Няма никви такива глупости, нещо си препушил.
Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп
Re: plasma 5 или какво искаме за съвършен десктоп
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Абе баш си е така, но екстрите, които дава самата среда ги няма никъде другаде и донякъде ги оправдава. Вчера влизам в РС-то на брат ми отдалечено, който е с Manjaro KDE, за да му оправя проблема с подредбата на дисковете, и какво да видя - иконите на десктопа разбъркани по доста познат начин

- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Тоя, дето е препушил си ти! В горното си мнение Мозо ти описва един стар бъг отпреди няколко години, репортван и от него, и от други - неоправен все още. А в това мое мнение съм дал и линкове към описаните бъгове, и снимка на мнение на Мозо, където той също казва, че е виждал този бъг.
Така че и на теб ще ти кажа същото като на Shaker: "Та, Wanker, поне проверявай информацията, преди да обвиниш някого в лъжа!".
Радо, ти и да тичаш, не можеш да стигнеш @bvbfan. Той е част от екипа на KDE и такива като него са достойни за уважение. Човекът си отделя от собственото време, за да стане средата по-добра.
Аз лично съм те хващал, че лъжеш, манипулираш и да плюеш нещо, което е непознато за теб. Та стига вече. Стени се малко. Tази тема е да си помагаме. Като имаме проблем с KDE, @bvbfan винаги се отзовава с някакво решение. Има други форуми в които да си пишеш глупостите. Стига вече!
Аз лично съм те хващал, че лъжеш, манипулираш и да плюеш нещо, което е непознато за теб. Та стига вече. Стени се малко. Tази тема е да си помагаме. Като имаме проблем с KDE, @bvbfan винаги се отзовава с някакво решение. Има други форуми в които да си пишеш глупостите. Стига вече!
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Хах, ако манипулирах, щях да съм политик, а нямаше да си губя времето с някой като теб, който си мисли, че като каже на черното "бяло" и то ще стане бяло.
Коя част от доказателствата за бъговете в КДЕ (за които ти ме нарече лъжец) е манипулация, а? Или за това, че разработчиците ги мързи да си оправят бъговете с години? Или, понеже по някаква случайност тези бъгове не са се проявявали при теб, значи всички останали сме тъпи овци, които лъжем, мажем и манипулираме, за да съсипваме реномето на прехвалената ти любима среда КДЕ? Дали в това число на овцете включваш и Мозо, понеже и той е виждал споменатите от мен бъгове и го потвърди неведнъж?

Коя част от доказателствата за бъговете в КДЕ (за които ти ме нарече лъжец) е манипулация, а? Или за това, че разработчиците ги мързи да си оправят бъговете с години? Или, понеже по някаква случайност тези бъгове не са се проявявали при теб, значи всички останали сме тъпи овци, които лъжем, мажем и манипулираме, за да съсипваме реномето на прехвалената ти любима среда КДЕ? Дали в това число на овцете включваш и Мозо, понеже и той е виждал споменатите от мен бъгове и го потвърди неведнъж?
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
Валсо, престани с това поведение бе, човек. Каза ти се вече няколко пъти, че не тук е мястото да се развиват подобни локуми, усещай се малко 

