Здравейте! Вероятно използвате блокиращ рекламите софтуер. В това няма нищо нередно, много хора го правят.

Но за да помогнете този сайт да съществува и за да имате достъп до цялото съдържание, моля, изключете блокирането на рекламите.

Ако не знаете как, кликнете тук

Линукс лафче

feed Всичко свързано с Линукс. Новини, проблеми, въпроси.
Десктоп Линукс дистибуции, сървърни Линукс дистрибуции, Линукс дистрибуции с общо предназначение, Linux Mint, Ubuntu, Arch Linux, Mandriva, PCLinuxOS, openSUSE, Fedora, Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Suse Linux Enterprise Server, Debian, Cross Linux from Scratch, Slackware, Gentoo. Графични среди, новини, игри, драйвъри, въпроси, десктоп, сървър, браузъри, помощ.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Регистриран: нед мар 03, 2019 20:29
Контакти:

Re: Линукс лафче

Мнение от Валсо »

Сигурно ще идват някакви големи промени в кърнела, щом току-що се ъпдейтна mkinitcpio. Два пакета не съм ги виждал никога да се ъпдейтват, откакто минах на Арч на 25 Май 2019 г. - fakeroot и mkinitcpio. А те току-що се обновиха и двете.
Прочетено: 536715 пъти
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

По незнайни причини вече и fuseiso отказва да монтира някои изображения. #-o Единственият вариант си остава доброто старо разархивиране с p7zip и за по-лесно го направих на alias. :evil4:

Код: Избери всички

alias xiso="7z x *.iso -mmt=8"
който alias се изпълнява в папката, където е ИСО-то.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit
Регистриран: пет юни 01, 2007 14:18

Мнение от Mozo »

Това работи винаги, дори и с bin, cue и пр.:

viewtopic.php?f=230&t=87206

Има някои имиджи, които не можеш да ги разархивираш :thumbright:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед ное 01, 2020 13:02
Това работи винаги, дори и с bin, cue и пр.:

viewtopic.php?f=230&t=87206

Има някои имиджи, които не можеш да ги разархивираш :thumbright:
В Канелата това не работи. Да, появяват се модулите в контекстното меню, но като се опитам да монтирам някое ИСО, нищо не се случва. Затова ще си карам с разархивиране, а ако попадна на такова, което не може да се разархивира, тогава ще го мисля. В краен случай ще го конвертирам - имам програма за конвертиране от и към ИСО, така че това не е проблем.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Жалко... Пробвай AcetoneISO - дървенко е, но върши работа.
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Mozo написа:
нед ное 01, 2020 14:02
Жалко... Пробвай AcetoneISO - дървенко е, но върши работа.
Пробвал съм и него, и всичко, което успях да намеря в Гугъл за Линукс. Известно време fuseiso работеше перфектно, но от седмица насам и то започна да капризничи. ИСО-та, които преди монтирах без проблем, сега не иска да ги монтира. Само че fuseiso не е ъпдейтвано от 2015 г. насам и се очакваше да започне да прави номера.
Ацетонът нищо не ще да монтира - старо или ново. Посочвам му файла и реве, че нямало такъв файл. :lol:
А самите изображения са си наред, в Бозата се монтират без никакви грижи.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Всичко е объркано при теб... Работи си без проблеми:

Изображение
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Свали Уиндоус версията на Colin McRae 4 и пробвай да монтираш ИСО-то. Това е единственото исо, което в момента имам на компа и ацетонът не иска да го монтира.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Изображение

:не бях аз:
Изображение
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Това нещо май има бъг. Като цъкна "Файл" --> "Монтиране на изображение", не ще. Като цъкна директно бутона "Монтиране" и избера изображението (Colin McRae 4), го монтира без проблем. Прав си, че е доста дървено, но каквото - такова. Ще го ползвам за изображения, които не искат да се разархивират и те така те. :lol:
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Брато, то си има бутон в основния интерфейс Mount, къде се забиваш по менютата :booty:
Изображение
Потребителски аватар
Shaker
Доктор
Доктор
Регистриран: нед дек 06, 2009 20:18

Мнение от Shaker »

Миналата седмица как се изложих с този Microsoft Teams под Linux, не е истина :sick:
Бях подхванал една Linux машина да правя демо на едно мобилно приложение и като си споделих екрана, само курсора на мишката и падащите менюта се виждаха. Егати излагацията стана :lol:
Да допълня за Радовците, които плюят като червени бабички по KDE - имаме един служебен лаптоп с инсталирано Ubuntu и точно него го използвах :!:
Хванах си добрият Macbook Pro и се наложи да шерна екрана от там - никакви проблеми. После ще гоним ентърпрайза. Какво Микрошпек са сътворили, не знам, ама тотално се изложих и загубих времето на срещата :sad:
Потребителски аватар
бат-начо
Доктор
Доктор
Регистриран: ср фев 21, 2018 15:17

Мнение от бат-начо »

Валсо написа:
нед ное 01, 2020 15:11

Пробвал съм и него, и всичко, което успях да намеря в Гугъл за Линукс. Известно време fuseiso работеше перфектно, но от седмица насам и то започна да капризничи. ИСО-та, които преди монтирах без проблем, сега не иска да ги монтира. Само че fuseiso не е ъпдейтвано от 2015 г. насам и се очакваше да започне да прави номера.
Ацетонът нищо не ще да монтира - старо или ново. Посочвам му файла и реве, че нямало такъв файл. :lol:
А самите изображения са си наред, в Бозата се монтират без никакви грижи.
Идея - ако направя промени по стартера на file-roller не ми работи архивирането през добавката на thunar, Ако не го пипам - няма проблем. На Дебиан съм, вярно, та затова само като идея.
Селски, Начо Селски.
Потребителски аватар
Валсо
Дарител
Дарител
Контакти:

Мнение от Валсо »

Shaker написа:
нед ное 01, 2020 17:37
Да допълня за Радовците, които плюят като червени бабички по KDE - имаме един служебен лаптоп с инсталирано Ubuntu и точно него го използвах :!:
:lol: :lol: :lol:

А дали проблемът не е бил в уйбунтуто? Пробвай с друго дистро, това уйбунту умрела работа, освен това 100% е пипано от микрошит.
Не че защитавам КДЕ-то, де, то си има много ръбове за изглаждане, ама пробвай първо с друго дистро.
бат-начо написа:
нед ное 01, 2020 22:39
Идея - ако направя промени по стартера на file-roller не ми работи архивирането през добавката на thunar, Ако не го пипам - няма проблем. На Дебиан съм, вярно, та затова само като идея.
Не ползвам Тунар, та не ти разбирам идеята.
Потребителски аватар
Mozo
Skynet Cyber Unit
Skynet Cyber Unit

Мнение от Mozo »

Shaker написа:
нед ное 01, 2020 17:37
Миналата седмица как се изложих с този Microsoft Teams под Linux, не е истина :sick:
Бях подхванал една Linux машина да правя демо на едно мобилно приложение и като си споделих екрана, само курсора на мишката и падащите менюта се виждаха. Егати излагацията стана :lol:
Хванах си добрият Macbook Pro и се наложи да шерна екрана от там - никакви проблеми. После ще гоним ентърпрайза. Какво Микрошпек са сътворили, не знам, ама тотално се изложих и загубих времето на срещата :sad:
В работата ни трябва да използваме Teams за съжаление, но няма никакви проблеми с него, шерингът на екран под Linux си бачка, редовно ми споделят колегите :-k
Изображение
Нова тема Отговори

• Подобни теми
    Отговори
    Преглеждания
    Последно мнение

Върни се в “Линукс - инсталация, настройки, проблеми”