr/share/icons/gnome/16x16/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/gnome/22x22/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/gnome/24x24/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/gnome/32x32/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/gnome/48x48/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/gnome/256x256/emblems/emblem-symbolic-link.png

sudo rm /usr/share/icons/oxygen/base/16x16/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/oxygen/base/22x22/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/oxygen/base/32x32/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/oxygen/base/48x48/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/oxygen/base/64x64/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/oxygen/base/128x128/emblems/emblem-symbolic-link.png

sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/16x16/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/22x22/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/24x24/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/32x32/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/48x48/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/512x512/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/Adwaita/8x8/emblems/emblem-symbolic-link.png && sudo rm /usr/share/icons/breeze/emblems/16/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze/emblems/22/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze/emblems/24/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze/emblems/8/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze-dark/emblems/16/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze-dark/emblems/22/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze-dark/emblems/24/emblem-symbolic-link.svg && sudo rm /usr/share/icons/breeze-dark/emblems/8/emblem-symbolic-link.svg
Сега обаче това не помага и нямам никаква идея как да ги махна. Моля някой който знае да каже, защото е доста грозновато :mrgreen:

Изображение
Изображение
Потребителски аватар
bvbfan
Почетен член
Почетен член
Регистриран: нед юни 14, 2015 07:02

Мнение от bvbfan »

Да триеш из иконите не е добре, в твоята тема за икони, трябва да има такива (ако не си ги изтрил) направим им празни файлове, т.е. като ги зареди ще разбере, че няма какво да покаже. Ако ги изтриеш просто се търси в родителската тема и така докато не стигне то high color темата :p
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows. :)
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”