Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят. |
Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите. |
Ако не знаете как, кликнете тук |
Линукс лафче
- Валсо
- Дарител
- Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
- Контакти:
Re: Линукс лафче
Сигурно ще идват някакви големи промени в кърнела, щом току-що се ъпдейтна mkinitcpio. Два пакета не съм ги виждал никога да се ъпдейтват, откакто минах на Арч на 25 Май 2019 г. - fakeroot и mkinitcpio. А те току-що се обновиха и двете.
Прочетено: 536715 пъти
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
По незнайни причини вече и fuseiso отказва да монтира някои изображения.
Единственият вариант си остава доброто старо разархивиране с p7zip и за по-лесно го направих на alias.
който alias се изпълнява в папката, където е ИСО-то.

Код: Избери всички
alias xiso="7z x *.iso -mmt=8"
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
Това работи винаги, дори и с bin, cue и пр.:
viewtopic.php?f=230&t=87206
Има някои имиджи, които не можеш да ги разархивираш
Има някои имиджи, които не можеш да ги разархивираш

- Валсо
- Дарител
- Контакти:
В Канелата това не работи. Да, появяват се модулите в контекстното меню, но като се опитам да монтирам някое ИСО, нищо не се случва. Затова ще си карам с разархивиране, а ако попадна на такова, което не може да се разархивира, тогава ще го мисля. В краен случай ще го конвертирам - имам програма за конвертиране от и към ИСО, така че това не е проблем.Mozo написа: ↑нед ное 01, 2020 13:02Това работи винаги, дори и с bin, cue и пр.:
Има някои имиджи, които не можеш да ги разархивираш![]()
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Пробвал съм и него, и всичко, което успях да намеря в Гугъл за Линукс. Известно време fuseiso работеше перфектно, но от седмица насам и то започна да капризничи. ИСО-та, които преди монтирах без проблем, сега не иска да ги монтира. Само че fuseiso не е ъпдейтвано от 2015 г. насам и се очакваше да започне да прави номера.
Ацетонът нищо не ще да монтира - старо или ново. Посочвам му файла и реве, че нямало такъв файл.

А самите изображения са си наред, в Бозата се монтират без никакви грижи.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Свали Уиндоус версията на Colin McRae 4 и пробвай да монтираш ИСО-то. Това е единственото исо, което в момента имам на компа и ацетонът не иска да го монтира.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:
Това нещо май има бъг. Като цъкна "Файл" --> "Монтиране на изображение", не ще. Като цъкна директно бутона "Монтиране" и избера изображението (Colin McRae 4), го монтира без проблем. Прав си, че е доста дървено, но каквото - такова. Ще го ползвам за изображения, които не искат да се разархивират и те така те. 

Миналата седмица как се изложих с този Microsoft Teams под Linux, не е истина
Бях подхванал една Linux машина да правя демо на едно мобилно приложение и като си споделих екрана, само курсора на мишката и падащите менюта се виждаха. Егати излагацията стана
Да допълня за Радовците, които плюят като червени бабички по KDE - имаме един служебен лаптоп с инсталирано Ubuntu и точно него го използвах
Хванах си добрият Macbook Pro и се наложи да шерна екрана от там - никакви проблеми. После ще гоним ентърпрайза. Какво Микрошпек са сътворили, не знам, ама тотално се изложих и загубих времето на срещата

Бях подхванал една Linux машина да правя демо на едно мобилно приложение и като си споделих екрана, само курсора на мишката и падащите менюта се виждаха. Егати излагацията стана

Да допълня за Радовците, които плюят като червени бабички по KDE - имаме един служебен лаптоп с инсталирано Ubuntu и точно него го използвах

Хванах си добрият Macbook Pro и се наложи да шерна екрана от там - никакви проблеми. После ще гоним ентърпрайза. Какво Микрошпек са сътворили, не знам, ама тотално се изложих и загубих времето на срещата

Идея - ако направя промени по стартера на file-roller не ми работи архивирането през добавката на thunar, Ако не го пипам - няма проблем. На Дебиан съм, вярно, та затова само като идея.Валсо написа: ↑нед ное 01, 2020 15:11
Пробвал съм и него, и всичко, което успях да намеря в Гугъл за Линукс. Известно време fuseiso работеше перфектно, но от седмица насам и то започна да капризничи. ИСО-та, които преди монтирах без проблем, сега не иска да ги монтира. Само че fuseiso не е ъпдейтвано от 2015 г. насам и се очакваше да започне да прави номера.
Ацетонът нищо не ще да монтира - старо или ново. Посочвам му файла и реве, че нямало такъв файл.![]()
А самите изображения са си наред, в Бозата се монтират без никакви грижи.
Селски, Начо Селски.
- Валсо
- Дарител
- Контакти:

А дали проблемът не е бил в уйбунтуто? Пробвай с друго дистро, това уйбунту умрела работа, освен това 100% е пипано от микрошит.
Не че защитавам КДЕ-то, де, то си има много ръбове за изглаждане, ама пробвай първо с друго дистро.
Не ползвам Тунар, та не ти разбирам идеята.
- Mozo
- Skynet Cyber Unit
- Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18
В работата ни трябва да използваме Teams за съжаление, но няма никакви проблеми с него, шерингът на екран под Linux си бачка, редовно ми споделят колегитеShaker написа: ↑нед ное 01, 2020 17:37Миналата седмица как се изложих с този Microsoft Teams под Linux, не е истина![]()
Бях подхванал една Linux машина да правя демо на едно мобилно приложение и като си споделих екрана, само курсора на мишката и падащите менюта се виждаха. Егати излагацията стана![]()
Да допълня за Радовците, които плюят като червени бабички по KDE - имаме един служебен лаптоп с инсталирано Ubuntu и точно него го използвах![]()
Хванах си добрият Macbook Pro и се наложи да шерна екрана от там - никакви проблеми. После ще гоним ентърпрайза. Какво Микрошпек са сътворили, не знам, ама тотално се изложих и загубих времето на срещата![]()

-
- Подобни теми
- Отговори
- Преглеждания
- Последно мнение
-
- 3 Отговори
- 1353 Преглеждания
-
Последно мнение от Fernando Sucre
нед фев 02, 2025 18:00
-
-
Линукс Минт 22 Канела
от бат-начо » вт юли 02, 2024 16:42 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 16 Отговори
- 4300 Преглеждания
-
Последно мнение от бат-начо
пон сеп 23, 2024 21:01
-
-
-
[инфо] Как да си върнем runlevel 3 в линукс
от Валсо » пет дек 27, 2024 22:53 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 6 Отговори
- 328 Преглеждания
-
Последно мнение от Валсо
нед дек 29, 2024 01:17
-
-
-
ScreenRec - програма за запис на екран в Линукс
от beggginer » ср ное 27, 2024 18:11 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 28 Отговори
- 5252 Преглеждания
-
съб дек 14, 2024 20:03
-
-
-
Програма или начин за синхронизиране на линукс с телефон
от Montoya » пон сеп 23, 2024 06:57 » в Линукс - инсталация, настройки, проблеми - 21 Отговори
- 4637 Преглеждания
-
пет сеп 27, 2024 11:15
-