KDE е сбор от проекти с отворен код. Тези проекти ги поддържат хора, които се трудят за благото на всички и то безплатно. Поне за това им благодари!
Второ - понеже са много проектите в KDE, не достига ресурс за бъг фиксове или пускане на нови неща. И въпреки всичко са направили най-функционалната графична среда. Ако вземеш кода на всички проекти в KDE, той е повече редове от другите среди взети заедно. Нормално е да има бъгове при толкова много проекти и толкова малко ресурс. Всеки от екипа иска да се фиксват бъгове, ама като няма достатъчно разработчици и QA, това няма как да стане.
Трето - никой не ти е длъжен да ти изпълнява тъпите прищявки. Ама какво ли да обяснявам на капризен трол, който е неблагодарник и не оценява това което му се дава даром, и си мисли че светът се върти около него...
Радвам се, че такива хора като @bvbfan не обръщат внимание на такива неблагодарници като теб и допринасят много за отворвеният код.
Дано някой ден разбереш, какво съм имал в предвид и да се извиниш на всички разработчици, които ги изкара мързеливи. Жалко е...
Второ - понеже са много проектите в KDE, не достига ресурс за бъг фиксове или пускане на нови неща. И въпреки всичко са направили най-функционалната графична среда. Ако вземеш кода на всички проекти в KDE, той е повече редове от другите среди взети заедно. Нормално е да има бъгове при толкова много проекти и толкова малко ресурс. Всеки от екипа иска да се фиксват бъгове, ама като няма достатъчно разработчици и QA, това няма как да стане.
Трето - никой не ти е длъжен да ти изпълнява тъпите прищявки. Ама какво ли да обяснявам на капризен трол, който е неблагодарник и не оценява това което му се дава даром, и си мисли че светът се върти около него...
Радвам се, че такива хора като @bvbfan не обръщат внимание на такива неблагодарници като теб и допринасят много за отворвеният код.
Дано някой ден разбереш, какво съм имал в предвид и да се извиниш на всички разработчици, които ги изкара мързеливи. Жалко е...
Брей цели 2 бъга единият от които не е на КДЕ, колко много.Валсо написа: ↑ср ное 20, 2019 16:14
Тоя, дето е препушил си ти! В горното си мнение Мозо ти описва един стар бъг отпреди няколко години, репортван и от него, и от други - неоправен все още. А в това мое мнение съм дал и линкове към описаните бъгове, и снимка на мнение на Мозо, където той също казва, че е виждал този бъг.
от p4p » пет окт 07, 2016 19:13 написа:В тоя раздел нищо не разбираме от Windows.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
И двата са на КДЕ. Фактът, че нито един от двата не се случват в никоя друга среда мисля, че е достатъчно показателен. А общо бъговете за КДЕ далеч не са само два, съдейки по това:
https://pointieststick.com/2019/11/03/t ... squashing/
А омразната ви канела сигурно има и повече бъгове, които аз не съм виждал никога, но това не означава, че ги няма. И не наричам хората, които са открили някакъв бъг в канелата "лъжци", "манипулатори" или "наркомани", както двама от КДЕ-сектата правят в този форум.Bugfixes & Performance Improvements
Okular’s annotations now show times in your local time zone, not GMT (Oliver Sander, Okular 1.8.3)
Dolphin’s embedded Konsole panel now recovers keyboard focus correctly after being closed and re-opened (Alex Miranda, Konsole 19.12.0)
Konsole’s split view feature now respects the user’s preference to start or not to start in the current directory (Mariusz Glebocki, Konsole 19.12.0)
We reverted the change to make checkboxes and radio buttons in GTK apps follow the colors in your color scheme. It ran afoul of a GTK bug that caused them to turn black when hovered over. We could not find a workaround for the GTK bug, so reverting the change was our only remaining option for the time being (Carson Black, Plasma 5.17.2)
Fixed a common crash in System Settings when running on Wayland(Roman Gilg, Plasma 5.17.2)
Random wallpaper slideshows are random again (oops, sorry about that) (David Edmundson, Plasma 5.17.2
Discover can now cancel the installation of Snap apps without freezing (Aleix Pol Gonzalez, Plasma 5.17.2)
When Discover is run in another desktop environment, it no longer autostarts itself on login automatically, on the assumption that the other DE has its own update mechanism already (Aleix Pol Gonzalez, Plasma 5.17.2)
Discover now accepts URLs in the form “appstream:[app]“ (Aleix Pol Gonzalez, Plasma 5.17.2
When using a color scheme that results in black text on the login and lock screens, the text no longer has a weird fuzzy black shadow behind it (Filip Fila, Plasma 5.17.2)
The System Settings Virtual Desktops page no longer has a broken layout when using wordy languages like German or Brazilian Portuguese, and the Window Decorations page has a better default size when opened in a standalone window (me: Nate Graham, Plasma 5.17.2)
KMenuEdit can once again apply changes that require creating a directory as a part of the save operation (Wolfgang Bauer, Plasma 5.17.2)
The “bouncing app icon” animation played while launching apps is once again visible for people using the (default) “Resolution Independent” cursor size setting (Kai Uwe Broulik, Plasma 5.17.3)
The “Defaults” button in the System Settings Fonts page now works properly (Kevin Ottens, Plasma 5.18.0)
Titles in non-multi-page System Settings pages that are written in QML no longer receive a background highlight when hovering the mouse over them (Marco Martin, Frameworks 5.64)

- germaneca999
- Дарител
- Регистриран: чет фев 01, 2018 16:34
Мнозина от вас знаят как да си инсталират и настроят Latte Dock. За това линка е за онези, които не знаят.
Оптимистът вижда възможност във всяка трудност.
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
Свободен е този, който не е оковал собствения си мироглед с чужди идеи!
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
KDE Frameworks 5.65 излезе вчера, очакваме скоро да се появи в хранилищата на Arch и да видим дали са оправили проблема с ънмаунта на дисковете.

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Понеже КДЕйците нямат отделна форма за feature requests, ползват бъг формата за това, като вместо бъг, в заглавието пишеш "feature request". И ето че откликвали на такива неща. Сега само чакаме да видим кога ще го добавят.

Ако някой се чуди какво съм поискал от КДЕ за КолорПейт: да добавят опция за позициониране на текст - ляво, център, дясно. Единствено такава опция му липсва на КолорПейнт.
Ако вземат да добавят и другото, което поисках - възможност за въвеждане на цветове във формат RGB (сега може само HEX формат), ще мога да махна Пинтата, защото тя е аут ъф всякакъв дейт и нищо чудно някой ден да спре изобщо да работи.

Ако някой се чуди какво съм поискал от КДЕ за КолорПейт: да добавят опция за позициониране на текст - ляво, център, дясно. Единствено такава опция му липсва на КолорПейнт.
Ако вземат да добавят и другото, което поисках - възможност за въвеждане на цветове във формат RGB (сега може само HEX формат), ще мога да махна Пинтата, защото тя е аут ъф всякакъв дейт и нищо чудно някой ден да спре изобщо да работи.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Ммм, този пост горе го написах просто да се знае, че отговарят на заявки за нови неща. Да оправят бъгове рядко хващат (както се видя от бъга с иконите), но поне са навити да добавят липсващи функции. Което ме подсеща, че трябва да проверя и другата заявка за RGB въвеждане.
-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
-
Странен проблем с шорткътите под Plasma
от cprog » пон авг 26, 2024 08:13 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 11 Отговори
- 463 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
вт авг 27, 2024 15:05
-
-
-
НС реши: Искаме конвергентен доклад за влизане в еврозоната на 1 юли 2025 г.
от Mozo » пет юли 26, 2024 15:05 » в Любопитни новини - 0 Отговори
- 46 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пет юли 26, 2024 15:05
-
-
-
Кирил Домусчиев: Искаме български специалисти да се върнат от чужбина и да работят в нашите компании
от Mozo » чет дек 12, 2024 11:55 » в Любопитни новини - 1 Отговори
- 238 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
чет дек 12, 2024 11:56
-
-
- 0 Отговори
- 93 Преглеждания
-
Последно мнение от Mozo
пон юни 10, 2024 13:51